Aantal juist: 0 | Aantal fout: 0

Quizvraag Fauna 6033

Vraag 1/10: Dit prachtexemplaar draagt de latijnse naam ‘pandion halaetus’. Hij is relatief sterk gezien zijn grootte en kan prooien pakken bijna even zwaar als hijzelf. Hij is in vlucht goed te herkennen door zijn geheel witte onderkant, zijn chocoladebruine bovenkant en zijn enigszins 'geknikte' vleugels. Door het oog loopt een donkere streep.. De lichaamslengte is zo'n 55 cm en de spanwijdte bedraagt 150 tot 170 cm en het gewicht 1,5 tot 2 kg. Verspreiding over alle continenten behalve Australië en Antarctica.