Quizvraag doodgeschoten Iraanse vrouw

doodgeschoten Iraanse vrouw

Deze Iraanse vrouw overleed nadat zij op 21 september 2022 in Mehrshahr, Karaj, door geweervuur werd getroffen tijdens de Iraanse protesten van 2022. Haar dood werd breed uitgemeten in de internationale media, en is zo een symbool geworden van vrouwenemancipatie in Iran. Wat is haar naam?

Goed zo !


Meer quizvragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

Het logo van Porsche is gekend door iedereen. Het is het wapen van de deelstaat Baden-Württemberg waar het hoofdkantoor van Porsche ligt. Welke stad staat op het logo van Porsche dat hier weggedaan is?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

We zoeken de afkorting van de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. De organisatie ziet erop toe dat het internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind overal ter wereld wordt nageleefd.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Op 4 augustus 2020 vonden er twee explosies plaats in een haven. De kracht van de tweede explosie resulteerde in een ramp die minstens 181 doden en ruim 6.000 gewonden eiste en grootschalige schade door de hele stad aanrichtte. In welke stad vonden deze twee explosies plaats?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

De Belgische warenhuisketen Galeria Inno is sinds 2001 een dochteronderneming van het Duitse Galeria Kaufhof. Welke naam had de keten sinds de oprichting in 1897 tot de fusie met Bon Marché en Vaxelaire in 1969?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun mag zich sinds 4 mei 2019 de koning van Thailand noemen. Na het overlijden van zijn vader op 13 oktober 2016 vond een jaar van nationale rouw plaats. Tot Maha zich klaar voelde om gekroond te worden, nam een regent de leiding over het land. Maha draagt de koninklijke titel Somdet Phra Chao Fah Maha Vajiralongkorn Boroma Orasathirat en is generaal in het Thaise leger, admiraal van de marine en Air Chief Marshal bij de luchtmacht, waarbinnen hij een eigen squadron heeft op Don Muang RTAFB in Bangkok. Eind augustus kwam hij uitgebreid in het nieuws nadat het koningshuis foto’s verspreidde van de officiële maitresse van hun vorst. Hoe luidt de meer gekende en gelukkig voor ons ook kortere vorstelijke naam van Maha?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Op dinsdagmorgen 23 maart 2021 liep dit schip in het Suezkanaal aan de grond, ter hoogte van km 151. Het schip was onderweg van China naar Rotterdam. Het schip blokkeerde daardoor het scheepvaartverkeer volledig omdat het bijna dwars in het kanaal lag. Wat is de naam van dit schip?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Het gaat over een traditionele harde zeep, oorspronkelijk in zuid-Frankrijk gemaakt van plantaardige oliën, 72% olijfolie, meer dan 600 jaar geleden. De zeep is geschikt als vlekverwijderaar en voor het wassen van babykleding (geen irritaties of allergische reacties).
De zeep heeft een antibacteriële werking dankzij de olijfolie. Daarom hij is hij ook te gebruiken als ontsmettingsmiddel voor oppervlakkige wondjes. Dankzij de natuurlijke oliën ze ook geschikt als handzeep. De zeep is zacht voor de huid, onttrekt er geen vocht aan en veroorzaakt geen huidreacties bij veelvuldig gebruik. Naam afkomstig van een plaatsnaam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Deze vuurtoren op de westhoek van Terschelling is de bekendste en oudste nog bestaande vuurtoren van Nederland. De 53,7 m hoge toren dateert uit 1594. De toren werd gebouwd om de nauwe opening tussen Vlieland en Terschelling te markeren. In 1920 ontwikkelde Philips een gloeilamp met een diameter van 30 cm voor de toren. De lichtbron heeft een sterkte van 3,5 miljoen candela en is op een afstand van 29 zeemijl te zien. Wat is de naam van deze vuurtoren?

Bekijk antwoord