Quizvragen 2017

112 resultaten

In oktober 2017 kwam er een veelbesproken verhaal uit van 2 Brugse hooligans. In het boek wordt er gesproken over hun beste en slechtste herinneringen in 35 jaar hooliganisme. Maar hoe heet dit beruchte boek?

Goed zo !

In december 2017 werden de “#metoo' vrouwen verkozen tot persoon van het jaar door Time magazine. Ook de Ijslandse zangeres Björk besloot in 2017 niet langer haar mond te houden. Welke bekende regisseur werd door haar beschuldigd van seksuele intimidatie?

Goed zo !
Quizvraag Aanslagen Moordenaars 3213

“Na 35 jaar is 'De Reus' van de Bende van Nijvel ontmaskerd”, zo kopten Het Laatste nieuws en De Morgen op 21 oktober. Het zou gaan om een intussen overleden ex-rijkswachter uit Aalst en voormalig lid van de elite-eenheid binnen de rijkswacht. Kennen jullie de naam van deze elite groep waar de Reus deel van zou uitgemaakt hebben?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van een televisieprogramma dat dinsdagavond te zien was op één. Hierin ging maker en interviewer Eric Goens op zoek naar 8 fascinerende mensen die uit totaal verschillende werelden kwamen. Zij hadden wel één iets gemeenschappelijk: ze vochten voor erkenning en vrijheid nadat ze door de maatschappij aan de kant werden geschoven. Hoe heet dit programma?

Goed zo !
Quizvraag Frankrijk Presidenten 3211

Op 19 juni 2017 wint de partij opgericht door huidig president van Frankrijk Emmanuel Macron ook de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Onder welke naam staat deze partij bekend?

Goed zo !

In april 2017 werd de spelersbus van een Duitse voetbalploeg getroffen door drie explosieven op weg naar hun kwartfinale in de Champions League tegen A.S. Monaco. De wedstrijd werd hierdoor één dag uitgesteld. Over welke Duitse voetbalploeg hebben we het hier?

Goed zo !

Een actua ronde kan helaas niet meer zonder een terroristische aanslag. Dit jaar was dit niet anders want op 22 maart 2017, precies 1 jaar na Brussel, slaan terroristen in Londen toe. Op welke Londense brug zetten terroristen hun dodelijke raid in waarbij ongeveer 40 gewonden vielen?

Goed zo !
Quizvraag Canada 3208

Op 15 februari 2017 werd in het Europees Parlement een omstreden vrijhandelsverdrag tussen Canada en de Europese Unie met een meerderheid goedgekeurd. Het belangrijkste doel van dit vrijhandelsakkoord is om de handel met Canada goedkoper en makkelijker te maken. Hoe heet dit vrijhandelsverdrag?

Goed zo !

De Neanderthalers blijken toch niet helemaal uitgestorven als we de capriolen van de moderne gladiatoren bekijken, de zo genoemde cage fighters. Fight of the century van dit jaar (2017) was het treffen tussen de gepensioneerde geldwolf ‘Floyd (Money) Mayweather en deze Ierse straatvechter, graag zijn naam.

Goed zo !

Op 29 november 2017 pleegde deze Slobodan Praljak zelfmoord door gif in te nemen. Hij deed dit nadat hij veroordeeld werd als oorlogsmisdadiger tot 20 jaar cel. Wat is de naam van de rechtbank waar dit gebeurde?

Goed zo !