Quizvragen 2019

125 resultaten

Quizvraag Politiek 4975
© Paul Van Welden

Op 5 februari laatstleden was het liedje van Joke Schauvliege uitgezongen. Zij was op dat moment Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Wij hadden graag van u geweten welke CD&V-er haar in deze functie opvolgt.

Goed zo !

De zoon van de Britse prins Harry van Sussex en Meghan Markle, de hertog en de hertogin van Sussex. Hij is zevende in lijn voor de Britse troonopvolging. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Deze wielrenner heeft op de wielerpiste van Aguascalientes wielergeschiedenis geschreven. Hij reed in 1 uur tijd 55,089 km, ruim beter dan voormalig recordhouder Bradley Wiggins. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Our Planet is een natuurdocumentaire gemaakt voor Netflix. De serie is gemaakt door een Britse bioloog en televisiemaker die vooral bekend is door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Op 7 april 2019 werd de Ronde van Vlaanderen 2019 gereden. Niemand had deze winnaar verwacht. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag  4832
© Wikipedia

De aanslagen van Christchurch waren een terroristische aanslag op 15 maart 2019 tegen twee moskeeën in de stad Christchurch in Nieuw-Zeeland. Er vielen 50 doden. De verdachte is gearresteerd. Wat is de naam van de verdachte?

Goed zo !

Op 10 maart 2019 was er een crash met dit type vliegtuig. Blijkaaar was er een probleem met de software. Nadien werden alle vliegtuigen van dit type aan de grond gehouden. Wat is het type vliegtuig dat we hier zoeken?

Goed zo !
Quizvraag HBO Documentaires Michael Jackson 4830
© Wikipedia

We zoeken de naam van een Amerikaanse documentaire uit 2019. In deze documentaire komt het verhaal van twee mannen, Wade Robson en James Safechuck, naar voren die, naar eigen zeggen, in 1993 door de wereldberoemde popartiest Michael Jackson op zijn landgoed Neverland Ranch zouden zijn misbruikt. Wat is de naam van de documentaire?

Goed zo !
Quizvraag Festivals 4829

Op de foto zie je de affiche van een festival die in Bree ging plaatsvinden. Al snel bleek dit niet waar te zijn en de gedupeerden kregen hun geld terug. Wat is de naam van het festival?

Goed zo !

De frontzanger van de Britse dancegroep The Prodigy is overleden op 4 maart 2019. Wat was de naam van deze zanger?

Goed zo !