Quizvragen 2016

124 resultaten

De grootste Belgische verrassing op de Spelen in Rio was misschien wel Nafissatou Thiam. Ze haalde goud in de zevenkamp. Dat hoogspringen haar beste sport is, weet u ongetwijfeld allemaal. Ze won dan ook dat onderdeel. Nafi won echter ook nog twee andere onderdelen op haar weg naar goud. U krijgt een punt als u beide weet neer te pennen.

Goed zo !

Het was voor haar een grote verrassing dat ze niet goud maar slechts zilver wegkaapte op de 200 meter sprint bij de vrouwen. Ze was dan ook bijzonder ontgoocheld en vluchtte na haar aankomst meteen de catacomben in. Wat is de naam van deze Nederlandse sprintbom, die – ook al verrassend - slechts vijfde werd op de 100 meter? (2016)

Goed zo !
Quizvraag Economie 3118

Bij deze lampenfabrikant uit Tienen werd in december 2016 de intentie aangekondigd om de productie stop te zetten. 110 arbeiders en 60 bedienden zouden daardoor hun job verliezen. Hoewel het al een tijdje niet goed ging met de fabriek, wordt de stopzetting van de productie toch vooral gelinkt aan de overname van het bedrijf dat we zoeken door een Chinese beursgenoteerde verlichtingsfabrikant. Bij welke lampenfabrikant doen de Chinezen dus letterlijk het licht uit?

Goed zo !

Een nog grotere ramp dan het EK voor de rode duivels was de officiële soundtrack van het EK. Door het duo Dimitri Vegas en Like Mike. De neefjes van Lukaku brachten echter een alternatief lied op de ether dat meer succes oogstte. Hoe heette het collectief van de neefjes van lukaku?

Goed zo !
Quizvraag Olympische Spelen 2854
© Agência Brasil Fotografias

Even terug naar de spelen van Rio. Wie is deze Amerikaanse turnster die op de spelen in Rio maar liefst 5 medailles in de wacht sleepte waaronder 4 gouden en 1 bronzen?

Goed zo !
Quizvraag Tafeltennis 2852

Belgische nationale trots is deze jongeman die goud behaalde voor ons op de Paralympische Spelen in Rio bij het onderdeel tafeltennis. Hij gaat gekenmerkt met zijn woordje ‘POEF’. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Tijdens reizen Waes ging Tom in 2016 naar de kleinste democratie ter wereld. Het is een eiland in de zuidelijke Grote Oceaan en heeft maar 54 (2016) inwoners. Welke eiland bezocht Tom Waes?

Goed zo !
Quizvraag BBC Acteurs 2748

De klungelige Spaanse ober in de BBC-sitcom "Fawlty Towers", is overleden in december 2016. Wat is de naam van de Duitsland geboren Sachs in deze serie?

Goed zo !
Quizvraag Fotografie 2745

Deze Britse fotograaf werd wereldberoemd door zijn portretten van jonge, naakte tienermeisjes in een dromerige, wazige omgeving. Zijn werk speelt al jarenlang een voorname rol in het debat over het verschil tussen kunst en pornografie. Midden november betichtte een Franse radiopresentatrice hem ervan haar op dertienjarige leeftijd tijdens een fotoshoot te hebben verkracht. Alhoewel hij de beschuldigingen ontkende, overleed hij twee weken geleden, nadat hij zelf uit het leven stapte. Wat is zijn naam?

Goed zo !

In 2016 moesten we afscheid nemen van de acteur die Maester Aemon speelt in de serie Game of Thrones. Wat is zijn echte naam?

Goed zo !