Toegegeven, heel bekend is hij niet. Toch was hij al te gast in Villa Vanthilt en wordt hij vaak uitgenodigd in het wielermilieu. Peter Sagan, Jurgen Vandenbroeck, Fabian Cancellara en Tom Boonen, hij imiteerde ze allemaal. Ook de betreurde Frank Vandenbroucke is een van zijn favorieten. Welke Stemmenimitator doet hier de Patrick Lefevre en Johan Museeuw na

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


In 2005 hebben we mogen kiezen voor de grootste belg… daar is deze lijst uitgekomen… zoals u ziet ontbreken er 2 namen. Naar welke 2 Belgen zijn we op zoek? Let op dit is de lijst verkozen volgens de VRT.

  1. Pater Damiaan
  2. Paul Janssen
  3. ?
  4. Ambiorix
  5. Adolf Daens
  6. Andreas Vesalius
  7. ?
  8. Gerard Mercator
  9. Peter Paul Rubens
  10. Hendrik Conscience

Toon de eerste letter
De eerste letter: 3


Quizvraag Literatuur 5232

We zijn op zoek naar een auteur die bekend werd met een nostalgisch verhaal over verlies, zelfmoord. Zijn bekendste werk is getiteld naar een nummer van the Beatles. Zijn meest recente werk is een lijvig tweedelige reeks over een portretschilder die in een wereld vol raadsels terechtkomt, getiteld De moord op commendatore. Hoe heet de auteur van deze tweedelige reeks?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Muziek 5229

Donald Glover is een manusje van alles, hij is niet alleen acteur maar ook schrijver, producer, regisseur, stand-up comedian, rapper, zanger, dj en songwriter. Hij bracht o.a. het lied “This is America”. Het nummer gaat in op de bredere kwestie van vuurwapengeweld en het hoge aantal massaschietpartijen in de Verenigde Staten, samen met langdurig racisme en discriminatie tegen Afro-Amerikanen. Maar onder welk alias is hij beter bekend in de muziekwereld?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Quizvraag Algemeen 5228

De Siciliaanse maffia, de Napolitaanse camorra of de Calabrese Ndrangheta zijn Italiaanse georganiseerde misdaadorganisaties… ze kunnen elkaar niet luchten maar over 1 ding zijn ze het allemaal eens… de geheimhoudingsplicht. Wie zich hier niet aan houd wordt Spijtoptant of pentiti genoemd. Zij moeten rekening houden met dodelijke vergeldingsacties… Ook word de geheimhoudingsplicht verwacht van buitenstaanders en potentiële getuigen van maffiamisdrijven. Hoe wordt de geheimhoudingsplicht genoemd?

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Quizvraag Aardrijkskunde 5207

Het land dat we zoeken is een land in Zuidoost-Azië. Het ligt op het eiland Borneo aan de Zuid-Chinese Zee en wordt verder geheel omringd door Maleisië. Het sultanaat is sinds 1984 onafhankelijk. De sultan van dit land kreeg onlangs veel tegenwind voor zijn homofobe opstelling. (waardoor celebs niet meer naar zijn hotels gaan). Welk land zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Muziek 5183

Kennen jullie de echte naam van Axelle Red? We zoeken zowel voor- als achternaam.

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Media 5180

Kennen jullie de echte naam van Guga Baul die hier wordt afgebeeld?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag Sport 5131

Op de olympische winterspelen van Saltlake in 2002 werd een onwaarschijnlijke gouden medaille gewonnen op de 1000 meter shorttrack. Zijn eerste ronde won hij overtuigend, maar in de tweede ronde was hij op papier kansloos. Echter na een valpartij en diskwalificatie van twee concurrenten kon hij doorgaan naar de halve finale. In de halve finale gaan vlak voor de finish opnieuw 2 concurrenten onderuit. In de finale ligt hij een halve bocht achter, maar als opnieuw in de laatste bocht de vier andere finalisten onderuit gaan, glijd onze man rustig als eerste over de finish en behaalt hij goud. Wie is deze Australische geluksvogel?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Politiek 5125

Op de afbeelding die jullie nu te zien krijgen staat Ben Weyts met zijn meest recente lumineuze idee. De gender loze vogel naast hem werd dan ook in het leven geroepen als mascotte voor de Oosterweelverbinding. Het vogelfiguurtje moet zorgen voor ‘duidelijke communicatie’, maar moet aan de berichten over file-ellende ook ‘wat zuurstof geven’. Wat is de naam van deze vreemde snuiter?

