Quizvragen 2018

150 resultaten

Quizvraag Economie 4204

Van welk postorderbedrijf, Franse webshop, is de Belgische tak dit jaar failliet verklaard?

Goed zo !
Quizvraag Samson en Gert 4203

Ruth Beeckmans speelt sinds dit jaar een nieuw personage in Samson & Gert Kerstshow. Het gaat om het nichtje van Alberto Wat is de naam van haar personage?

Goed zo !
Quizvraag Taal 4202

Er waren achttien woorden genomineerd. Vlamingen konden tussen 28 november en 17 december hun stem uitbrengen. Wat is uiteindelijk het woord van het jaar 2018 geworden?

Goed zo !
Quizvraag Polen 4200

Op de agenda van COP24 stond de verfijning van het “Paris rulebook”, de implementatierichtlijnen van het Akkoord van Parijs. Deze Klimaatconferentie vond begin december 2018 plaats in Polen. Maar weten jullie ook in welke stad?

Goed zo !
Quizvraag NASA Ruimtevaart 4199

Voor deze vraag zoeken we de naam van de missie van NASA’s Discoveryprogramma om de inwendige structuur van de planeet Mars te onderzoeken. Op 26 november 2018 was dit toestel succesvol geland op Mars. Wat is de naam?

Goed zo !
extreem rechtse politicus Brazilië
© Wikipedia

Op 28 oktober 2018 won deze extreem rechtse politicus de presidentverkiezingen in Brazilië. Hij is sinds 1 januari 2019 de 38e president van Brazilië. Wat is zijn naam?

Goed zo !

'Can you twerk?' Dat is de vraag die dj Martin Solveig vroeg aan de aller eerste vrouw die de gouden bal won. Wat is de naam van deze 23 jarige Noorse voetlbalster?

Goed zo !

Na tien jaar stopte een nieuwbakken Ballon d’Or-winnaar de hegemonie van Ronaldo en Messi in de strijd om de beste voetballer van onze planeet. Welke Kroaat won de gouden bal dit jaar?

Goed zo !
Quizvraag Jommeke 4178

In de nieuwe strip van Jommeke willen ze de stereotiepe genderrollen helpen te doorbreken. Wat is de titel van de nieuwe strip waarvan we hier een afbeelding zien?

Goed zo !

Deze 28-jarige Noorse schaker en is opnieuw de huidige wereldkampioen. Hij verdedigde in november zijn wereldtitel door Fabiano Caruana te verslaan. Nadat twaalf klassieke partijen enkel remises hadden opgeleverd, won hij de tiebreak bestaand uit vier partijen met een bedenktijd van 25 minuten met 3-0. Wat is de naam van de wereldkampioen?

Goed zo !