Quizvragen 2017

112 resultaten

In 2017 kwam er opnieuw een voedselschandaal aan het licht. Kippeneieren en afgeleide producten in 45 landen bleken een voor de mens schadelijke insecticide te bevatten. Wat is de naam van deze insecticide?

Goed zo !

Deze Amerikaans actrice werd vooral als Rachel uit de advocatenserie Suits. In november 2017 verloofde ze zich met prins Harry. Wat is de echte naam van deze toekomstige Duchess of Sussex?

Goed zo !

De gitarist en mede-oprichter van AC/DC is overleden in november 2017. Hij was de oudere broer van mede-bandlid Angus. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Zimbabwe Presidenten 3182

Het plan was dat deze man zijn echtgenote hem als president en partijleider opvolgde. Op 14 november 2017 greep echter het leger in. Duizenden Zimbadwanen gingen de straat op om het aftreden van de president te eisen. Op 21 november 2017 trad hij daadwerkelijk af. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Moordenaars 3180

Op 19 november 2017 overleed deze Amerikaanse crimineel. Hij was een sekteleider en werd bekend en berucht vanwege de veroordeling tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord en aanstichting daartoe, in wat bekend is geworden als de zaak Tate/La Bianca, die in 1969 veel aandacht trok. Eén van zijn slachtoffers was actrice Sharon Tate, de toenmalige vrouw van acteur & regisseur Roman Polanski. Welke moordenaar zoeken we?

Goed zo !
Tytgat Chocolat

Tytgat Chocolat is fantastisch dramaserie, geregisseerd én geschreven door Marc Bryssinck en Filip Lenaerts, die van 10 september tot 22 oktober 2017 uitgezonden werd op Eén. De meeste hoofdrolspelers zijn acteurs van de theatergroep uit Turnhout, een gezelschap van acteurs met het syndroom van Down. Weten jullie de naam van dit theatergezelschap?

Goed zo !

Welke hashtag op Twitter en andere sociale media ging in oktober 2017 viraal? De hashtag geeft aan wie te maken zou hebben gehad met seksuele intimidatie of aanranding. De hashtag kreeg grote populariteit nadat Hollywood-producent Harvey Weinstein van seksuele intimidatie was beticht door verschillende vrouwen.

Goed zo !

Op 1 oktober 2017 vond er in Las Vegas een schietpartij plaats tijdens het jaarlijkse countrymuziekfestival Route 91 Harvest plaats. Vanuit het hotel 'Mandala Bay' vuurde de dader in 9 à 11 minuten meer dan een dozijn salvo's af. Wat is de naam van de dader?

Goed zo !

Wat in de atletiek helemaal onmogelijk lijkt, kan wel in een zwembad. Deze Amerikaanse pakte namelijk 5 maal goud en 1 maal zilver op het WK langebaan. Wie zorgde voor deze sportprestatie van het jaar?

Goed zo !

Op zondag 5 februari 2017 beleefde België een hoogtepunt, meerbepaald Hugo Broos door als eerste Belg in de geschiedenis de Africa Cup te winnen als trainer. Deze titel behaalde hij met Kameroen (overgens maar een halve A ploeg). Maar weten jullie tegen wie ze de finale wonnen met 1-2?

Goed zo !