Quizvragen 2015

83 resultaten

Sinds december 2015 heeft Medialaan een nieuwe jongerenzender gelanceerd. Deze richt zich tot het publiek 8- tot 12- jarigen en kan zo te samen met KZOOM de ganse kinderadvertentiemarkt bereiken. Hoe heet deze zender, waar nogal wat flitsende vechtmonsters het scherm innemen?

Goed zo !
Quizvraag Quentin Tarantino 8353

Het verhaal in deze film speelt een paar jaar na de Amerikaanse burgeroorlog. Twee premiejagers reizen met een postkoets door Wyoming en kloppen ergens aan om te mogen schuilen tegen een sneeuwstorm. Zo komen enkele personen samen die elk wel iets te verbergen hebben. Geef de titel van deze film uit 2015, geregisseerd door Quinten Tarantino.

Goed zo !
Quizvraag Politiek 5899
© ArtMechanic

Voor deze vraag gaan we op zoek naar een Vlaamse politicus van de SP-A. Hij was ooit burgemeester van Hasselt, Vice Minister-President van de Vlaamse regering, Vlaams minister van mobiliteit, Vlaams minister van openbare werken... Toen op 2 april 2015 bekend werd dat hij zich zou moeten verantwoorden voor een verkrachtingszaak, vond men enkele uren later zijn levensklos lichaam in het Albertkanaal. Wat is de naam van deze gewezen Vlaamse minister?

Goed zo !

Het EK voetbal in 1984 werd gewonnen door Frankrijk. België verloor in de groepsfase kansloos tegen het gastland met 5-0. 3 doelpunten werden gemaakt door de uiteindelijke topschutter van dat tornooi. Wie was dat? Hij was tussen 2007 en 2015 voorzitter van de UEFA.

Goed zo !
Quizvraag Aanslagen Amerika 4793

Schietpartijen met veel doden zijn in de VS helaas bijna dagelijkse kost. Op 17 juni 2015 schoot de 21-jarige Dylann Roof 9 mensen dood tijdens een ‘zwarte’ kerkdienst. Roof was lid van de white supremacists en met de schietpartij wilde hij een racistische oorlog ontketenen. Roof kocht zijn wapen met het geld dat hij voor zijn verjaardag kreeg. Deze schietpartij gebeurde in het zuiden van de staat South Carolina. In welke stad was dat?

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 4592
© Hanya Yanagihara

We zoeken de titel van het boek van de Amerikaanse schrijfster Hanya Yanagihara. Waarin ze de levens volgt van een hecht vriendenkwartet, van hun twintigste tot ze de vijftig gepasseerd zijn. Het boek verkent de vele facetten van mannenvriendschappen en mannenliefde: steun, bewondering, competitie, jaloezie, tederheid en onvermogen. Dit 800 pagina’s tellend boek wordt nu in een theatervoorstelling gegoten in regie van topregisseur Ivo Van Hove. Wat is de titel van dit boek/toneelstuk?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Nederlands politicus van GroenLinks? Sinds 2010 is hij Tweede Kamerlid voor GroenLinks en sinds 12 mei 2015 fractievoorzitter.

Goed zo !
Quizvraag Netflix 4380

Wat is de naam van de Amerikaanse televisieserie over de jacht op Pablo Escobar en zijn Medellínkartel van eind jaren 70 tot begin jaren 90 van de vorige eeuw, die in 2015 op Netflix in première ging?

Goed zo !

Van welke brug in Parijs werden in 2015 meer dan 40 ton zogenaamde 'liefdesslotjes' verwijderd?

Goed zo !

Iedereen kent ongetwijfeld Astrid Bryan die voor het eerst op het televisiescherm verscheen samen met haar toenmalige echtgenoot den John in het programma Vlaamse Hollywoodvrouwen. Ondertussen is Astrid al gescheiden van John en heeft ze een nieuwe man. Maar hoe heet de nieuwe man van Astrid Bryan? Voor- en achternaam aub.

Goed zo !