Quizvraag Griekenland failliet

“Dit land is failliet. We zijn het nieuwe Griekenland”. Deze quote deed Bart De Wever in het Nieuwsblad in het najaar van vorig jaar. Geef het jaartal van de Griekse economische staatscrisis waarnaar hij verwijst.

Goed zo !

Meer quizvragen over Politiek

Quizvraag Politiek

Niemand op het Britse eiland kan mooier ‘Order, order’ roepen dan deze man. In september 2019 kondigde hij zijn afscheid aan als Speaker (voorzitter) van het Lagerhuis. Wat is zijn naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Deze Belgische politicus behoort tot de Waalse liberale partij MR. Hij was regent in Germaanse talen en was leraar Engels, Duits en Nederlands. In 1999 werd hij verkozen voor de senaat en tevens aangeduid als informateur. Hij werd in 1999 onder Verhofstadt 1 vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken. Wie is deze politicus die van 2009 tot 2019 Europarlementslid was?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Het is de zwijgplicht die van kracht is nadat men door de Koning der Belgen in audiëntie is ontvangen. Dit geldt niet alleen voor politici en ministers van Staat, maar voor iedere burger die ontvangen wordt in audiëntie door de vorst of vorstin. Het is een grondwettelijke gewoonte. In de media zegt men dan dat "de Kroon ontbloot is". Wat is de tweeledige franstalige naam van deze zwijgplicht?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

In 2021 waren er schandalen waarbij Brits premier Boris Johnson in volle lockdown meerdere feestjes zou georganiseerd hebben in zijn ambtswoning. De feestjes gingen grotendeels door in de ambtswoning van de premier. Wat is het adres? We zoeken de straat en huisnummer.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Op de foto, naast Winston Churchill en Joseph Stalin, zien we de man die Amerikaans president was gedurende het overgrote deel van WOII. Wat is zijn naam? Zijn vrouw heette Eleanor en de man werd opgevolgd door Harry Truman.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Voor deze vraag gaan we op zoek naar een Belgische politicus die zich inzette voor de toenmalige CVP. Hij begon z’n politieke carrière in 1958, maar maakte pas echt furore in de jaren ’70 toen hij minister van Landbouw werd en tijdens twee regeringen eerste minister was. Toen hij in 1979 deelnam aan de Europese verkiezingen haalde hij maar liefst 983.000 voorkeursstemmen, een record dat niemand sindsdien nog benaderd heeft. “Met deze man wordt het anders” was de slogan van de CVP. Als eerste minister werd hij opgevolgd door Paul Vanden Boeynants. Graag de naam van deze in 2014 overleden politicus.

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

De BBB is een Nederlandse politieke partij met een sociaal-conservatieve signatuur opgericht in 2019. De partij deed in maart 2023 mee aan de Provinciale Staten- en de waterschapsverkiezingen. Bij de Provinciale Statenverkiezingen behaalde de partij in alle provincies de meeste stemmen. Voor wat staan de drie B's?

Bekijk antwoord

Quizvraag Politiek

Op 5 februari laatstleden was het liedje van Joke Schauvliege uitgezongen. Zij was op dat moment Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Wij hadden graag van u geweten welke CD&V-er haar in deze functie opvolgt.

Bekijk antwoord