Quizvragen 2019

125 resultaten

Na een verblijf van 7 jaar in de ambassade van Ecuador te Londen heeft de politie dan toch deze persoon kunnen arresteren. Reden hiervoor is een aanklacht tegen de betreffende persoon van seksueel misbruik dat werd gepleegd in Zweden. Maar daarnaast wordt hij ook door de VS geviseerd omwille van samenzwering. Wie is de persoon onder wiens voeten het wel heel heet wordt?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 5187

In Leuven kwam begin van dit jaar (2019) een studentenclub in zeer slecht daglicht te staan. Één van de studenten kwam om het leven tijdens een studentendoop nadat hij urenlang halfnaakt in een put had moeten zitten en visolie moest drinken. Maar hoe heette deze Leuvense studentenclub nu ook al weer?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 5186
© Martin Fjellanger

Eurosong 2019 is gewonnen door de topfavoriet. Het is de eerste overwinning voor Nederland in 44 jaar. Deze zanger won met zijn liedje 'Arcade'. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 5138
© Mogens Engelund

Deze 34-jarige in Zwitserland geboren Deen startte zijn carrière als mountainbiker. Sinds 2013 verdedigt hij de lichtblauwe kleuren van het Kazakse team Astana. In 2016 won hij zilver op de Olympische wegrit, achter onze landgenoot Van Avermaet. Wat is de naam van deze wielrenner die afgelopen voorjaar (2019) ook een grote Belgische klassieker won?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 5126

Diesel, Euro95 en Euro98 zijn niet meer. Voortaan tankt u met andere letters en cijfers. Welke letter- en cijfercombinatie moet u voortaan in uw dieselwagen doen?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 5125

Op de afbeelding die jullie nu te zien krijgen staat Ben Weyts met zijn meest recente lumineuze idee. De gender loze vogel naast hem werd dan ook in het leven geroepen als mascotte voor de Oosterweelverbinding. Het vogelfiguurtje moet zorgen voor ‘duidelijke communicatie’, maar moet aan de berichten over file-ellende ook ‘wat zuurstof geven’. Wat is de naam van deze vreemde snuiter?

Goed zo !
Quizvraag  5124
© Wikipedia

Op 15 maart vonden er aanslagen plaats op twee moskeeën in één van de grootste steden in Nieuw-Zeeland, waarbij 50 doden en tientallen gewonden vielen. De dader, Brenton Tarrant streamde het gehele gebeuren live op Facebook en werd kort daarna dan ook gearresteerd. In welke stad vonden deze aanslagen plaats?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 5122

Emiliano Sala, de Argentijnse voetballer, was op 21 januari van dit jaar onderweg naar zijn nieuwe Engelse ploeg Cardiff City, toen het privévliegtuig boven Het Kanaal in de problemen kwam en neerstortte. Enkele dagen later pas werd zijn lichaam teruggevonden. Maar welke Franse ploeg had zonet deze aanvaller getransfereerd naar Cardiff?

Goed zo !
Quizvraag  5085
© Filip Naudts

Welke Vlaamse auteur won begin deze maand de Astrid Lindgren Memorial Award? Dit wordt wereldwijd aanzien als de belangrijkste prijs voor kinder- en jeugdliteratuur, en wordt in de volksmond ook wel de Nobelprijs voor jeugdliteratuur genoemd.

Goed zo !

Op donderdag 11 april 2019 werd Julian Assange, de oprichter van wikileaks, opgepakt door de Britse politie. Hij verbleef al sinds 2012 in Londen, maar tot welk land behoort de ambassade waar hij werd gearresteerd?

Goed zo !