Quizvragen 2018

150 resultaten

Quizvraag Muziek 4176

De Franse zanger, liedjesschrijver en acteur is op 94-jarige leeftijd overleden. Hij componeerde meer dan 1300 liedjes, verkocht 180 miljoen platen en speelde mee in circa zestig films. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Games 4175

We zoeken de naam van dit action-adventurespel ontwikkeld door Rockstar Studios. De game is een episch verhaal over het einde van het Wilde Westen en het begin van een nieuw tijdperk. Wat is de naam van dit spel?

Goed zo !

Een vraag over de Ronde van Frankrijk kan uiteraard niet ontbreken in deze quiz. Niet Chris Froome of Tom Dumoulin wonnen dit jaar de Tour, maar wel de Brit Geraint Thomas - dat geven we alvast mee. De groene trui, die was voor doorzetter Peter Sagan, en de witte trui voor Pierre Latour. Maar welke Fransman won dit jaar het bergklassement en mocht de bolletjestrui dragen? Graag zijn voor- en achternaam.

Goed zo !
Quizvraag Marvel 4151

De vader van onsterfelijke superhelden als Spider-Man, de Hulk en X-Men is gestorven. De bedenker van het iconische Marvel universum, wilde zelf ook een superkracht hebben. Wat is de naam van deze Amerikaans schrijver en stripauteur?

Goed zo !
Quizvraag Economie 4139

Op 1 november 2018 werden de rechtbanken van koophandel omgevormd. Wat is de nieuwe naam voor deze rechtbank?

Goed zo !

Wat is de naam van het grootschalig onderzoek dat wordt gevoerd door het federaal parket naar witwaspraktijken, omkoping en matchfixing in het Belgisch voetbal? Deze Boyat werd verdacht van criminele organisatie en witwassen.

Goed zo !

Deze Brusselse rapper mocht eerst het WK lied maken voor de Rode Duivels. Uiteindelijk had de voetbalbond beslist om dit toch niet te doen na controverse over vrouwonvriendelijke teksten van de rapper. Wat is zijn artiestennaam?

Goed zo !
onkruidverdelger

We zoeken de naam van een vaak gebruikte onkruidverdelger, die echter omstreden is omwille van het hoofdbestanddeel glyfosaat. Dit bestanddeel werd eerder al ‘kankerverwekkend’ genoemd, hoewel sommige studies dit weerleggen. Toch werd Monsanto, het bedrijf dat de pesticiden maakt, in augustus veroordeeld tot het betalen van 253 miljoen dollar aan Dewayne Johnson. Deze tuinier ontwikkelde een zeldzame kanker en schreef die toe aan het veelvuldig gebruiken van het product voor zijn job. In ons land is de onkruidverdelger sinds juli 2018 verboden voor particulieren. Hoe heet deze onkruidverdelger, waarvan u hier de verpakking ziet?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 4130

2018 leek wel het jaar van de vleesschandalen in België. In verschillende slachthuizen werden opnames gemaakt van zware dierenmishandeling en ook met de kwaliteit van het vlees leek niet altijd alles zo koosjer te zijn. In februari van dit jaar werden huiszoekingen gehouden bij slachthuis Veviba in Bastogne. Na een anonieme tip uit Kosovo, die maar anderhalf jaar bij het gerecht blijven liggen was, bleek dat het slachthuis vlees exporteerde en verkocht dat al twaalf jaar ingevroren was. Verschillende etiketten klopten niet en er bleek ook vlees verkocht te worden dat niet voor menselijke consumptie geschikt was. Ondertussen is de naam van het bedrijf in kwestie, ironisch of niet, veranderd naar Qualibeef. Wij zijn op zoek naar de naam van de groep waarvan Veviba deel uitmaakt. Dit is tevens de naam van de familie die eigenaar is van dit en andere slachthuizen.

Goed zo !
Quizvraag Dieren 4085

21 juni 2018 was een dramatische dag voor Planckendael. Er werd een ontsnapte leeuwin doodgeschoten die te dicht bij mensen kwam. Wat was de naam van deze leeuwin?

Goed zo !