Gemiddelde quizvragen algemeen

100 resultaten

Quizvraag Algemeen 8030

In het begin van de 19e eeuw was er in Engeland een sociale beweging die zich verzette tegen industriële en technologische vooruitgang. Het was een zeer diverse beweging die niet centraal geleid werd en in feite haaks stond op hetgeen met haar naam bedoeld wordt. Geef de naam van deze beweging met vooral aanhang onder ambachtslieden en kleine boeren, die machines in fabrieken gingen saboteren en vernielen.

Goed zo !
Quizvraag Dans 7995

Van oorsprong is deze dans een volksdans. Het is een sprongdans die vaak samen met een rustigere geschreden dans werd genomen. De dans verspreidde zich aan tal van Europese hoven en in de 16e eeuw was hij populair in heel West-Europa. Welke dans waarop ondertussen veel variaties beschreven zijn, zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Auto 7747

We zoeken de naam van een Belgische auto-designer. In 1990 begon hij zijn carrière bij Peugeot als stagiair, maar vertrok in 1992 naar Audi Design. Hij ontwierp modellen voor Audi en Škoda. Hij ging in 1998 aan de slag als ontwerper voor Lamborghini. In september 2012 werd hij directeur design van Bentley.

Goed zo !

Van u vernemen we graag de naam van een voormalig medewerker van de Russische militaire inlichtingendienst GROe (Glavnoje Razvedyvatelnoje Oepravlenije) en tevens een voormalig dubbelspion. Op 4 maart 2018 werden hij en zijn dochter Joelia vergiftigd met het zenuwgas novitsjok. Vanaf 15 maart 2018 verbleven ze in kritieke toestand in het Salisbury District Hospital. Joelia werd op 10 april uit het ziekenhuis ontslagen. Hij zelf volgde op 18 mei 2018.

Goed zo !
Quizvraag Spanje 6675

In Spanje is er elk jaar op 22 december een speciale kersttrekking of kerstloterij van de Lotería Nacional (Nationale Loterij van Spanje). De bijnaam van deze trekking betekent 'de dikke' of 'de vette' vanwege het gigantische bedrag dat te winnen valt. Wat is de bijnaam van deze kerstloterij?

Goed zo !

In 2005 hebben we mogen kiezen voor de grootste belg… daar is deze lijst uitgekomen… zoals u ziet ontbreken er 2 namen. Naar welke 2 Belgen zijn we op zoek? Let op dit is de lijst verkozen volgens de VRT.

  1. Pater Damiaan
  2. Paul Janssen
  3. ?
  4. Ambiorix
  5. Adolf Daens
  6. Andreas Vesalius
  7. ?
  8. Gerard Mercator
  9. Peter Paul Rubens
  10. Hendrik Conscience

Goed zo !
Quizvraag China 3846

In 2017 vierden de chinezen het jaar van de haan. Maar welk dier staat in 2018 centraal in de Chinese dierenriem?

Goed zo !

Op de lijstjes van lelijkste auto’s aller tijden prijkt deze Italiaanse wagen steevast bovenaan. Nochtans werd hij door de handige indeling binnenin - drie plaatsen voorin en drie plaatsen achteraan - een hit in Italië bij zijn release in 1998. Echter de, zacht uitgedrukt, ietwat bijzondere styling zorgde ervoor dat de verkoop elders een stuk minder was. Welke wagen zoeken wij? U scoort enkel punten indien u het automerk én model neerpent.

Goed zo !

Elk jaar komt deze groep van ongeveer 150 man, bestaande uit politieke, academische en industriële zwaargewichten uit de westerse wereld, samen. De inhoud van deze conferenties is steeds geheim en heeft als doel dat iedereen vrij zijn mening kan geven over de huidige wereldsituatie en ideeën kan opperen over waar ze naar toe willen. Deze groepering is genoemd naar het Nederlandse hotel waar de eerste samenkomst plaatsvond in 1954. Hoe heet deze groep?

Goed zo !

Dankzij de thans aan populariteit winnende legging kunnen we vaker getuige zijn van het verschijnsel waarbij de kleding van de vrouw zodanig strak om de schaamstreek zit dat het woord liplezen een heel andere dimensie krijgt. Met welke Engelse term wordt dit fenomeen aangeduid?

Goed zo !

Het filmpje dat jullie hier zien, vormt een duidelijk voorbeeld van het stockholmsyndroom, een psychologisch verschijnsel waarbij de gegijzelde sympathie krijgt voor de gijzelnemer. In het filmpje zagen jullie een Oostenrijks meisje dat werd gevangen door haar gijzelnemer Wolfgang Priklopil. Wat is de volledige naam van dit Oostenrijks meisje?

Goed zo !

Onder het motto ‘pedofiele gevoelens kies je niet, pedofiele daden wel’ lanceerde de overheid een online platform en een hulplijn voor mensen met pedofiele gevoelens. Wat is de naam voor dit platform?

Goed zo !

De tentoonstelling is door het Bureau International des Expositions geclassificeerd als gespecialiseerde tentoonstelling. Het onderwerp van Expo 2017 is Toekomstige energie. De Expo liep van 10 juni tot en met 10 september 2017. In welke hoofdstad is deze gehouden?

Goed zo !

Hoera! Prins William en Kate verwachten een derde kindje. Weet jij de voornamen van de eerste twee kindjes?

Goed zo !

In 2014 is Doña Fabiola Fernanda María-de-las-Victorias Antonia Adelaida de Mora y Aragón, kortweg koningin Fabiola van ons heengegaan. Zij was als vrouw van Boudewijn en kunstminnende vrouw vrij populair. Ook bij ons vind je veel fans, fans die vast en zeker wel weten hoe oud zij uiteindelijk geworden is?

Goed zo !