Gemakkelijke quizvragen films

361 resultaten

Quizvraag The Beatles 7994

In 1968 werd een film uitgebracht die gebaseerd is op muziek van The Beatles en waarin The Beatles zelf ook optreden. Geef de titel van de film die eveneens de titel is van het muziekalbum van The Beatles.

Goed zo !
Quizvraag Films 7984

Gorilla’s in the Mist is een Amerikaanse film uit 1988. De film handelt over een vrouw uit Kentucky die naar Afrika reist om haar leven te wijden aan het bestuderen van gorilla’s. Zij komt snel in contact met de illegale handel in gorillahuiden en probeert daar iets aan te doen, ten koste van haar leven. Over welke dame die op 26 december 1985 onder mysterieuze werd vermoord, hebben we het hier?

Goed zo !
Quizvraag Films 7974

Scandal is een Britse dramafilm uit 1989 van Michael Caton-Jones die gebaseerd is op het boek “Honeytrap” van Anthony Summers. De hoofdpersonages uit deze waargebeurde affaire waren danseres Christine Keeler en dokter Stephen Ward. Over welke waargebeurde affaire uit 1963, die leidde tot het ontslag van de Britse regering hebben we het?

Goed zo !
Quizvraag Films 7964

Een Belgische film die in 2008 in première ging en waarmee Gaston Berghmans zijn carrière afsloot. In het verhaal loopt de 16-jarige Nick net voor Kerstmis weg uit een instelling en komt in contact met een man uit de showbizzwereld. Nick wil weten wat met zijn ouders is gebeurd en de zoektocht naar het verleden is zeer zwaar. Over welke film waarin je als figurant kon optreden, hebben we het?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 7955

Hij is een Britse acteur die erom bekend stond zijn mening te geven over zijn collega’s sterren en over vrouwen. Hij had een grote hekel aan Jack Nicholson, die hij de “kalende dwerg” noemde. Hij was een notoir drinker en in 1963 kreeg hij na een bargevecht een verwonding met een permanent litteken in zijn gezicht. Geef de naam van de acteur die op 63 – jarige leeftijd stierf aan een hartaanval, tijdens een pauze in de filmopnamen van Gladiator.

Goed zo !

Deze Amerikaanse actrice is geboren in Beverly Hills in 1946 en was voormalig model. Zij kreeg meer dan vijftien acteerprijzen waaronder vijf Emmy Awards. Naast haar filmcarrière heeft ze een aanzienlijk aandeel in diverse televisieseries, met tien seizoenen als titelpersonage in Murphy Brown. Geef de naam van deze actrice, wier grootouders van Zweedse afkomst waren.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 7935

Deze film van Nic Balthazar is gebaseerd op zijn boek “Niets, was alles wat hij zei”. Het verhaal gaat over een jongen met het syndroom van Asperger, die op school gepest wordt en vlucht in de virtuele wereld van een computerspel. Wij vragen de titel van deze Belgische film uit 2007.

Goed zo !
Quizvraag Oscars 7923

Nomadland is een Amerikaanse dramafilm uit 2020. De film is geïnspireerd door het gelijknamig boek van schrijfster Jessica Bruder. In 2021 won deze film drie Oscars, waaronder die voor beste film. Welke Chinees-Amerikaanse regisseerde deze top film?

Goed zo !
Quizvraag Musicals 7913

Iedereen houdt van de sound of music. De tiroolse hoogten, de lieftallige liedjes. Het is een simpel verhaal over een familie die tijdens de tweede wereldoorlog het geannexeerde Oostenrijk wil ontvluchten. Wat is de familienaam van het muzikale gezin met een hele resem kinderen

Goed zo !
Quizvraag Films 7900

Een literatuur, film en serievraag. Nurse Ratched is alomaanwezig op Neflix. De grimmige verpleegster Mildred Ratched speelt de hoofdrol in een miniserie die gebaseerd is op een boek van Ken Kesey uit 1962. Dit boek werd reeds verfilmd in 1975, waar de hoofdrol werd vertolkt door Jack Nicholson. Welke Engelstalige titel van zowel het boek als de film zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Films 7887

We zoeken de naam van een Amerikaanse film uit 1991, die in 2015 een remake kreeg. De film is een actiethriller, waarin een FBI-agent undercover gaat bij een groep extreme sporters, die onder invloed van een goeroe in feite eco-activisten zijn. Ze pakken op criminele wijze bedrijven aan die de natuur vernielen. De titel van de film verwijst naar een term uit de surfsport. Het benoemt de plaats waar een golf in twee splijt wanneer hij een rots raakt.

Goed zo !
Quizvraag Acteurs Oscars 7847

Deze acteur zijn filmdebuut kwam in 1972, nadat zijn vriend Al Pacino hem had uitgenodigd voor de auditie voor de rol van Fredo Corleone in de film The Godfather van Francis Ford Coppola. Hij speelde voor zijn dood in vijf films die allemaal genominneerd werden voor een Oscar voor beste film. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs Oscars 7838

Zijn uiterlijk, zijn korte carrière, zijn levensstijl en de omstandigheden waaronder hij op zijn vierentwintigste overleed, maakten van deze acteur een cultfiguur. Hij belichaamde de opstandige jeugd, onder meer in zijn bekendste film Rebel Without a Cause. Hij is in 1955 postuum worden genomineerd voor een Oscar. Wat is zijn naam.

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 7814

Deze beroemde Hollywood-acteur stierf in februari 2020 op 103 jarige leeftijd. Hij was bekend van de kaskrakers en klassiekers als Lust for Life (waarin hij Vincent van Gogh speelde), Gunfight at the O.K. Corral, Paths of Glory en Spartacus. Wat is de naam van deze acteur?

Goed zo !
Quizvraag Films 7807

Naam van de film waarvan jullie een still op het scherm zien.

Goed zo !