Makkelijke Quizvragen

6353 resultaten

Quizvraag Literatuur 7796

We zoeken de naam van een boekenreeks, tekenfilmserie en van het soort wezens dat de hoofdrol daarin speelt.

Goed zo !
Quizvraag Koks 7795

Wat is de naam van deze chef-kok van het tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen? Hij superviseert ook zijn eigen restaurant August die na 6 maanden na de opening, al met een score van 15 op 20 werd beloond in de nieuw Gault-Millau.

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 7794

Walk the Line is een film uit 2005 over het leven van de Amerikaanse zanger Johnny Cash en zijn huwelijk met June Carter Cash. Welke Amerikaanse acteur speelde de rol van Johnny Cash?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 7792

We zoeken de naam van een Engelse voetbalclub dat in 1865 werd opgericht. De club speelt in rode shirts en witte broeken. De club werd één keer landskampioen en won twee keer de Europacup I. Na een vijfde plaats in 1982/83 stootte de club door naar de halve finales van de UEFA Cup en werd daar gestopt door Anderlecht. De wedstrijd was erg controversieel nadat een goal werd afgekeurd en Anderlecht een zeer omstreden penalty kreeg. In de Hillsboroughramp van 1989 was de club de tegenstander van Liverpool? Tijdens deze ramp verloren 96 Liverpoolsupporters het leven.

Goed zo !
Quizvraag Informatica 7791

Wat is de naam van dit digitaal lettertype uitgebracht door Microsoft in 1994? Het werd ontworpen als een casual lettertype voor informele documenten, en is gebaseerd op de vaak handgeschreven lettering in tekstballonnen van stripverhalen.

Goed zo !
Quizvraag Olympische Spelen 7790
© Jladage

Wie werd op de olympische spelen te Londen in 2012 olympisch kampioen op het onderdeel rekstok?

Goed zo !
Quizvraag Strips 7789

Wat is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Verduyn? Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Goed zo !
Quizvraag Sport 7788
© Piet.Wijker

Wat is de naam van deze voormalig Belgische sprintster en bobsleester?

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 7787

Wat is de franse roulette term die de croupier zegt wanneer er niet meer kan worden ingezet?

Goed zo !
Quizvraag Kunst 7786
© Koen Suyk

We zoeken de VOOR EN FAMILIENAAM van deze Nederlandse illustrator, tekenaar en kunstschilder die het meest bekend werd met de kabouterserie ‘Leven en werken van de kabouter’. Op de televisie was de flamboyante en extroverte Nederlander herkenbaar met zijn puntbaardje, zijn ribfluwelen broeken en zijn geruite jasjes. Niet vergeten VOOR EN FAMILIENAAM

Goed zo !
Quizvraag Planten 7785

Wat is de andere naam voor vrouwentongen?

Goed zo !
Quizvraag Presidenten 7784

Korte vraag: Wat was de naam van deze Amerikaanse politicus . Hij was de 37ste president van de Verenigde Staten van 1969 tot 1974. Hij trad op 9 augustus 1974 af toen zijn positie door het Watergateschandaal onhoudbaar was geworden. Hij was daarmee de eerste president van de Verenigde Staten die vrijwillig aftrad.

Goed zo !
Quizvraag Films 7783

Wat is de naam van deze Britse –Amerikaanse film uit 1999? Anna Scott gespeeld door Julia Roberts is de beroemdste en meest begeerde filmster ter wereld. Haar foto prijkt op elk tijdschrift en de roddelpers volgt haar op de voet. William Thackergespeeld doorHugh Grant is de eigenaar van een slechtlopend reisboekenwinkeltje. Hij leidt een rustig leventje, weliswaar met een knotsgekke medebewoner, Spike. Sinds de scheiding van zijn vrouw staat zijn liefdesleven op een laag pitje. Beiden missen ze iets - of iemand - in hun leven. Als Anna's en Williams paden elkaar onverwacht kruisen, is romantiek wel het laatste waaraan ze denken.

Goed zo !
Quizvraag Fauna 7782

Wat is de naam van dit soort walvis uit de familie der dolfijnachtigen? Het is op de orka na de grootste dolfijnsoort. Het dier heeft een bolvormige kop en een brede, korte bek. De rugvin is gekromd en ver naar voren geplaatst.

Goed zo !
Quizvraag Filosofie 7781

Wat is de naam van deze beroemde en invloedrijke Duitse filosoof, dichter en filoloog? De filosofische roman also sprach Zarathustra was één van zijn bekendste werken.

