Gemakkelijke quizvragen algemeen

558 resultaten

Quizvraag Algemeen 8001

Wij zoeken de wetenschap die zich bezighoudt met de studie naar het ontstaan, de ontwikkeling en de beschrijving van wapens van families en instellingen. Zij verwijst onder meer naar de gewoonte die in Europa in de 12e eeuw is ontstaan om wapenuitrustingen van ridders te versieren met symbolische voorstellingen. Geef de van het Latijn afgeleide naam voor deze wetenschap.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7960

De op twee na oudste vliegtuigmaatschappij ter wereld bevindt zich in Australië. Zij is daar tevens de grootste en is er de nationale luchtvaartmaatschappij. In 1993 is het gefusioneerd met Australian Airlines en heeft een uitgebreide dienstregeling tussen alle Australische hoofdsteden en veel internationale trajecten. Geef de afgekorte naam van deze vliegtuigmaatschappij.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7933

In maart van 2021 kwam de politie met het nieuws naar buiten dat ze 1 miljard aan berichten van criminelen hadden onderschept. De speurders onderschepten in de loop van het onderzoek ongeveer 1 miljard versleutelde berichten van een encryptiesoftware. Wat is de naam van deze operatie en de software?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7924

Wat begon als een 1 april grap, groeide al snel uit tot de nachtmerrie van de politie in Brussel. Wat is de naam van de bijeenkomst in het Ter Kamerenbos op 1 april 2021?

Goed zo !

Voor deze vraag kunnen de bandieten onder de quizzers hun hartje ophalen. We zijn namelijk op zoek naar een term die in het criminele milieu voorkomt. Men gebruikt de term voor een specifiek type inbraak bij een bank, juwelier of een ander bedrijf waarbij men zich met een auto, shovel of ander zwaar voertuig toegang verschaft tot het gebouw. Met het gebruikte voertuig, vrijwel altijd gestolen, wordt door de gevel gereden. Vervolgens worden waardevolle spullen uit de winkel gehaald en vluchten de daders met de buit. Welke term zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Hitler 7907

Slobodan Praljak is een naam die jullie misschien nog kennen uit de shotjesbar van het Joegoslaviëtribunaal. Na zijn verdict nam hij een giftige substantie die nogal populair is bij suïcidale oorlogsmisdadigers. Voor hem na een zeker Hitler A ook deze stof om zelfmoord te plegen. Officieel spreekt men over Kaliumcyanide. Maar wat is de meer gangbare naam voor dit goedje?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7903

Een kentekenplaat of een nummerplaat zoals ze dat in Vlaanderen zeggen heeft een unieke landencode. Zo is die voor België BE, voor Nederland NL en voor Duitslands DE. Wat is echter de landencode van een nummerplaats uit Fiji?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7894

We zoeken de naam van specifiek fietsgereedschap. Het gereedschap is een soort steeksleutel. Hij dient om de speling voor de kogellagers van de wielen van een fiets af te stellen. De kogellagers zitten geklemd in een loopvlak dat zich bevindt tussen de naaf en zaken die op de as van het wiel zijn geschroefd. Met dit gereedschap kan de speling voor de kogellagers worden geregeld

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7888

We zoeken de naam van een compacte wagen van een Italiaans merk. Hij kwam in productie vanaf 1993, werd kort nadien auto van het jaar, was in 1997 de best verkochte wagen in Europa. Hij bleef in productie tot 2018, soms onder lichtjes andere benamingen. Een opvallend element in het originele ontwerp waren de boven elkaar geplaatste achterlichten, naderhand namen concurrenten dit over in hun kleine modellen.

Goed zo !
Quizvraag Nederland Corona 7865

Corona beheerste alle aspecten van ons leven in 2020. Ook de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander krijgt door de coronacrisis een heel ander karakter. In 2020 kreeg Koningsdag een tijdelijke andere naam. De welke?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7852

Welk bedrijf heeft ervoor gezorgd dat we de kerstman kennen met zijn huidige uiterlijke kenmerken?

A. McDonalds B. Coca-Cola C. Quick D. Pepsi

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7831

In augustus 2020 werd bekend dat een Nederlandse schoenwinkelketen 43 winkels overneemt van de failliete Belgische winkelketen Brantano. Wat is de naam van deze Nederlandse keten?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7825

Op 4 augustus 2020 vonden er twee explosies plaats in een haven. De kracht van de tweede explosie resulteerde in een ramp die minstens 181 doden en ruim 6.000 gewonden eiste en grootschalige schade door de hele stad aanrichtte. In welke stad vonden deze twee explosies plaats?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7819
© Rosa Pineda

De dood van een Afro-Amerikaanse man, vond plaats in Minneapolis (Minnesota) op 25 mei 2020. Dit zorgde voor een hele reeks protesten. Hij stierf nadat een politieagent met zijn knie meer dan acht minuten op zijn nek leunde, terwijl deze geboeid met zijn buik op straat lag. Wat is de naam van deze man?

Goed zo !
Quizvraag Dieren 7813

In mei 2020 ontstond er een soap rond een Peruviaanse straatkat. Het FAVV wilde de kat euthanaseren uit vrees voor hondsdolheid. Maar het baasje, Selena Ali, ging daartegen in beroep. Wat is de naam van het katje?

Goed zo !