Makkelijke Quizvragen

6356 resultaten

Quizvraag Aardrijkskunde 7944

Officieel behoort deze regio bij Azerbeidzjan, maar is in handen van de internationaal niet erkende republiek Artsach. Met het uiteenvallen van de Sovjet-Unie heeft de regio zich onafhankelijk verklaard op 2 september 1991. Geef de naam van deze regio in het uiterste zuiden van de Kleine Kaukasus.

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7943
© Walters Art Museum

Deze Amerikaanse jazz- en operazangeres werd helaas maar 74 jaar lentes oud. Ze overleed op 30 september vorig jaar. Als sopraan won ze maar liefst vier Grammy Awards en zelfs de National Medal Of Arts, de allerhoogste Amerikaanse onderscheiding die een zangeres kan verdienen. Ze werd gevraagd voor het optreden bij verschillende inauguraties van verschillende Democratische presidenten. Maar bij de liefhebbers van klassieke muziek staat ze ook bekend voor haar eigen interpretaties van Wagner, Strauss, Mahler, Schubert en Bizet.

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7942

Keizer Bokassa 1 was de zoon van een stamhoofd dat in opstand kwam tegen de Franse koloniale macht. Hij was in de ban van Generaal De Gaulle en Napoleon Bonaparte. Op 1 januari 1966 pleegde hij als chef van de generale staf van het leger in zijn land, een staatsgreep en zette alle Chinezen die meehielpen aan de opbouw van het land, het land uit. Hij groeide uit tot een gevaarlijke dictator en zijn regime werd gesteund door Frankrijk en de Verenigde Staten. Welk land had deze keizer als president? Wij vragen de volledige benaming.

Goed zo !

Om testuitslagen van bloedonderzoek te kunnen vergelijken, is het belangrijk om de procedure van bloedafname verregaand te standaardiseren. Het aanprikken van een ader gebeurt meestal in de elleboogplooi, maar er zijn meerdere factoren die de uitslagen kunnen beïnvloeden. Hoe noemt men het aanprikken van een ader met een holle naald?

Goed zo !
Quizvraag Economie 7940

Dit Amerikaans bedrijf is wereldwijd opererend in het aanbieden van diensten en producten op het gebied van beheer en reproductie van documenten. Het bedrijf werd in 1906 opgericht onder de naam Haloid en is vooral bekend van kopieermachines en printers. Geef de naam van het bedrijf dat wereldwijd een 32.000 werknemers telt.

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7939

Zij is de dochter van een Limburgse mijnwerker die Kamerlid werd en burgemeester en een Franse moeder van Algerijnse afkomst . Ze werd geboren in Ougrée en is Franstalig politica voor de Parti Socialiste. Zij was vijftien jaar lang vicepremier en sinds 2014 fractieleider in de Kamer van Volksvertegenwoordigers en zodoende oppositieleider tegen de regering Michel 1. Wie is deze dame?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7938

Lekker smullen kunnen we van de taart die patissier Josef Keller in 1915 bedacht. De taart bestaat uit chocoladecake, slagroom, kersen en kersenbrandewijn. Geef de Vlaamse naam van deze lekkernij.

Goed zo !
Quizvraag Hockey 7937

De Belgische hockeyploegen zijn in hun goede doen. In 2006, 2008 en 2012 werd de herenploeg die we zoeken landskampioen in de Eredivisie Hockey en konden zo deelnemen aan de Euro Hockey League. In 2019 wisten zij de Euro Hockey League te winnen door Rott Weiss Keulen met 4-0 te verslaan. Geef de naam van deze “beste hockeyclub van Europa 2019”.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 7935

Deze film van Nic Balthazar is gebaseerd op zijn boek “Niets, was alles wat hij zei”. Het verhaal gaat over een jongen met het syndroom van Asperger, die op school gepest wordt en vlucht in de virtuele wereld van een computerspel. Wij vragen de titel van deze Belgische film uit 2007.

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7934

De stad die we zoeken is gesitueerd in het zuiden van Paskistan, aan de Arabische Zee. Het is de grootste stad van het land, heeft meer dan 20 miljoen inwoners en is hoofdstad van de provincie Sindh. Het is tevens het financiële en commerciële hart van Pakistan. Welke stad zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7933

In maart van 2021 kwam de politie met het nieuws naar buiten dat ze 1 miljard aan berichten van criminelen hadden onderschept. De speurders onderschepten in de loop van het onderzoek ongeveer 1 miljard versleutelde berichten van een encryptiesoftware. Wat is de naam van deze operatie en de software?

Goed zo !
Quizvraag Schilders 7932

Welke Belgische schilder vereerde het Vlaamse dorp en platteland in zijn eigen expressionistische stijl met heldere kleuren en veel wit. Met abstract geometrische vormen bracht hij een vervreemdend effect en liet ons een nieuwe blik op onze eigen wereld werpen. ‘Verschrikkelijk mooi, dat leven….’

