Quizvragen 2019

125 resultaten

Rabbit kunstwerk

Zijn werk wordt gedomineerd door de thema’s banaliteit en verleiding en wordt in één adem met dat van Andy Warhol, benoemd als postmodern, als camp, zelfs als überkitsch. In mei 2019 werd zijn werk Rabbit verkocht voor $91 miljoen, op dat moment een recordprijs voor een werk van een levende kunstenaar. Wie is deze 67-jarige Amerikaanse kunstenaar die een paar jaar getrouwd was met Ilona Staller (La Cicciolina), de Italiaanse porno-actrice van Hongaarse origine?

Goed zo !
liveactionserie in het Star Wars-universum

We zoeken een liveactionserie in het Star Wars-universum. De serie werd bedacht door Jon Favreau en geproduceerd door Lucasfilm. Hij speelt zich af tussen de films 'Return of the Jedi' en 'The Force Awakens'. De serie ging in 2019 in première, het tweede seizoen bijna een jaar later en recent is er sprake van een derde seizoen.

Goed zo !
Quizvraag Media 8415

Michael Van Peel stopte na tien jaar zijn eindejaarsconference. Wij vragen de titel van deze jaarlijkse conferences.

Goed zo !
Quizvraag Olympische Spelen 8026

In december 2019 werd beslist dat Rusland gedurende vier jaar niet mag deelnemen aan de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen, dit omwille van het manipuleren van dopingdata. Geef de naam van het Russische Antidoping- agentschap dat voor het eerst in 2016 in opspraak kwam.

Goed zo !
Quizvraag Scheikunde Nobelprijs 7970
© Claus Ableiter

De uitreiking van de Nobelprijzen voor 2019 is achter de rug. Dat jaar ging de prijs voor scheikunde naar drie wetenschappers die aan de basis stonden van de ontwikkeling van oplaadbare batterijen. Over welke batterijen gaat het hier?

Goed zo !

De Belgian Tornedo’s behaalden op het WK in Doha de bronzen medaille. Wie was naast Vanderbemden en Dylan en Kevin Borleé, de vierde Tornado? Hij begon de wedstrijd als eerste loper?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7691

Wie werd op 1 december 2019 de nieuwe CEO van Proximus? Hij nam het roer over van Sandrine Dufour, die de functie van Leroy tijdelijk waarnam als interim-CEO.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7671

Deze haan werd beschuldigd van geluidsoverlast, mag blijven kraaien op het eiland Île d’Oléron in het westen van Frankrijk. Wat is de naam van de haan die een proces in 2019 won dat symbool stond voor de clash tussen plattelandsbewoners en stedelijke inwijkelingen?

Goed zo !
Quizvraag Veldrijden 7643
© Hoebele

Ook het vrouwen veldrijden zitten in de lift. De 22-jarige Nederlandse die we op de foto zien won in 2019 onder andere de veldrit in Gavere, op de koppenberg en het Europese kampioenschap. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7598

Deze index geeft aan hoe goed een woning of locatie scoort qua mobiliteit in Vlaanderen. De index werd in juni 2019 door toenmalig minister van Omgeving Koen Van den Heuvel voorgesteld. De index gaat van 0 tot 10 en beoordeelt iedere locatie naar bereikbaarheid van volgende voorzieningen: Openbaar vervoer, Onderwijs, Winkels en diensten, Ontspanning, sport en cultuur, Gezondheid en zorg. Wat is de naam van deze index?

Goed zo !