Gemakkelijke quizvragen media

260 resultaten

We zoeken de achternaam van een Belgische actrice, presentatrice en zangeres, geboren in 1973 in Beringen. In tegenstelling tot onze vorige werd zij geen Miss Belgie, al nam ze wel deel. Ze draaide ondermeer bordjes om in het rad van Fortuin en presenteerde de Mediamadammen. Ze ging op tour als zangeres met Lords of Acid, de andere groep van Maurice Engelen, de Praga Kahn-man. Als actrice kreeg ze een rolletje in oa De Zaak alzheimer en in Witse. U ziet haar hier op de foto.

Goed zo !

We zoeken de achternaam van een Vlaamse actrice, tv-presentatrice en model. Ze werd in Puurs geboren in 1979 en schopte het in 2001 tot Miss Belgie. Haar tv-carriere begon ze als redacteur bij Woestijnvis. Ze maakte enkele reportages voor Vlaanderen vakantieland en speelde mee in het Eiland, tot ze in 2004 doorbrak als presentatrice van een tv-programma in de agrarische koppelingssfeer. Ook oa ‘wie wordt de man van Wendy?” werd aan haar vakkundige handen overgelaten, net als de man van Phaedra. Intussen heeft ze twee kindjes en is het presentatiewerk grotendeels vervangen door het maken van realityprogrammas. Wat is de achternaam van deze blonde schone?

Goed zo !

De wereldwijde brandhaarden zijn niet meer te tellen en zijn niet in het minst het resultaat van ijverige wereldverbeteraars als Egip Erdogan, die er niets beter op vond om, in oktober van 2019, de grensstreek met Syrië te bevrijden van de Koerden. De VRT bericht hier netjes elke avond over via haar reporter ter plaatse die zijn vege lijf riskeert om ons op de hoogte te houden. Graag zijn naam.

Goed zo !
Quizvraag Media 7086
© NHOJ38

Ze is wellicht nog steeds het bekendste onder haar familienaam Bryan, maar tegenwoordig heet ze Astrid Coppens. Haar echt familienaam, kennen jullie wellicht ook wel, namelijk Nuyens. Onlangs in de zomer beviel ze van haar eerste kindje, namelijk een dochter. Maar wat was haar voornaam ook al weer?

Goed zo !

We zoeken een Vlaamse cartoonist, acteur, comedy- en televisiemaker. Hij is vooral bekend met zijn eigen programma 't is gebeurd op vier en als sidekick in de Ideale wereld. Zijn bekendste rol is die van beginnend sportjournalist voor DIW Sports waarbij hij nogal domme vragen stelt aan bekende sportfiguren. Dit jaar neemt hij ook deel aan de Slimste Mens Ter Wereld.

Goed zo !

We zoeken een Belgische illustrator en cartoonist. Ze verwierf bekendheid door haar getekende columns, die sinds 2011 wekelijks in De Standaard verschijnen.

Goed zo !

De volgende persoon die we zoeken nam deel aan de Slimste Mens Ter Wereld in 2017. Hierdoor werd ze bekend bij het grote publiek. Ze is een Belgische opiniemaker, politica en schrijfster. Ze werd geboren in Rwanda en werd op 2,5-jarige leeftijd geadopteerd door een Belgisch gezin in de Kempen. Ze schreef ondermeer "Brief aan Cooper en de wereld" en "Zwart" Enkele weken terug kwam ze in het nieuws omdat ze weigert om nog op de VRT te komen omdat ze zich niet gerespecteerd voelde.

Goed zo !

Iedereen kent wel de zusjes Kardashian: Kourtney, Kim & Khloé. Maar deze 3 hebben ook een broer. Wat is de voornaam van de broer?

Goed zo !
Quizvraag Media 6990
© Andrewke

Van u vernemen we graag de naam van deze Vlaamse acteur en voormalig lokaal politicus. Zijn bekendste rol is die van hoofdinspecteur Tom Segers in de VTM-politieserie Zone Stad. Vanaf 2013 was hij schepen voor de N-VA in Edegem. Op 24 juni 2016 nam hij ontslag als raadslid en schepen in verband met zijn betrokkenheid bij een justitieel onderzoek betreffende zijn rol in een zaak rond kinderporno. In 2018 werd besloten vervolging tegen hem in te stellen.

Goed zo !

Michael Joseph Jackson overleed op 50-jarige leeftijd nadat hij in zijn woning in Los Angeles door een hartstilstand werd getroffen. The King of Pop geldt als een van de meest succesvolle artiesten van de 20e eeuw. Hij onderscheidde zich door zijn herkenbare stem en zijn typische dansbewegingen. Op de foto ziet u zijn dochter zij onderscheidde zich door… ja, door wat eigenlijk? Toch haalt ze regelmatig de boekjes, graag haar voornaam.

Goed zo !

Wendy Van Wanten, aka Iris Vandenkerckhove, is een model en zangeres. Ze begon haar carrière als model en verscheen onder meer in Elle, Vogue,... Ze werd vooral bekend van het programma De PinUp Club. In 2006 was ze het onderwerp van het VTM programma Wie wordt de man van Wendy? Graag de voornaam van de partner die ze daarmee gevonden heeft. Laatste maanden hebben de boekjes hun blaadjes vol met hun knipperlichtrelatie. Volgens de laatste info zou het nu weer aan zijn…

Goed zo !
Quizvraag Media 6939
© Eric Ita

De dame op de foto is sinds september 2018 mevrouw Justin Bieber. De Canadese zanger die op 14 jarige leeftijd bekend werd door een video op youtube. In de boekskes heeft hij veelvuldig gestaan door zijn knipperlicht relatie met Selena Gomez. Uiteindelijk lijkt hij toch gekozen te hebben voor deze dame. Tip, haar vader is ook een bekende Amerikaan. Gelukkig voor hem omdat hij redelijk kan acteren en niet alleen maar om “partner” van te zijn. Graag haar (meisjes)naam.

Goed zo !

Vier bracht de beste barbecue chef van het land, Peter De Clercq en Seppe Nobels, de beste groente chef van België samen voor een programma waarin tien barbecueduo’s in een nieuwe afvallingsrace gedurende negen weken tegen elkaar moesten grillen. Samen gaan ze op zoek naar het beste barbecue duo van Vlaanderen. Graag de naam van dit kookprogramma op Vier.

Goed zo !
Quizvraag Media 6841
© Gage Skidmore

Welke 51-jarige voormalig American football speler werd na zijn sportcarrière acteur (onder andere in de sitcom Brooklyn Nine-Nine) en presentator en presenteerde dit jaar de spin-off van de Got Talent series: AGT: The Champions en nadien ook het laatste seizoen van America’s Got Talent?

Goed zo !

Jammer genoeg overleed op 20 juni 2019 een bekende Vlaamse actrice aan de gevolgen van ALS. In Vlaanderen werd ze bij het grote publiek bekend als 'dactylo' Carolien Van Kersebeke in de uiterst populaire reeks De Collega's. Haar bekendste hoofdrollen voor televisie zijn die van Betty Van Ginderen in Thuis, Claire De Ruyter in Familie en Samantha ‘Sam’ De Winter in Wittekerke. Ze was ook te zien in vele gastrollen. Wie zoeken we hier?

Goed zo !