Quizvraag 7047 Taal

Quizvraag Taal 7047

De Duitse taal kan nogal hard klinken, zo zijn er heel wat voorbeelden. Een klassieker is wellicht de vertaling van een vlinder. Een vlinder is een mooi sierlijk dier en zo klinkt het ook in het Nederlands. In het Duits daarentegen klinkt het heel wat harder, kent u de vertaling van een vlinder in het Duits?

Goed zo !

Meer quizvragen over Taal

Quizvraag Taal

Tijd om de middelbare schoolkennis terug op te rakelen! In het Frans worden de meeste werkwoorden in de passé composé vervoegd met het hulpwerkwoord avoir, zoals nous avons mangé of j’ai parlé, maar enkele uitzonderingen gebruiken het werkwoord être. Deze uitzonderingen worden samengevat met deze afbeelding, beter bekend als het huisje van être. In dit geval ontbreken twee vitale uitzonderingen. Welke werkwoorden zijn dat? We geven jullie voor elk van de werkwoorden een half puntje.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Hoe noemen we een lus in de loop van een natuurlijke waterloop (beek, rivier of zeestroming)? Dergelijke lussen ontstaan bij rivieren of beken doordat in de buitenbocht, waar het water het snelst stroomt, grond wordt weggespoeld, terwijl aan de andere zijde grond wordt afgezet.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Een gecastreerde hengst noemen we een ruin, maar wat is de benaming voor een gecastreerde kater?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Het aanleren van leestekens zoals het punt, de komma, het vraagteken, het uitroepteken, dubbel punt, aanhalingstekens en het beletselteken staat in het leerplan taal. Voor het antwoord bij deze vraag, vragen we jullie een beletselteken te schrijven.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Wat is een synoniem voor paardenrenbaan dat uit het Grieks werd overgenomen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

De herkomst van de benaming van deze vogel is uiterst gecompliceerd. De meeste talen vernoemen de vogel naar het land van herkomst. Enig probleem, niet iedereen kwam tot dezelfde consensus van land van herkomst. Door de kolonisatie was de vogel immers wijd verspreid. De Engelsen noemen het beest turkey, naar Turkije, terwijl de Turken deze vogel hindi noemen en de Fransen dinde, beide verwijzend naar India. De Portugezen benaderen het dichtst de officiële Midden-Amerikaanse plaats van herkomst van de kalkoen. Wat is de Portugese benaming voor de kalkoen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Er waren achttien woorden genomineerd. Vlamingen konden tussen 28 november en 17 december hun stem uitbrengen. Wat is uiteindelijk het woord van het jaar 2018 geworden?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Goodbye is een groet die we gebruiken bij een afscheid. De groet wordt vaak verkort tot bye, of wat informeler tot bye-bye. Wat weinigen misschien weten is dat het een samentrekking is van een vier woorden tellende zin. Welke 4 woorden zoeken we?

Bekijk antwoord