Quizvragen 2019

125 resultaten

Quizvraag Rugby 7162
© Clément Bucco-Lechat

De Franse speler Sebastien Vahaamahina beleefde helaas niet z’n gelukkigste momenten op het Wereldkampioenschap rugby in Japan in oktober 2019. Rugby is geen voetbal en dus kreeg hij de toorn van de hele rugbywereld over zich heen voor deze zware overtreding. Frankrijk ging er uit en gelukkig sprak na de finale iedereen alleen nog maar over de terechte nieuwe wereldkampioen. Wie pakte de titel?

Goed zo !
Quizvraag Studio Brussel Radio 7160
© stubru

Flo Windey is door moeder natuur gezegend met drie bijzonderheden. Eén: een grenzeloze nieuwsgierigheid. Twee: nul gêne. En drie: een bovengemiddelde interesse in seks. Kluts dat bijeen en je krijgt twintig complexloze minuten televisie die door Studio Brussel op YouTube een paar maand geleden de wereld werden ingeknald en waarin Flo en haar gast het hebben over seks, met een gemak alsof het bij de beenhouwer boven 150 gram saucisse gaat over het weer. Hoe heet dit programma?

Goed zo !

De wereldwijde brandhaarden zijn niet meer te tellen en zijn niet in het minst het resultaat van ijverige wereldverbeteraars als Egip Erdogan, die er niets beter op vond om, in oktober van 2019, de grensstreek met Syrië te bevrijden van de Koerden. De VRT bericht hier netjes elke avond over via haar reporter ter plaatse die zijn vege lijf riskeert om ons op de hoogte te houden. Graag zijn naam.

Goed zo !
Quizvraag Natuurkunde 7097

Het seizoen waarin orkanen voor kunnen komen in de Atlantische Oceaan duurt officieel van 1 juni t/m 30 november. De meeste activiteit vindt normaal gesproken plaats in de maanden augustus, september en oktober. We hadden dit jaar reeds Andrea, Barry en Chantal. Wat is de naam van de 4de orkaan/tropische storm die eind augustus 2019, begin september lelijk huis hield in oa de Bahama’s, Florida, Noord- en Zuid Carolina?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7087

De demonstratie van het nieuwe Tesla-model ging helemaal de mist in of was dit net een goede marketingstunt... Wat is de naam van deze nieuwe Tesla?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 7062

Wie speelt de Joker in de gelijknamige film van DC Comics die dit jaar in de zalen kwam? Je kent de acteur ook van zijn rollen uit Gladiotor, Walk the Line en The Master. Voor zijn rol in the Joker wordt de acteur getipt voor een Oscar in 2020.

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7038
© Chris McAndrew

Door de Brexit werd er zodanig veel over gepraat, dat je deze naam misschien al uit uw geheugen hebt verbannen. We zoeken niet Boris Johnson, de leider van de conservatieve partij in Groot-Britannie. Maar wel de leider van de grootste oppositiepartij, namelijk Labour.

Goed zo !
Quizvraag Games 6962
© Google

Het streamen van films en series raakt bij ons meer en meer ingeburgerd. Technologiebedrijven zien meer en meer het voordeel in van dit streamen en zo wil ook Google hier een graantje van meepikken. Bij de nieuwe dienst van Google speel je rechtstreeks vanop de servers van de technologiereus, dit in tegenstelling tot de klassieke game die je op een cd moest aankopen of downloaden. Wat is de naam van deze dienst?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 6894
© Chris McAndrew

Na het pensioen van John Bercow, is deze Brit sinds november 2019 de Speaker van het Britse Lagerhuis. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Niet enkel Noersoeltan werd als nieuwe stadsnaam geïntroduceerd. Op 1 januari 2019 fuseerden 15 Vlaamse gemeenten tot 7 nieuwe fusiegemeenten. Van deze 15 kregen er 13 een nieuwe naam toegewezen waardoor alle adressen dienden te veranderen. Zo gingen Overpelt en Neerpelt over in Pelt, Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek in Oudsbergen en Kruishoutem en Zingem in Kruisem. Lievegem is de enige nieuwe gemeente die samengesteld werd uit 3 gemeenten. Welke (zonnige?) gemeente maakt naast Waarschoot en Lovendegem nog deel uit van deze nieuwe fusiegemeente?

Goed zo !