Gemakkelijke quizvragen geschiedenis

455 resultaten

Quizvraag Geschiedenis 7971

Dit voormalig Belgische militair verdedigingswerk was uniek gelegen en uitstekend bewapend en werd als niet inneembaar beschouwd. De praktijk was echter omgekeerd, want na anderhalve dag belegering moesten de 1200 manschappen capituleren. Over welk fort hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Koninginnen 7952

Zij was hertogin in Beieren en later keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije. Op 10 september 1898 werd zij in Genève vermoord door een anarchist. Onder welke bijnaam is deze de geschiedenis ingegaan?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 7929

Een klassieker voor een leerkracht Geschiedenis en Engels. Hendrik de VIII versleet vrouwen alsof het schoenen waren. Toch was er ééntje bij die hem heeft kunnen overleven, al werd ze zelf maar 36 jaar. Indien u het antwoord even niet uit uw hersenpan kan toveren, kunt u ook antwoorden met een golfterm. Namelijk de term voor het aantal slagen waarin een gemiddelde professionele golfer een hole zou moeten kunnen spelen. Wie en wat zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 7928

De zieke man van Europa' is een begrip geworden om landen mee aan te duiden die er op één of andere manier slecht voorstaan. Welke grootmacht kreeg aan het einde van de 19de eeuw die bijnaam toebedeeld? Het ziektebewijs kreeg de grootmacht toen het na lange afbrokkeling in 1922 ontbonden werd.

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 7926

De zesde klassers krijgen nu les over de middeleeuwen en bereiden een toneel voor over Karel de Grote. Zij hebben voor jullie dan ook volgende vraag: Welke voorvader van Karel de Grote liet zich, samen met 3000 van zijn manschappen, dopen na de overwinning op de Visigoten aan het begin van de 6de eeuw?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 7916

Jullie herkennen vast een zeker het iconische beeld van de Britse veldmaarschalk die het britse volk met een vingerwijzing uitnodigt het leger te versterken. We want you to join the army. Deze oorlogsgezinde maakte carrière in zowat alle oorlogen die Britten voerden rond 1900. In Zuid Afrika, India en de eerste wereldoorlog. Het bekendst werd hij echter door zijn iconische poster en zijn woeste snor. Wat is de naam van de veldmaarschalk die we hier zoeken?

Goed zo !
Quizvraag Wereldoorlog 2 NAZI 7848

Op 20 november 1945 begon een proces tegen 24 kopstukken van het naziregime uit de tweede wereldoorlog. Het proces is het bekendste proces van de Tweede wereldoorlog en is genoemd naar de plaats waar het doorging. Wat was de naam van dit proces?

Goed zo !
Quizvraag Boten 7840

Op 3 augustus 1492 vertrok Columbus met drie schepen naar de Canarische Eilanden om nadien Amerika te ontdekken. De Niña en de Pinta zijn twee van de drie schepen. Wat is de naam van het vlaggenschip van Colombus?

Goed zo !
Quizvraag Ierland 7708

Wat is de naam van de Ierse Republikeinse opstand van 24-30 april 1916 en wordt gezien als één van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Ierland? Deze opstand markeert een splitsing tussen het Republikeinse en het algemene Ierse nationalisme.

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 7704

Ilich Ramirez Sanchez is een in Venezuela geboren linkse guerrillastrijder. Hij werd in 1997 in Frankrijk veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij staat bekend onder zijn strijdersnaam Carlos. De pers gaf hem echter ook een bijnaam. Wat is die bijnaam? Lidwoord moet er niet bij.

Goed zo !
Quizvraag Ruimtevaart 7674

Op 21 juli 1969 zette Neil Armstrong als eerste voet op de maan. Wat was de naam van de Amerikaanse astronaut die als taak had in het moederschip om de Maan te cirkelen, terwijl zijn collega's Neil Armstrong en Buzz Aldrin op de Maan verbleven. De auteur van de ‘the hunger games’ heeft dezelfde naam.

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 7657

Voor deze vraag hadden we graag geweten wie we hier links op de foto zien. Hij was de Sovjetleider van 1964 tot 1982, na Chroesjtsjov en voor Andropov.

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 7656

De Broederskus, is een graffitikunstwerk op de Berlijnse Muur gemaakt door Dmitri Vrubel. Het is een van de bekendste graffitikunstwerken op de Berlijnse Muur. De eerste vraag gaat over de muur zelf. In welk jaar werd de muur neergehaald?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 7644
© Yves Picq

Dit indianenvolk leefde vanaf de dertiende eeuw in een gebied rondom hun hoofdstad Cuzco in het huidige Peru. Op hun hoogtepunt strekte hun macht zich uit van het uiterste zuiden van Colombia tot het noordwesten van Argentinië en Chili, over een lengte van 4000 kilometer. Geholpen door een omvangrijk wegennetwerk hielden ze hun rijk onder controle.De ontdekking van Amerika door Columbus in 1492 leidde uiteindelijk tot de val van het rijk. Welk indianenvolk zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Middeleeuwen 7634

Deze Orde was een christelijke kruisridderorde die ten tijde van de kruistochten als klein onderdeel van de kruisvaarderslegers een Heilige Oorlog tegen de moslims voerde. De orde werd officieel erkend door de Katholieke Kerk in 1129 en bleef bijna 200 jaar bestaan. Ze werd uiteindelijk zo machtig en rijk, dat de Franse koning Filips de Schone er alles aan deed om van hen af te komen. In kringen van vrijmetselaars gaat het verhaal dat de orde nog eeuwenlang in het geheim is blijven bestaan. Sommigen geloven ook dat de orde iets te maken hadden met de Franse revolutie uit wraak op het Franse koningshuis. Wat is de naam deze Middeleeuwse orde?

Goed zo !