Gemiddelde quizvragen sport

47 resultaten

ploeg opnieuw in Premier League

We zoeken de naam van de club die na meer dan 20 jaar vagevuur in de Engelse tweede klasse in 2022 opnieuw in de Premier League uitkomt. De grote succesperiode van de club dateert uit de jaren tachtig toen hij een landstitel en tweemaal winst in Europcup I behaalde. Naam graag van deze club die één van de twee betrokken clubs was bij het Hillsboroughdrama.

Goed zo !
record basketbal

In februari van 2023 werd een record van meer dan 40 jaar oud verbroken. In een wedstrijd met de Los Angeles Lakers rondde Lebron James immers de kaap van 44.149 punten in duels van de reguliere competitie of de play-offs. Wij willen graag weten van welke legendarische basketbalspeler hij het record afsnoepte?

Goed zo !
werelduurrecord 2022
© Nicola

Deze Italiaa heeft een monsterlijk werelduurrecord gereden op de wielerbaan van Grenchen. De renner van Ineos legde 56,792 kilometer af en deed daarmee zelfs beter dan het record van Chris Boardman (56,375) dat niet meer gehomologeerd is. Wie is deze man die het record verbeterde op 8 oktober 2022?

Goed zo !
valsspelen bij schaken
© Andreas Kontokanis

Op 4 september 2022 moest Magnus Carlsen in de derde ronde heel verrassend zijn meerdere erkennen in zijn 19-jarige tegenstander. Later beschuldige wereldkampioen Carlsen openlijk van valsspelen. Wat is de naam van zijn tegenstander?

Goed zo !
WK wielrennen 2022
© Granada

Na het rood in de Vuelta, nam Remco Evenepoel ook de regenboogtrui trui mee uit Australië. In welke stad in Australië werd Remco wereldkampioen wielrennen in 2022?

Goed zo !
Monsieur Bordeaux-Paris

In augustus 2022 overleed 'Monsieur Bordeaux-Paris' aan een slepende ziekte. Hij kreeg deze bijnaam omdat hij maar liefst zeven keer de monsterrit Bordeaux-Parijs won. Wat is de echte naam van deze wielerlegende?

Goed zo !
Hussein Abdi Kahin
© Erik van Leeuwen (bron: Wikipedia)

Deze viervoudig olympisch kampioen heeft onthuld dat hij als kind het slachtoffer werd van mensenhandel. Hij onthulde dat hij geboren werd als Hussein Abdi Kahin. Onder welke naam is deze Brit jarenlang gekend?

Goed zo !
opvolger Frank Raes

Voetballiefhebbers hun maandagavond ziet er sinds begin 2022 niet meer hetzelfde uit. Frank Raes ging onlangs op pensioen en liet dus ook de presentatie van voetbaltalkshow Extra Time over aan een opvolger. Wie volgde hem op om en presenteert voortaan dat programma?

Goed zo !
Australische nummer 1 tennis
© robbiesaurus

Maart 2022, deze Australische nummer 1 van de wereldranglijst kondigt in een video aan dat ze op 25-jarige leeftijd een punt achter haar carrière zet. Wat is de naam van deze voormalig tennister?

Goed zo !
tafeltennisser Paralympische Spelen

België werd in 2021 niet enkel goed vertegenwoordigd op de Olympische Spelen, maar ook op de Paralympische Spelen deden onze atleten het goed. Toen de atleten werden uitgenodigd in het koningshuis voor een officiële huldiging, zei de paralympiër waarnaar we op zoek zijn dat hij het "leuk vond, maar toch liever thuis was". Wat is de volledige naam van deze tafeltennisser, die al een bronzen en een gouden medaille veroverde, maar ook de harten van de Belgische supporters met zijn komische uitspraken? Tip: zijn favoriete stopwoordje is "Poef!"

Goed zo !
Parijs – Dakar
© Yelles M.C.A.

Parijs – Dakar startte op 26 december 1978 voor de eerste keer op de Place du Trocadéro in Parijs en liep over 9000 km naar de finish in Dakar. Tegenwoordig wordt de rally door de Zuid – Amerikaanse woestijn gereden. Weet u wie de drijvende kracht was achter deze rally?

Goed zo !
hindernis jumping

Ruitersport is hier een geliefde sport, jumping en dressuur spannen hier wel de kroon. Kent u de naam van een hindernis in de jumping, welke bestaat uit twee achter elkaar liggende horizontale balken van gelijke of oplopende hoogte?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen 8426

Hij werd geboren in 1943 en geldt als één van de beste Portugese profwielrenners aller tijden. Hij reed dertien keer de Ronde van Frankrijk en eindigde acht keer in de top tien van het klassement. Hij overleed in 1984 nadat hij in de ronde van de Algarve een hond aanreed en zwaar ten val kwam. Bij aankomst in het ziekenhuis werd hij nog geopereerd, maar tevergeefs. Wie was deze wielrenner?

Goed zo !
Quizvraag Voetballers Voetbal 8396

De naam Kazuyoshi Miura zal u waarschijnlijk niet zoveel zeggen, alhoewel het is een recordhouder als oudste profvoetballer aller tijden sinds 5 maart 2017. Weten jullie op wiens naam tot die datum het wereldrecord oudste profvoetballer ter wereld stond?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen Ronde van Frankrijk 7895
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

We zoeken een Wielrenner. Zijn palmares is vrij uitgebreid. In 2015 won hij de ronde van Vlaanderen, in 2017 het EK op de weg, in 2019 Gent Wevelgem en in 2020 won hij de eerste etappe van de ronde van Frankrijk. Welke coureur zoeken we hier?

Goed zo !