Gemakkelijke quizvragen aardrijkskunde

536 resultaten

Quizvraag Aardrijkskunde 7973

We zoeken een zee die het noordoostelijke deel van de Indische Oceaan uitmaakt. Zij heeft de vorm van een driehoek en wordt in het begrensd door het schiereiland Malakka en in het westen door het Indisch subcontinent. Aan het zuidelijk punt ligt onder andere Sri Lanka. Hoe noemt men deze zee?

Goed zo !
Quizvraag Bergen Argentinië 7963

De Argentijnse berg die we zoeken is de hoogste berg op het Amerikaanse continent. Hij is gelegen in de Andes en heeft een aantal gletsjers waarvan de belangrijkste de Poolse gletsjer en de Engelse gletsjer zijn. Geef de naam van deze 6961 meter hoge berg.

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7944

Officieel behoort deze regio bij Azerbeidzjan, maar is in handen van de internationaal niet erkende republiek Artsach. Met het uiteenvallen van de Sovjet-Unie heeft de regio zich onafhankelijk verklaard op 2 september 1991. Geef de naam van deze regio in het uiterste zuiden van de Kleine Kaukasus.

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7942

Keizer Bokassa 1 was de zoon van een stamhoofd dat in opstand kwam tegen de Franse koloniale macht. Hij was in de ban van Generaal De Gaulle en Napoleon Bonaparte. Op 1 januari 1966 pleegde hij als chef van de generale staf van het leger in zijn land, een staatsgreep en zette alle Chinezen die meehielpen aan de opbouw van het land, het land uit. Hij groeide uit tot een gevaarlijke dictator en zijn regime werd gesteund door Frankrijk en de Verenigde Staten. Welk land had deze keizer als president? Wij vragen de volledige benaming.

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7934

De stad die we zoeken is gesitueerd in het zuiden van Paskistan, aan de Arabische Zee. Het is de grootste stad van het land, heeft meer dan 20 miljoen inwoners en is hoofdstad van de provincie Sindh. Het is tevens het financiële en commerciële hart van Pakistan. Welke stad zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7919

We zoeken een grote Limburgse gemeente onderdeel van het kieskanton van Beringen. Je zou de gemeente kunnen kennen van zijn steenkoolverleden of als het geboortedorp van de Vlaamse mozart van Dancemuziek Regi Pinxten. Ook de mozart van het CD&V volksvertegenwoordigersschap Jo Vandeurzen zag hier het levenslicht. Ik zal de gemeente vooral onthouden als hét adres voor autoracefanaten. Welke gemeente met 33.000 inwoners zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7905

Onze favoriete miniserie was dit jaar een serie uit 2017. Big little lies, een topcast met een topintro en een beklijvende plot. Het verhaal speelt zich af in Monterey, een rijkeluisstadje in één van de mooie staten van Amerika. In welke staat ligt Monterey? De toepasselijke bijnaam van deze staat is ‘the golden state’.

Goed zo !
Quizvraag Vlaggen 7896

Geografie. Op de afbeelding zien jullie een vlag en ik kan jullie de hoofdstad al verklappen: Kralendijk. Dit zal velen waarschijnlijk niets zeggen. Daarom geven we nog wat extra info. Het eiland dat we zoeken maakt deel uit van het caraïbisch overzees gebied van Nederlands. Gelegen voor de kust van Venezuela. Het behoort tot de zogenaamde ABC eilanden. De A staat voor Aruba en de C voor Curaçao. Nu kunnen jullie hopelijk het antwoord geven op de vraag welk eiland de hoofdstad ‘Kralendijk’ heeft.

Goed zo !
Quizvraag Italië 7801
© Cicciotto

We zoeken de naam van een badplaats aan de oostkust van Italië, aan de Adriatische Zee. De plaats ligt dicht bij San Marino .Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is de belangrijkste badplaats van Italië voor jongerenreizen vanwege het goede uitgaansleven in de stad. In de gezochte stad stierf ook Marco Pantani.

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7772

Wat is de hoofdstad van Nepal?

Goed zo !
Quizvraag Eilanden 7765

We zoeken de naam van een eiland in de Ierse zee. Een opvallend verschijnsel op het eiland is dat de huiskattenpopulatie grotendeels staartloos of stompstaartig is. Op de straten van het eiland worden jaarlijks drie motorraces georganiseerd. Mark cavendish is er geboren.

Goed zo !
Quizvraag Kuifje Meren 7722

We zoeken de naam van een groot en diep meer in Schotland. Het bevindt zich op de westelijke grens van de zuidelijke Highlands. Het is het grootste meer van Schotland in oppervlakte en met 2,6 km³ het op een na grootste in watervolume, na Loch Ness. In het meer bevinden zich vele eilandjes. Het is tevens de naam van een whisky die in het dorp Alexandria geproduceerd wordt. Het is de favoriete drank van kapitein Haddock uit de strip De avonturen van Kuifje.

Goed zo !
Quizvraag Frankrijk 7699

Wat is de naam van deze kaap aan het Kanaal bij de Franse gemeente Escalles in het departement Pas De Calais? Haar top ligt 134 m boven de zeespiegel. Er is een wandelpad van de top van de kaap tot aan het strand. De kaap is tevens een goede vindplaats voor het zoeken van krijtfossielen.

Goed zo !
Quizvraag Aardrijkskunde 7687
© I, LimoWreck

We zoeken de naam van klein landelijk polderdorpje in het westen van de provincie West-Vlaanderen en een deelgemeente van Veurne. Het diepste punt van het dorpje is tevens het diepste punt van België.

Goed zo !
Quizvraag Bergen 7649
© VindicatoR

De bergketen die we in vraag 3 zoeken ligt in het grensgebied tussen Duitsland, Polen en Tsjechië. Dit gebergte strekt zich over circa 330 kilometer uit tussen de Elbe in het westen en de Moravische Poort in het oosten en zijn in een reeks deelgebergten onder te verdelen, waaronder het Reuzengebergte, IJzergebergte en Adelaarsgebergte. De top ligt slechts op 1602 meter.

Goed zo !