Quizvragen 2016

124 resultaten

Vlaamse dramaserie water

Een Nederlands – Vlaamse dramaserie waarin een watersnoodramp plaatsvindt, speelt zich af in de Randstad in Nederland en in West – Vlaanderen in België. Wij vragen de naam van de serie waarvan de eerste eind 2016 te zien was op één.

Goed zo !
Quizvraag LEGO 8299

In 2016 heeft Lego voor het eerst een figuurtje met een handicap opgenomen in het assortiment. Op de speelgoedbeurzen in onder meer Londen introduceerde het bedrijf een mannetje in een rolstoel met een hulphond. De introductie van het mindervalide poppetje is opmerkelijk: Lego werd immers nog beschuldigd van een gebrek aan diversiteit onder de figuurtjes. Hoe heet de campagne met als doel meer diversiteit te brengen in het speelgoed?

Goed zo !
Quizvraag Nobelprijs 7810
© Gorupdebesanez

Wat is de naam van deze Italiaanse toneelregisseur, acteur en toneelschrijver die in 1997 de nobelprijs voor literatuur won? Hij werd de 'meest getalenteerde politieke clown van Europa' genoemd. Op de dag waarop de toekenning van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2016 werd bekendgemaakt, overleed hij in een ziekenhuis in Milaan.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 7736

Wat is de naam van deze Vlaamse dramafilm uit 2016.De film gaat over een koppel, vertolkt door Jo De Meyere en Chris Lomme, die een liefdesgeschiedenis delen die vijftig jaar eerder begon maar na tien jaar eindigde toen zij met zijn beste vriend trouwde. Veertig jaar later zagen ze elkaar terug en flakkert de passie terug op.

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 6546

In het voorjaar van 2001 volgde Jan Leyers per motor de route van de kruistocht naar Jeruzalem in 1096. Onderweg stopt Leyers diverse keren om wat meer over de culturen en geschiedenis van de streek te leren. Maar wie leidde die kruistocht in 1096?

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 6416
© Piet.Wijker

In 2016 besliste het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de gouden medaille die de Russische vrouwen wonnen op de 4x100m op de Olympische Spelen van 2008 in te trekken. Een van de Russische loopsters testte namelijk positief op het gebruik van doping. Daardoor ging de gouden medaille 8 jaar na datum naar de Belgische 4x100m- ploeg. Wie liep toen samen met Elodie Ouedraogo, Olivia Borlee en Kim Gevaert naar goud?

Goed zo !
Quizvraag Series 5968

10) Van welke serie is dit een remake?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 5681
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

FightForStig. Onder die naam wordt Stig Broeckx gesteund door zijn fans. In de Ronde van België van 2016 kwam hij zwaar ten val en belandde in coma. Maar voor welke ploeg reed hij toen?

Goed zo !

De klimaatverandering heeft het laatste jaar meermaals de voorpagina van het nieuws gehaald, maar het is niet nieuw. Er worden al jaren films gemaakt over dit thema. An inconvenient truth met Al Gore was misschien wel de bekendste. Maar weten jullie ook wat de naam was van de film/documentaire die gepresenteerd en geproduceerd werd door Leonardo di Caprio?

Goed zo !

22 Maart 2016, een zwarte dag in de Belgische geschiedenis. Er was niet alleen de aanslag op de luchthaven van Zaventem… Ook de Brusselse metro werd niet gespaard. In welk metrostation waren 16 doden te betreuren bij de aanslagen van 22 maart?

Goed zo !