Goed zo !
Quizvraag Wetenschap 7931

In 2012 stond fysicaland even volledig op zijn kop! Het OPERA experiment uitgevoerd in het CERN meende een deeltje te hebben gedetecteerd dat sneller zou bewegen dan het licht. De speciale relativiteitstheorie van Einstein stoelt net op het feit dat niets sneller kan bewegen dan het licht. Als het OPERA-experiment zou kloppen zou dat beteken dat we terug kunnen reizen in de tijd en volgens de bekende vergelijking E=mc^2 zou het kwadraat van zijn massa een negatief getal uitkomen. Imaginaire massa’s waren niet langer ondenkbaar! Madness. Uiteindelijk bleek het om een meetfout te gaan en is alles weer zoals vanouds. Fijuuw.

Goed zo !

In 2014 werd de Nobelprijs literatuur uitgereikt aan een Frans auteur. Wie? In z'n aanzienlijk oeuvre onderzoekt deze schrijver onderwerpen als het geheugen, de vergetelheid, identiteit.... In z'n werk haalt hij regelmatig herinneringen uit z'n eigen leven boven. De gedempte, melancholieke toon waarmee hij dat doet is inmiddels een soort handelsmerk geworden.

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 7929

Een klassieker voor een leerkracht Geschiedenis en Engels. Hendrik de VIII versleet vrouwen alsof het schoenen waren. Toch was er ééntje bij die hem heeft kunnen overleven, al werd ze zelf maar 36 jaar. Indien u het antwoord even niet uit uw hersenpan kan toveren, kunt u ook antwoorden met een golfterm. Namelijk de term voor het aantal slagen waarin een gemiddelde professionele golfer een hole zou moeten kunnen spelen. Wie en wat zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 7928

De zieke man van Europa' is een begrip geworden om landen mee aan te duiden die er op één of andere manier slecht voorstaan. Welke grootmacht kreeg aan het einde van de 19de eeuw die bijnaam toebedeeld? Het ziektebewijs kreeg de grootmacht toen het na lange afbrokkeling in 1922 ontbonden werd.

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 7927

Voor een echte revelatie in de sportwereld moeten we terug naar Mexico 1968. Na veel geheime training neemt Dick een grote sprong voorwaarts door een stuk hoger te springen dan de tegenstanders op de olympische spelen. In de plaats van de buikrol ging hij rugwaarts over de lat. Hiermee sprong hij hoger dan ooit tevoren. Later werd de techniek snel overgenomen en is tot de dag van vandaag in zwang. Hoe heet deze hoogspringer en de sprong die naar hem vernoemd is?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 7926

De zesde klassers krijgen nu les over de middeleeuwen en bereiden een toneel voor over Karel de Grote. Zij hebben voor jullie dan ook volgende vraag: Welke voorvader van Karel de Grote liet zich, samen met 3000 van zijn manschappen, dopen na de overwinning op de Visigoten aan het begin van de 6de eeuw?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7924

Wat begon als een 1 april grap, groeide al snel uit tot de nachtmerrie van de politie in Brussel. Wat is de naam van de bijeenkomst in het Ter Kamerenbos op 1 april 2021?

Goed zo !
Quizvraag Oscars 7923

Nomadland is een Amerikaanse dramafilm uit 2020. De film is geïnspireerd door het gelijknamig boek van schrijfster Jessica Bruder. In 2021 won deze film drie Oscars, waaronder die voor beste film. Welke Chinees-Amerikaanse regisseerde deze top film?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 7922

We zijn op zoek naar een nummer van Milc inc. dat uitkwam in 2000. Het brak weinig potten in de hitlijsten maar bleef toch in ons collectieve geheugen plakken. Een zeer dankbaar antwoord voor deze qbleefthuisronde. Welke hit van milc. inc. begint met de regels: I'm running when it circles, meeting people I see everyday. There's no one left to talk to 'cause I am ready no each worked they'll say.

Goed zo !

Pittige sportvraag. Lianne Tan en Yuhan Tan, broer en zus zijn al jaren de top van ons land in een bepaalde sport. Beide winnen ze bijna elk enkelspel en konden zich beide al plaatsen voor de olympische spelen. Daar braken ze echter weinig potten. Ze zijn naast de sport actief in de medische sector. In welke sport behaalde dit getalenteerd duo zovele prijzen?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7920
© MartinD

Deze vraag is culinair, maar niet per sé verfijnd. Je kan het waarschijnlijk bestellen in je lokale pittahandel. Het betreft een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. Vaak wordt het gerecht geserveerd met knoflooksaus en sambal. In plaats van shoarma, wordt hetook wel klaargemaakt met kebab, döner, gyros, kip of falafel. Hoe noemen we dit fastfoodfenomeen?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7919

We zoeken een grote Limburgse gemeente onderdeel van het kieskanton van Beringen. Je zou de gemeente kunnen kennen van zijn steenkoolverleden of als het geboortedorp van de Vlaamse mozart van Dancemuziek Regi Pinxten. Ook de mozart van het CD&V volksvertegenwoordigersschap Jo Vandeurzen zag hier het levenslicht. Ik zal de gemeente vooral onthouden als hét adres voor autoracefanaten. Welke gemeente met 33.000 inwoners zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 7917

Bier brouwen is in de mode de laatste jaren. Overal vliegen microbreweries en double blond ipa’s u rond de oren. Ook in deze Gentse keet kan je lekkere biertjes drinken. Verschillende hippe tenten zijn daar verzameld. Artisanale pattiserie van Bostoen, Biobrood van Bruud en vlees op mexicaanse wijze bij Rok. Hoe heet deze voormalige ACEC site in Dok Noord?

Goed zo !