Makkelijke Quizvragen

6357 resultaten

Quizvraag Honden Dieren 6553
© Bonnie van den Born

U ziet 1 van de kleinste hondenrassen ter wereld dat zijn naam dankt aan de Mexicaanse provincie waar het ras in 1850 werd ontdekt. Wat is de naam van dit ras?

Goed zo !
Quizvraag Japan 6552

We zoeken een Japans virtueel huisdier dat in 1996 op de markt kwam en een wereldwijde rage werd. De naam is een samentrekking van het Japanse woord voor ei en het Engelse woord voor horloge.

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 6550
© Ludovic Péron

Van welke wielerwedstrijd zijn dit de laatste 5 winnaars? 2011: Philippe Gilbert 2012: Joaquim Rodríguez 2013: Daniel Moreno 2014: Alejandro Valverde 2015: Alejandro Valverde

Goed zo !
Quizvraag Politiek 6549
© Polla ta deina

Het overgrote gedeelte van haar politieke carrière was ze actief bij de Volksunie, de partij waarmee ze ook verkozen werd voor haar parlementaire mandaten. Ze eindigde haar carrière bij de Sociaal-Liberale Partij. Wie is deze vrouw?

Goed zo !

De Hare Krishna-beweging heeft met "Radhadesh" een meer dan behoorlijk optrekje. In de buurt van welke stad situeer je dit Krishna-kasteel?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 6547

Welke Belgische kustgemeente bestaat uit de deelgemeenten Klemskerke, Vlissegem en Wenduine?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 6546

In het voorjaar van 2001 volgde Jan Leyers per motor de route van de kruistocht naar Jeruzalem in 1096. Onderweg stopt Leyers diverse keren om wat meer over de culturen en geschiedenis van de streek te leren. Maar wie leidde die kruistocht in 1096?

Goed zo !

Welke Belgische film uit 2015 klinkt op het eerste gehoor als een autobiografie over de broers Luc en Jean-Pierre, maar werd echter geregisseerd door Robin Pront?

Goed zo !
Quizvraag Vlaggen Vietnam 6544

Uit welke 2 kleuren bestaat de vlag van Vietnam?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6542

We zoeken een Belgisch streekgerecht, ook wel genoemd boulet sauce lapin of boulet sauce chasseur. De gehaktbal wordt geblust met azijn en er wordt meestal ui, tijm, laurier, krenten, siroop en marjolein toegevoegd.

Goed zo !

Ierland won reeds 7 keer het Eurovisiesongfestival, wat een record is. Het is al wel een tijdje geleden, de laatste keer was in 1996. Wie won toen met het nummer 'The voice'?

Goed zo !
Quizvraag Stand Up 6539
© Feline_Dacat

Misschien zag u hem al eens als standup-comedian in Live at the Apollo. U kan hem verder ook nog kennen als presentator van Have I got news for you en Mock the week, en als regelmatig terugkerend panellid van QI. Wie is deze Ierse stand-upcomedian en televisiepresentator?

Goed zo !
Quizvraag Ierland 6538

Het is een mythisch wezen uit de Ierse folklore. Hij is de nachtelijke variant van de leprechaun (uitspraak:?lepr?k??n). Hij bewaakt je wijnkelder als je goed voor hem bent, maar als je hem slecht behandelt, zal je wijn bederven. Hij rijdt graag (dronken) rond in het maanlicht op schapen of herdershonden. Hij plaagt ook dronken mensen. Hoe noemt men dergelijk wezen?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 6537
© filip bossuyt

Deze wielrenner is dan weer de allereerste Costa Ricaan ooit die startte in de Ronde van Frankrijk, dat was in 2011. Met de recentste Tour reed hij in zijn carrière reeds voor de 15 de keer een grote ronde uit. Hij wordt vooral ingezet als meesterknecht van Valverde en Quintana bij de Spaanse wielerploeg Movistar. Ook in de Vlaamse voorjaarskoersen is hij meestal van de partij. Meid voor alle werk dus. Winnen doet hij dan ook weinig: een rit in de Giro van 2012 en vorig jaar de Baskische ééndagskoers de Klasika Primavera in Amorebieta. Hij droeg ook één dag de roze trui in de Giro van 2016 en werd knap vierde in de eindstand van de Giro van 2015. De Giro is dus duidelijk zijn favoriete ronde. Welke Costa Ricaanse wielrenner?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 6535
© Vardion

In het westen en het oosten wordt Costa Rica resp. begrensd door de Stille Oceaan en de Caraïbische Zee. In het Zuid-Oosten grenst het aan Panama. Met welk land vormt het zijn noordelijke grens?

