Quizvraag 5671 Algemeen

Quizvraag Algemeen 5671
© Fred Romero

We zoeken een schouwburg in Antwerpen om de hoek van de Bourlaschouwburg en de Stadsschouwburg. Het is eveneens de naam van een Campus in Leuven met een gelijknamig kasteel en restaurant.

Goed zo !

Meer quizvragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

Diesel, Euro95 en Euro98 zijn niet meer. Voortaan tankt u met andere letters en cijfers. Welke letter- en cijfercombinatie moet u voortaan in uw dieselwagen doen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Katrien van Politiek PR is een populair typetje op social media. Daarnaast speelt deze actrice de hoofdrol in De laatste dag. Ze schreef hiervoor ook mee aan het scenario. Graag haar naam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

In deze toeristische ronde open we toepasselijk met een toeristische vraag. We zoeken een Australische uitgever van reisgidsen. Hun reisgidsen waren oorspronkelijk bedoeld voor rugzaktoeristen, maar zijn intussen bij een breder publiek bekend. Welke reisgids zoeken we? Op de foto zie je een voorbeeld, uiteraard zonder de naam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

We zoeken één van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, gevestigd in Dubaï. De Airbus A380 wordt beschouwd als één van de visitekaartjes van de maatschappij. De eerste bestelling van dit toestel bestond uit 58 exemplaren. Ook zijn ze sponsor van verschillende voetbalclubs waaronder Real Madrid. Welke maatschappij zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

De zon kan altijd net dat zetje geven om een mens wat gelukkiger te maken. Maar teveel zon is natuurlijk ook niet goed. Bescherm je hoofd! Is het eerste wat men dan aanraadt. De Mexicanen namen dat ter harte en maakten meteen hun eigen hoed. Hoe noemen zij hun hoofdbescherming?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Naast de overbekende dixi toiletcabines zijn ook deze vrij vaak voorkomend op bouwwerven of evenementen. Wat is de naam van de toiletcabine die jullie op de foto zien? Ze zijn trouwens eigendom van hetzelfde bedrijf achter de dixi toiletcabines.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

1A. We zoeken het Vlaams woord van het jaar 2018. Het is de naam die men geeft aan een bepaald soort fietspad. Het wordt officieel beschreven als een aanliggend gelijkgrond fietspad. Het ligt echter zo dicht bij de eigenlijke rijweg, dat fietsers die erop rijden heel dicht moeten fietsen bij het langsrazend motorverkeer. Dit is een onveilige situatie die reeds tot meerdere dodelijke ongevallen heeft geleid.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Welke organisatie publiceert elk jaar The State of the World’s Children, een onderzoeksrapport aangaande belangrijke thema’s met betrekking tot kinderen?

Bekijk antwoord