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Quizvraag Eten en drinken 5108

In welke West-Vlaamse stad ligt brouwerij De Poes?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvraag Sport 5103

De persoon die we zoeken is afkomstig uit een modaal Nederlands arbeidersgezin. Na de verkoop van zijn asbestsaneringsbedrijf werd hij manager van de toenmalige Belgische veldritploeg Telenet-Fidea. In 2011 ging hij met pensioen. We zullen hem herinneren als een persoon die nooit een blad voor de mond nam en op zijn eigengerijde wijze de cross een complete metamorfose liet ondergaan van volkssport tot miljoenenbusiness. Wat is de naam van deze Nederlandse manager?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Quizvraag Eten en drinken 5095

De voorbije jaren lieten we jullie namelijk bij onze eerste vraag telkens kennis maken met het strafste bier ter wereld. Dit was jarenlang de Armageddon, tot dezelfde Schotse brouwer een nog zwaarder bier op de markt bracht onder de naam Snake’s Venom, met een alcoholpercentage van 67,5%. Maar kennen jullie ook de naam van de Schotse brouwer die beide bieren produceert?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Films 5094

Wat was de titel van de James Bond film waarin George Lazenby de hoofdrol speelde? U hoorde wel degelijk de James Bond film, want hij besliste zelf om er na één film mee op te houden. Hij deed dit om zijn carrière als fotomodel niet te schaden. Graag de volledige en correcte naam van deze James Bond film.

Toon de eerste letter
De eerste letter: O


Quizvraag Sport 5091

We zijn op zoek naar een discipline binnen de paardensport. Het is een combinatie van turnen, ballet, acrobatie en choreografie op de rug van een paard dat vastgemaakt aan een lange lijn in een cirkel rondloopt. Het wordt in groep, in duo of solo beoefend. Er worden al jaren EK’s en WK’s georganiseerd in deze discipline, maar in Vlaanderen staat het nog maar in zijn kinderschoenen. Welke specifieke discipline in de paardensport zoeken wij?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Quizvraag Sport 5090

Onze landgenoot Thierry Neuville startte zijn carrière tijdens het wereldkampioenschap rally in 2009 bij Citroën. Zowel in 2016, 2017 en 2018 werd hij 2 de in de eindstand van het WRC, telkens na de Fransman Sebastien Oger. Voor welk automerk verdedigt hij echter al sinds 2014 de kleuren?

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Quizvraag Geschiedenis 5070

Wat is de Latijnse benaming voor het ingenieus verwarmingssysteem op basis van warme lucht dat onder andere de Romeinse thermen verwarmde? De warme lucht was afkomstig van een oven of van het verbranden van kolen. De uitvinder gebruikte het in de 2 de eeuw voor christus om zijn visvijvers te verwarmen.

Toon de eerste letter
De eerste letter: H


Quizvraag Literatuur 5067

Deze Russisch-Amerikaans romanschrijfster en filosofe werd op 2 februari 1905 geboren in Sint-Petersburg als Alissa Zinovievna Rosenbaum en stierf op 6 maart 1982 te New York. Ze was de grondlegster van het objectivisme, een filosofische stroming. Voortbouwend op de theorieën van Aristoteles was ze op politiek vlak een groot pleitbezorger van het laissez- faire-kapitalisme. Ze heeft de meeste bekendheid verkregen met haar romans “The Fountainhead” en “Atlas Shrugged”. Ze is beter bekend onder het synoniem “Ayn….” Wij vragen hier naar de achternaam van deze schrijfster die u ook op de foto ziet.

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Quizvraag Geschiedenis 5061

Deze Zuid-Amerikaan werd geboren op 24 juli 1783 in Caracas en stierf op 17 december 1830 in Santa Mara. Hij geldt als de belangrijkste vrijheidsstrijder van Zuid-Amerika waar hij nog altijd bekend staat als “El Libertador”. Hij stond aan de wieg van Panama, Colombia, Ecuador en nog andere Zuid -Amerikaanse landen waarvan er één naar zijn naam verwijst. Graag enkel zijn familienaam.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Series 5055

Lucas van den Eynde. U kent hem vast en zeker van rollen zoals Xavier de Baere in Morgen Maandag, Bert “bucky” Laplasse in het eiland, van musicals zoals Daens enzovoorts. Ook in het collectief geheugen zit zijn rol als slager André Vangenechten, in de televisieserie ‘Van vlees en bloed’. In deze reeks speelt ook een hond mee die hem onder andere bespiedt tijdens het bospoepen. Zijn echte naam was Nougat, maar hoe luidde de naam van de hond in de serie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: J