Quizvraag 7874 Taal

Quizvraag Taal 7874

Wat is het woord van het jaar 2020 in Vlaanderen?

Goed zo !


Meer quizvragen over Taal

Quizvraag Taal

Wat is de term voor de geheimtaal die in Nederland in de eerste helft van de twintigste eeuw gehanteerd werd door mensen aan de zelfkant van de samenleving, zoals daklozen en zogenoemde landlopers, rondtrekkende handelaren, (markt)kooplieden, kermisklanten en onderwereldfiguren (penoze)? We zoeken dus het synoniem voor dieventaal.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Wij zoeken het Indonesische woord voor banaan.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Wat is de naam voor een man die gecastreerd is om politieke redenen? Aan de hoven van een aantal rijken werd castratie toegepast omdat de machthebber zeker wilde zijn dat hij de vader was van kinderen van zijn vrouw(en).

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Sinds April 2019 heeft de commissie Justitie het licht op groen gezet om het ontkennen van de genocides van Rwanda en Srebrenica strafbaar te maken. Deze genocide kostte het leven aan 800.000 mensen. Maar met welke term drukken we deze strafbaarstelling uit. Maw wat is een ander begrip voor het ontkennen of extreem minimaliseren van in het algemeen aanvaarde historische gebeurtenissen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Boenk, Knots, Vrooooot, Splash,... Dit zijn maar enkel voorbeelden van klanknabootsingen die we vaak in strips tegen komen. Hoe noemen we het weergeven van geluiden door middel van geschreven taal nog wel?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

We zoeken een Engelse term voor het smokkelen van alcoholische drank die werd gebruikt in de jaren 1920 tijdens de Amerikaanse drooglegging. Vandaag wordt de term echter vooral gebruikt in de muziekindustrie voor een onofficiële opname, die vaak tegen de wil van de artiest of de platenfirma beschikbaar wordt voor het grote publiek. Meestal zijn dit illegale opnames van concerten of ongebruikte/alternatieve versies van studiotracks. Naar welke Engelse term zijn we op zoek?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Op 25 januari 2015 choqueerden de Ultras van Standard de hele wereld met een wansmakelijk spandoek waarop Steven Defour onthoofd werd voor zijn overstap naar RSCA. Maar hoe wordt zo'n reusachtig spandoek genoemd in voetbaltermen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Accolade, komma, uitroepteken… allemaal tekens die iedereen zeker kent. Maar kennen jullie ook de naam van dit en-teken of et-teken?

Bekijk antwoord