Makkelijke Quizvragen

6353 resultaten

Quizvraag Wielrennen 7976
© Cs-wolves

De huidige directeur van de Tour de France is nooit zelf prof- wielrenner geweest. Eerder was hij sportjournalist bij de Franse televisie en gedurende twee jaar assistent bij Jean- Marie Leblanc. Wie is deze huidige directeur?

Goed zo !
Quizvraag Dansen 7975

“Dansen is onze regel wel …” zingen we in het liedje “Zeg kwezeltje…”. Een choreografie voor twee dansers die samen identieke passen uitvoeren is wel iets van een hoger niveau. Dergelijke choreografie toont vaak hofmakerij tussen twee personages, zoals bijvoorbeeld in het Zwanenmeer. Wij vragen de naam van deze specifieke dans.

Goed zo !
Quizvraag Films 7974

Scandal is een Britse dramafilm uit 1989 van Michael Caton-Jones die gebaseerd is op het boek “Honeytrap” van Anthony Summers. De hoofdpersonages uit deze waargebeurde affaire waren danseres Christine Keeler en dokter Stephen Ward. Over welke waargebeurde affaire uit 1963, die leidde tot het ontslag van de Britse regering hebben we het?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7973

We zoeken een zee die het noordoostelijke deel van de Indische Oceaan uitmaakt. Zij heeft de vorm van een driehoek en wordt in het begrensd door het schiereiland Malakka en in het westen door het Indisch subcontinent. Aan het zuidelijk punt ligt onder andere Sri Lanka. Hoe noemt men deze zee?

Goed zo !

De zanger die we zoeken, maakte ook deel uit van een groep, die hij samen met zijn twee broers had opgericht. De zanger met de donkere stem geldt als een inspiratiebron voor een reeks artiesten waaronder David Bowie, Leonard Cohen, Radiohead en The Smiths. Hij stierf in 2018 op de leeftijd van 76 jaar.

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 7971

Dit voormalig Belgische militair verdedigingswerk was uniek gelegen en uitstekend bewapend en werd als niet inneembaar beschouwd. De praktijk was echter omgekeerd, want na anderhalve dag belegering moesten de 1200 manschappen capituleren. Over welk fort hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Scheikunde Nobelprijs 7970
© Claus Ableiter

De uitreiking van de Nobelprijzen voor 2019 is achter de rug. Dat jaar ging de prijs voor scheikunde naar drie wetenschappers die aan de basis stonden van de ontwikkeling van oplaadbare batterijen. Over welke batterijen gaat het hier?

Goed zo !
Quizvraag Economie 7969

Een lekker geurende tas koffie doet altijd deugd, misschien nu ook wel als je zoveel moet nadenken. Over de ganse wereld zijn ontelbare koffiehuizen, maar één Amerikaanse internationale keten van koffiehuizen steekt er toch wel bovenuit met meer dan 27.000 vestigingen in 76 landen. Zij verkopen niet alleen koffie maar ook andere warme dranken, snacks en gebak. Wij zoeken de naam van dit bedrijf dat in 1971 is opgericht in Seattle.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7967

Cocktails kan men met zeer veel soorten dranken samenstellen. Degene die wij op het oog hebben is gemaakt van een Bourgondische Aligoté wijn met een scheutje likeur gemaakt van zwarte bessen met een verhouding 2 à 3 delen wijn en 1 deel likeur. Geef de naam van deze cocktail, die ook koninklijk kan gepresenteerd worden.

Goed zo !

Hij was een Belgisch professioneel bokser in de klasse weltergewichten. Hij veroverde meerdere wereld- en Europese titels en vocht tot maart 2010, 35 wedstrijden waarvan hij er 31 won. Wie is deze Ghanese Antwerpenaar? Graag zijn naam die hij zichzelf toekende.

Goed zo !

Een West -Vlaamse kunstenaar, pianohersteller, mediafiguur en striptekenaar van absurde strips ging als zestienjarige naar de Gentse Academie voor Schone Kunsten. Hij legde een verzameling historische piano’s aan met ongeveer 200 instrumenten, die een van de belangrijkste ter wereld is. Geef de artiestennaam van deze West-Vlaming die samen met Luc Charles Zeebroek ook voor televisie werkte.

Goed zo !
Quizvraag Films 7964

Een Belgische film die in 2008 in première ging en waarmee Gaston Berghmans zijn carrière afsloot. In het verhaal loopt de 16-jarige Nick net voor Kerstmis weg uit een instelling en komt in contact met een man uit de showbizzwereld. Nick wil weten wat met zijn ouders is gebeurd en de zoektocht naar het verleden is zeer zwaar. Over welke film waarin je als figurant kon optreden, hebben we het?

Goed zo !
Quizvraag Bergen Argentinië 7963

De Argentijnse berg die we zoeken is de hoogste berg op het Amerikaanse continent. Hij is gelegen in de Andes en heeft een aantal gletsjers waarvan de belangrijkste de Poolse gletsjer en de Engelse gletsjer zijn. Geef de naam van deze 6961 meter hoge berg.

