Makkelijke Quizvragen

6353 resultaten

Quizvraag Geschiedenis 7386

Op 22 juli 1934 bezocht deze topcrimineel de film “Manhattan Melodrama” in een bioscoop in Chicago samen met zijn vriendin, Polly Hamilton, en Anna Sage. Zijn laatste uren waren geteld, want toen hij de bioscoop verliet, opende de politie het vuur en werd hij dodelijk getroffen. Welke man werd door Sage verraden?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7385

Prins Andrew was eind 2019 niet uit het nieuws weg te slaan. Dat had hij natuurlijk vooral aan zichzelf te danken door een bijzonder onhandig interview over zijn band met een Amerikaanse miljardair die deze zomer nog maar eens in opspraak kwam voor seksueel misbruik van minderjarigen. Wat is de naam van die miljardair?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 7384
© Anders Henrikson

Deze Braziliaanse onttroonde deze zomer Miroslav Klose als WK-topschutter aller tijden. Ze scoorde in haar vijfde WK-deelname immers haar 17de doelpunt op een WK, één meer dan Klose. Wij willen graag haar naam. Met haar voetbalnaam, dezelfde als haar voornaam, zijn we tevreden.

Goed zo !
Quizvraag Auteurs 7383
© Vera de Kok

We zoeken de Nederlandse auteur van bestsellers als “Geachte heer M.”, “Zomerhuis met zwembad” en “Het Diner”, waarmee hij de NS publieksprijs won. U zou hem ook kunnen kennen als acteur in onder andere de serie voetbalvrouwen. Wie zoeken wij?

Goed zo !
Quizvraag Religie 7382

We nemen jullie mee naar een korte parabel uit het evangelie van Lucas: eens reisde een man van Jerusalem naar Jericho en viel in handen van rovers. Ze schudden hem uit, verwondden hem vreselijk, en lieten hem half dood achter. Toevallig kwam een priester die weg langs. Hij zag hem, en ging voorbij. Ook een leviet kwam er langs. Hij zag hem, en ging voorbij. Tenslotte passeerde een derde man, die de gewonde man wel hielp. Tot welk volk behoorde deze derde man?

Goed zo !
Quizvraag Australië 7380
© Kristy Robinson

Australië stond eind 2019, begin 2020, in brand. Door zijn aanpak in deze natuurramp, lag de premier van Australië onder vuur. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Architectuur 7378

Het Estadio Municipal de Braga zegt sommigen onder jullie wel wat. Het is het voetbalstadion van de Portugese ploeg Braga. De architect, Eduardo Souto de Moura heeft hiermee een grote prijs gewonnen. Het is een prijs die sinds 1979 jaarlijks toegekend wordt als architectuurprijs en die beschouwd wordt als de Nobelprijs voor de architectuur. Welke prijs zoeken we?

Goed zo !

De tweede prijs die we zoeken is een cynische eer die wordt gegeven aan mensen die bijdragen aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken en dus zichzelf niet meer kunnen voortplanten. De prijs is genoemd naar de bedenker van de evolutietheorie.

Goed zo !
Quizvraag Ketnet 7376

Sinds 2013 rijkt onze jongerenzender ketnet publieksprijzen uit die gekozen worden via een online stemprocedure. Begin dit jaar werd Eden hazard tot graafste gast en Laura tesoro to coolste chick van 2018 verkozen. Op 25 januari worden in het sportpaleis de prijzen voor 2019 uitgereikt. Wat is de naam van deze begeerde ketnet prijs?

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 7375
© Suz

Deze Zweedse schrijfster van misdaadromans is bekend van onder andere de boeken Oorlogskind, Zusje, Steenhouwer, Predikant en Ijsprinses. Vier van deze boeken zijn ook verfilmd. In 2013 volgde de zesdelige serie de FJälbacka Murders, die gebaseerd zijn op de personages uit de boeken. Wie zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Religie 7374

Voor de 2e trap zoeken de naam van een lijst met verboden boeken. Deze lijst was een van 1559 tot 1966 door de paus vastgestelde lijst van boeken die katholieken niet mochten lezen. Wat is de naam van de lijst? De korte naam is voldoende.

