Quizvragen 2017

112 resultaten

Het Vlaamse wielrennen moet het vanaf nu stellen zonder de bom van Balen, Tommeke Boonen is op wielerpensioen na een roemrijke carrière: er zijn overwinningen in de ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en ga zo maar door, maar weten jullie welke koers hij als enige renner 5 keer heeft gewonden?

Goed zo !

Iedereen weet dat Maggy De Block de minister van volksgezondheid en sociale zaken is, dat Koen Geens onze minister van Justitie is, maar hoe heet onze minister van defensie is?

Goed zo !
schaal tropische cyclonen

We zoeken de classificatie die in de meteorologie wordt gehanteerd om tropische cyclonen naar hun kracht in te delen. Alle tropische cyclonen zijn gevaarlijk, maar sommige zijn gevaarlijker dan andere. Daarom is er een classificatie ontwikkeld om onderscheid te kunnen maken tussen bijvoorbeeld krachtige en verwoestende orkanen en om zich beter op de te verwachten schade te kunnen voorbereiden. Wat is de naam van deze schaal?

Goed zo !

In augustus 2017 werd Europa opnieuw opgeschrikt door zinloos geweld: een jongeling scheurde met een bestelwagen over de Ramblas in Barcelona met als doel zoveel mogelijk mensen van het leven te beroven. De bestelwagen werd gehuurd door zijn broer die zichzelf aangaf bij de politie, zijn jongere geradicaliseerde broer sloeg op de vlucht, later werd bekend gemaakt dat hij één van de doodgeschoten daders was bij de aanslag in Cambrils. Kennen jullie zijn naam en dus ook die van zijn broer? Familienaam volstaat.

Goed zo !

Belgische politiek is niet altijd iets om trots op te zijn. Zo herinneren jullie zich ongetwijfeld nog het Samus-social schandaal enkele maanden terug. De naam van de ietwat stoute Brusselse burgemeester vragen zou iets te simpel zijn en daarom vragen wij naar de man die hem opvolgde en dus sinds 20 juli burgemeester van Brussel is.

Goed zo !
Quizvraag Zangers Zelfmoord 2992
© Stefan Brending

Op 20 juli 2017 moesten we afscheid nemen van de leadzanger van de rockband Linkin Park. In juli pleegde hij zelfmoord door zichzelf op te hangen in zijn tweede huis in Palos Verdes Estates. Hij werd 41 jaar oud. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Zuid-Korea Presidenten 2991

Deze vrouw was de eerste vrouwelijke president van Zuid-Korea. Op 10 maart 2017 is ze door het constitutioneel hof uit haar functie gezet in navolging van een beslissing van het parlement op verdenking van corruptie. Wat is haar naam?

Goed zo !

Op 8 maart 2017 is deze rotspartij ingestort na een hevige storm. Het was een ongeveer 28 meter hoog gat in de kliffen van Dwejra Bay bij San Lawrenz op het eiland Gozo, onderdeel van het land Malta. Wat is de naam van dit fenomeen? (We zoeken dus de naam van deze rotsformatie)

Goed zo !
Quizvraag Oscars 2989

Dit jaar vond de 89ste uitreiking van de Oscars plaats in Los Angeles. Op 24 januari 2017 werden de nominaties bekendgemaakt. La La Land ontving 14 nominaties en evenaarde daarmee het record van All About Eve (1950) en Titanic (1997). Maar welke film ging met de eer gaan lopen als beste film?

Goed zo !
Quizvraag Darts 2988
© Sandro Halank

Deze man, bijgenaamd 'Mighty Mike', is een Nederlands professioneel darter. Hij won op 1 januari 2014 als jongste speler ooit het PDC World Darts Championship, nadat hij daar een jaar eerder al de finale van haalde. Dit jaar (2017) won hij de finale voor de twee keer. Wat is zijn naam?

Goed zo !