Gemiddelde quizvragen eten en drinken

37 resultaten

Quizvraag Drank 8403
© Akela

Een alcoholische cocktail samengesteld uit een glas bier, waarin een tot de rand gevuld glaasje jenever op zijn kop staat. Bij het drinken komt eerst het bier en bij het kantelen van het jeneverglaasje krijgt men een golf jenever aan. Hoe noemt men deze cocktail?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen Sausen 8393
© stu_spivack

Een sausbasis bestaande uit azijn, witte wijn, sjalotten, dragonstengels, bouquet garni en peperbolletjes en is uitgevonden door de Brusselaar Vedy. Hoe noemt deze basissaus welke gebruikt wordt voor veel botersausen?

Goed zo !
Quizvraag Fruit 8376
© Dysmorodrepanis

De vrucht ziet eruit als een druif met een zeer bobbelige, onregelmatige dikke schil. Ze is zoet van smaak en valt uiteen in kleine partjes. Geef de naam van deze vrucht die een kruising is van druif en mandarijn.

Goed zo !
Quizvraag Bieren 8078

We zoeken het enige trappistenbier dat buiten Europa gebrouwen wordt, nl. in de Saint Joseph’s Abbey in de Verenigde Staten. Tot 2013 overleefden de monniken aldaar van confituur en marmelades, maar in de zoektocht naar nieuwe inkomsten brachten ze een bezoek aan enkele Belgische trappistenbroeders, en ontwikkelden ze hun eigen trappist. Wat is de naam van deze trappist?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 8017

Een kooktechniek die wordt toegepast bij de bereiding van verschillende gerechten is het roeren van een crème tot voor het kookpunt. De bedoeling is om bepaalde smaak- en structuureigenschappen te behouden, die bij het koken verloren zouden gaan. Over welke kooktechniek hebben we het?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 3395

Reeks 2, voor 3 punten: Na het doorzuipen nog wat extra rekenwerk: als je heden ten dage anno 2017 de cijfers van de trappisten van Rochefort en Westvleteren zou samentellen, welk getal krijg je dan ? Opgelet hier we spreken dus enkel over deze die gekend onder een specifiek nummer, niet de percentages..

Goed zo !
Quizvraag Café HORECA 1546

Waar is de tijd dat men nog kon roken op restaurant ? Lang geleden, en maar goed ook! In welk jaar is het algemeen rookverbod op café dus van kracht gegaan?

Goed zo !