Goed zo !
Quizvraag Gedichten 7373

Starten in de literatuur drietraps doen we met wat poëzie...
Van wiens hand is dit poëtisch hoogstandje?

Goed zo !
Quizvraag Paarden 7372

Dit racepaard is volgens velen het beste paard aller tijden. Zijn eigenaar noemde hem liefkozend 'Big Red'. Wat is de naam van dit paard dat in 1973 één week op de covers van TIME, Sport Illustrated en Newsweek verscheen?

Goed zo !
Quizvraag Rugby 7371

Rugby, een brute, maar heel faire sport. We zijn op zoek naar het belangrijkste Rugbytoernooi van het noordelijk halfrond. Engeland, Schotland, Ierland en Wales zijn er al van bij de start bij. Frankrijk en Italië doen hieraan ook mee. Vorig jaar was het Wales dat het toernooi gewonnen had in een “Grand Slam”. Wat wil zeggen dat het al zijn duels gewonnen heeft. Hoe heet dit toernooi?

Goed zo !
Quizvraag Sport 7370
© Ralf Roletschek

Welke gewezen zeiler en Deinzenaar schopte het ooit tot voorzitter van het internationaal Olympische comité?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7369

Venetië had in november heel wat last van een veel te hoge waterstand. Boven een van die wateren bevindt zich deze brug die het Dogepaleis en de gevangenis verbindt. Wat is de naam van deze brug?

Goed zo !
Quizvraag Series 7368

The Bridge is een Deens-Zweedse misdaadserie. De titel verwijst naar de Sontbrug die Denemarken en Zweden verbindt. De 16 kilometer lange brug verbindt Kopenhagen met een stad in Zweden. De Welke?

Goed zo !
Quizvraag Media 7366

Wat is de naam van deze pop die van 1972 tot 2004 de reclame van “de Ster” op de televisie opvrolijkte in korte filmpjes, die vaak aan het begin en einde van de reclameblokken te zien waren?

Goed zo !
Quizvraag Films 7365

Ondertussen is het al van 1993 geleden dat de film Free Willy in de cinema draaide. Deze orka, wereldberoemd als Willy, speelde de hoofdrol. Weten jullie wat de echte naam is van deze orka?

Goed zo !
Quizvraag Ruimtevaart 7364

Voor vraag A zoeken we de naam van deze Russische hond. Het was het eerste wezen dat levend rond de aarde cirkelde. De naam betekent letterlijk “blaffer”.

Goed zo !
Quizvraag Star Trek 7363

Voor deze vraag zoeken we een kunsttaal die gebruikt wordt in de televisie- en filmserie Star Trek. Ook Sheldon uit de Big Bang Theory is fan van deze taal. Welke taal zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 7362

We zoeken een scripttaal om webpagina's interactief te maken en webapplicaties te ontwikkelen. Het script wordt door middel van HTML overgebracht in de webbrowser. Welke taal zoeken we? Dus de benaming met méér dan 4 letters!

Goed zo !
Quizvraag Taal 7361

De taal die we zoeken is door de Poolse taalkundige Lejzer Zamenhof ontworpen. Deze is speciaal ontworpen om mensen uit verschillende culturen met elkaar te laten communiceren. Welke taal had als doel wereldwijd verspreid te raken, maar wordt momenteel door bijna niemand gesproken?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 7360

Welke Belgische wielrenner in 1961 geboren te Geel en woonachtig te Retie zoeken we hier. Eén van de grootste momenten in zijn carrière was waarschijnlijk zijn overwinning in Gent-Wevelgem in 1990, als tweede in deze wedstrijd eindigde Johan Museeuw. De meeste onder ons kennen hem waarschijnlijk als ploegleider van de lotto ploeg. Wat is de naam van deze voormalige wielrenner?

Goed zo !
Quizvraag Geneeskunde en lichaam 7359

Pasgeboeren babys hebben bovenaan de schedel een opening tussen de 2 schedelhelften. Deze opening staat ook wel bekend onder een andere naam. Hoe wordt deze genoemd?

Goed zo !