Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quizvraag atoombom

Quizvraag Geschiedenis 8694We zijn op zoek naar de naam van de bommenwerper die tijdens WO II de eerste atoombom (die de naam Little Boy had) afwierp boven Hiroshima. Het totale dodental van die aanval wordt geschat op 140 000.
Meer quizvragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis
Voor deze vraag hadden we graag geweten wie we hier links op de foto zien. Hij was de Sovjetleider van 1964 tot 1982, na Chroesjtsjov en voor Andropov.
Quizvraag Geschiedenis
Van 4 tot 11 februari 1945, toen de nazi’s zo goed als verslagen waren, kwamen de drie geallieerde leiders bij elkaar. Deze conferentie was van zeer groot belang voor de territoriale verhoudingen na WO II. Het was de laatste tijdens de oorlog en op het programma stond de afbakening van de gebieden en de invloedssferen na afloop van de oorlog. Op de foto ziet u van links naar rechts Winston Churchill, Franklin Roosevelt en Joseph Stalin. Maar waar vond deze conferentie plaats?
Quizvraag Geschiedenis
Deze Engelsman is één van de grondleggers van de moderne politieke filosofie. “De staat beschermt ons tegen anarchie en het recht van de sterkste, zodat wij zonder angst kunnen leven en werken, maar in ruil daarvoor mag de staat wel beslissingen nemen in onze naam.” Deze impliciete afspraak heet een sociaal contract, en werd voor het eerst beschreven in Leviathan, het bekendste boek van deze man uit 1651. Hoe heet deze filosoof?
Quizvraag Geschiedenis
Deze in 1929 opgerichte nationaalsocialistische jeugdbeweging stelde aanvankelijk niet veel voor. Maar na de machtsovername van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij kwam daar verandering in. Lidmaatschap van deze beweging werd verplicht in 1939 voor alle jongeren boven zeventien jaar, en in 1941 voor alle jongeren ouder dan tien jaar. Het doel was indoctrinatie van de nazi-ideeën en hen voorbereiden op een leven als soldaat. Graag de naam van deze beweging.

Bekijk de andere thema's