Goed zo !
Quizvraag Mythologie 7780

Wat is de naam van dit fabeldier uit de Griekse mythologie? De Grieken geloofden dat het dier in staat was steeds weer opnieuw uit zijn eigen as herboren te worden. De afbeelding van het dier staat ook op het etiket van Grimbergen. Het dier stond ook in de naam van het stadion van RC Genk voordat het de naam Cristal arena kreeg.

Goed zo !
Quizvraag Kunst 7779

We zoeken het pseudoniem van Gaspard-Felix Tournachon, een Frans schrijver, tekenaar, fotograaf, journalist en ballonvaarder. Hij werd beroemd door zijn eerste luchtfoto’s die hij vanuit een ballon, de Géant, maakte. In 1864 steeg hij, onder het oog van Leopold 1, vanuit de kruidtuin te Brussel op. Hierbij maakte hij gebruik van dranghekkens om de veiligheid van de omstanders te garanderen. In Frankrijk is er een prijs voor fotografie naar hem genoemd.

Goed zo !
Quizvraag Planten 7778

Wat is de naam van deze algemeen voorkomende plant die behoort tot de kruisbloemenfamilie. De plant is gemakkelijk te herkennen aan de witte bloemen,het blad en voornamelijk de geur. Na het wrijven van een blad komt er een geur vrij waaraan de plant ook zijn naam dankt.

Goed zo !
Quizvraag Kunst 7777

We zoeken de naam van een Italiaans kunstenaar. Zijn controversieelste werk is Artist's shit uit 1961. Het werk bestaat uit 90 blikjes die ieder gevuld zijn met 30 gram poep. Hierop is een drietalig label geplakt waarop "Poep van de Kunstenaar" staat geschreven. In 2007 werd bij Sotheby's een van de blikjes voor 120.000 euro geveild.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7775

We zoeken de geboortenaam van deze Amerikaans fotograaf en muzikant. Ze was voornamelijk bekend om haar huwelijk met ex-beatle Paul McCartney met wie ze samen speelde in de succesvolle band Wings. Ze was een voorvechtster van dierenrechten.

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 7774
© Carlos Delgado

Wat is de naam van deze Kroatische voetballer? Hij scoorde in de verloren WK finale tegen Frankrijk eerst in eigen doel en daarna ook nog in het juiste doel.

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 7773

Wat is de titel van deze roman uit 1958 van Graham Greene? Het verhaal speelt zich af in Cuba na de Tweede Wereldoorlog. De hoofdpersoon, Jim Wormold, wordt benaderd door de Britse geheime dienst met het verzoek om tegen betaling informatie te verschaffen. Jim heeft privéproblemen. Zijn vrouw heeft hem verlaten en hij moet in zijn eentje voor zijn dochter zorgen. Aangezien zijn dochter graag met geld smijt, voelt hij zich gedwongen om voor de Britten te gaan werken door informatie te verzinnen en op die manier aan extra inkomsten te komen. Na verloop van tijd vertelt hij de Britten zelfs dat de Cubanen over een waterstofbom beschikken. Hij moet helaas wel steeds meer moeite doen om zijn leugens geloofwaardig te houden.

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7772

Wat is de hoofdstad van Nepal?

Goed zo !
Quizvraag Formule 1 7771
© Stuart Seeger

Wat is de naam van deze Brits ex autocoureur. Hij heeft onder andere van 1980 tot en met 1995 in de Formule 1-klasse gereden en werd in 1992 wereldkampioen. Hij behaalde 31 overwinningen.

Goed zo !
Quizvraag Series 7770

Wat was de naam van deze tragikomische reeks van Woestijnvis voor de Belgische zender VIER geschreven door Tom Lenaerts en Tom Van Dijck met onder anderen Jan Decleir, Peter Van Den Begin en Lucas Van den Eynde. In 2013 werd het voor het eerst uitgezonden op VIER. Het merendeel van de opnamen gebeurde in het Oost-Vlaamse Temse. De serie ging over burgemeester Gaston Van Opstaldie al zeventien jaar de plak zwaaide In de fictieve Vlaamse gemeente Ransegem. Hij bestuurt zijn gemeente als een perfecte burgervader. Maar dan slaat het noodlot toe. Zes maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt Ransegem wakker geschud uit zijn rustige vastheid en worden de inwoners meegesleurd in het politieke leven.

Goed zo !