Goed zo !
Quizvraag Wetenschap 7962

De term die we zoeken werd uitgevonden door filosoof Alphonse Dain en is een hulpwetenschap van de historiografie. Hij refereert naar het bestuderen van samengebonden manuscripten in een codex, welke veel gemeen heeft met het moderne boek waarin men de pagina’s kan doorbladeren. Geef de naam van deze term die zich bezighoudt met het materiële aspect van de codex.

Goed zo !

Hoe noemt men het selectief waarnemen van een signaal of ander natuurkundig verschijnsel, dikwijls te midden van andere signalen, die achtergrondruis genoemd worden?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7960

De op twee na oudste vliegtuigmaatschappij ter wereld bevindt zich in Australië. Zij is daar tevens de grootste en is er de nationale luchtvaartmaatschappij. In 1993 is het gefusioneerd met Australian Airlines en heeft een uitgebreide dienstregeling tussen alle Australische hoofdsteden en veel internationale trajecten. Geef de afgekorte naam van deze vliegtuigmaatschappij.

Goed zo !

Hij is geboren in Zwijndrecht in 1922, was Belgisch politicus voor CVP en minister van staat. Hij leidde twee regeringen en behaalde het grootste aantal voorkeurstemmen ooit in de Belgische geschiedenis in 1979 voor de Europese verkiezingen. Zijn populariteit stoelde op ernst, politieke rechtlijnigheid en overtuigingskracht. Geef de naam van deze populaire politicus die bij de onderhandelingen voor een staatshervorming op 11 oktober 1978 het ontslag van de regering aankondigde met de woorden: “Voor mij is de grondwet geen vodje papier. Ik ga naar de koning en bied het ontslag van de regering aan.”

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7958

Van Belgische kazen kennen we heel veel soorten. Engelse kazen zijn minder bekend maar daarom niet minder gegeerd. De Engelse kaas die we zoeken is een brokkelige kaassoort uit de regio’s Derby, Leicester en Nottingham. Wat is de naam van deze kaas, genoemd naar een dorp in de omgeving van Cambridge, waar hij nooit geproduceerd is?

Goed zo !

Van 1939 tot 1954 speelde hij voor de eerste ploeg van Racing Mechelen. Als voetballer was hij een aanvallende binnenspeler, maar heeft nooit een officiële interland van de Rode Duivels gespeeld. Als oud-speler werd hij een van de bekendste verslaggevers van de Vlaamse televisie ooit. Wie was deze bekende voetbalverslaggever die ons in 2013 verliet?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 7955

Hij is een Britse acteur die erom bekend stond zijn mening te geven over zijn collega’s sterren en over vrouwen. Hij had een grote hekel aan Jack Nicholson, die hij de “kalende dwerg” noemde. Hij was een notoir drinker en in 1963 kreeg hij na een bargevecht een verwonding met een permanent litteken in zijn gezicht. Geef de naam van de acteur die op 63 – jarige leeftijd stierf aan een hartaanval, tijdens een pauze in de filmopnamen van Gladiator.

Goed zo !

Met een remix kan men alle muziek terug laten klinken alsof het pas gisteren werd gerealiseerd. Meer zelfs: neem het origineel album, voeg er een aantal nooit uitgebrachte tracks aan toe en remix hier en daar de vroeger opgenomen nummers en je hebt dé cocktail voor een topplaat. Zo verging het in 2019 een plaat die in 1970 de eerste keer het daglicht zag. Na 50 jaar stond de CD opnieuw nummer 1 in de popcharts van Groot-Brittannië. Geef ons de naam van de artiest of groep alsook de titel van het album, waarvan zelfs de hoes legendarisch werd. Dus zowel titel van het album als de uitvoerders of uitvoerder ervan.

Goed zo !
Quizvraag Koninginnen 7952

Zij was hertogin in Beieren en later keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije. Op 10 september 1898 werd zij in Genève vermoord door een anarchist. Onder welke bijnaam is deze de geschiedenis ingegaan?

Goed zo !
Quizvraag Economie 7950

Het bedrijf werd opgericht in 1949 in de stad Antwerpen. De hoofdzetel is gevestigd in Wilrijk. Het begon als een zaak voor tweede- handswagens en groeide uit tot de grootste zelfstandige autohandelaar van België met verschillende vestigingen over het land. Geef de naam van het bedrijf dat in 2018 werd overgenomen door het Franse bedrijf Aramisauto.com.

Goed zo !
Quizvraag Media 7949

Hij was een Belgisch Vlaamsgezind politicus, kunsthistoricus, hoogleraar en schrijver. Hij werd geboren in Brussel in 1872 en ging aan de ULB studeren. In 1901 werd hij docent kunstgeschiedenis aan de ULB en nadien docent Nederlandse Letterkunde. In 1930 werd hij rector aan de Gentse Universiteit. Wij zoeken zijn naam en melden nog dat hij medeoprichter was van het tijdschrift “Van Nu en Straks”.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 7948

De Inca’s gebruikten dit voedselgewas reeds als akkerbouwproduct, omdat de plant onder koude, voedselarme en droge omstandigheden boven 4000 meter kan groeien. Door kruising zijn rassen ontstaan die ook in Europa en Noord Amerika kunnen gedijen. In Zuid-Amerika dienen de zaden voedselbron, alhoewel ze de laatste jaren in menig restaurant op de kaart worden gezet. Geef de naam van dit voedselgewas.

Goed zo !