Goed zo !
Quizvraag Taal 6534

Vroeger werd op Paaseiland een soort hiërogliefenschrift gebruikt, dat in houten stokken en plankjes werd gekerfd, waarvan er nog een 20-tal bewaard zijn gebleven. Tot op heden is dit schrift nog niet ontcijferd. Welke taal of schrift?

Goed zo !

Het eiland is vooral bekend door de honderden karakteristieke beelden die er te vinden zijn. Hoe worden deze paaseilandbeelden genoemd?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 6532

Een Nederlandse ontdekkingsreiziger was uitgezonden om het Zuidland te vinden en hij ontdekte eerder toevallig het eiland Rapa Nui, dat hij Paaseiland noemde omdat hij er arriveerde op paaszondag, 5 april 1722. Wie was deze ontdekkingsreiziger?

Goed zo !
Quizvraag Japan 6530

Deze Japanse prentkunstenaar, schilder en tekenaar (1760-1849) hield zich vooral bezig met het maken van houtsnedeprenten. Het beroemdst werd hij door zijn landschapsafbeeldingen. Tot zijn bekendste werken behoren De grote golf bij Kanagawa, dat deel uitmaakt van de Zesendertig gezichten op de berg Fuji. Zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Japan 6529

Je zou ze de aboriginals van Japan kunnen noemen. Het is de oorspronkelijke bevolking van Noord-Honshu, Hokkaido, de Koerilen en Sachalin. De oudste nederzettingen op Hokkaido dateren van rond 18.000 v. Chr. Momenteel zijn ze nog met zo'n 16.000. In 1991 erkende de Japanse regering hen officieel als een autochtoon etnische minderheid in Japan. In 1997 accepteerde het Japans Parlement een wet ter bescherming van hun rechten en deze wet trad in werking in 1998. Wat is de benaming van deze oer-Japanners?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 6528
© Stefan Brending

Eén van de revelaties op Graspop Metal Meeting dit jaar: de Metal Dome bleek zelfs te klein voor alle fans en nieuwsgierigen. Deze Mongoolse band brengt een eigen uniek genre dat metal combineert met traditionele Mongoolse folkinstrumenten en keelzang. Welke band?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 6527

Deze Mongoolse krijgsheer (1336-1405) was de stichter van een nieuwe dynastie die naar hem werd genoemd. Hij wist een nieuw rijk te creëren op de fundamenten van het ineengestorte Mongoolse Rijk. Hij voerde voortdurend wrede oorlogen, waarbij miljoenen mensen het leven lieten. Na zijn dood verdween zijn rijk echter al snel van de kaart. Onder welke naam is hij bekend?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 6526
© Hardscarf

Dit soort ronde vilten tent is typisch voor Mongolië en de rest van Centraal-Azië. Ze worden als woning gebruikt door rondtrekkende veenomaden. In het Mongools heet dergelijke tent een ger, maar wat is de meer algemene naam voor dit soort tent?

Goed zo !
Quizvraag Olympische Winterspelen Schaatsen 6525

Deze schaatser (°1989) was de eerste Israëlische shorttracker ooit op de Olympische Winterspelen. In Sotsji kon hij echter nog niet echt doorbreken. Op het EK shorttrack 2015 in Dordrecht won hij echter de 3000m superfinale en tijdens de wereldbekerfinale in 2016, eveneens in Dordrecht, zegevierde hij op de 1500m. Tijdens het EK shorttrack 2018 in Dresden won hij goud op de 3000m, zilver op het overall-klassement en brons op de 1500m. In PyeongChang nam hij deel aan de 500m, de 1000m en de 1500m, maar kon ook nu geen medaille behalen. Sinds 2016 neemt hij ook deel aan het langebaanschaatsen. Zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Munteenheden Israël 6524

Allicht de kortste vraag van de avond: wat is de munteenheid van Israël?

Goed zo !