Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz Rozequiz zomereditie 2017

Quizronde 7: Groenten en fruit

R1: Steden en gemeentenR2: AnatomieR3: KleurenR4: WoordenslangR5: ZeeslagrondeR6: DrietrapsrondeR7: Groenten en fruitR8: Gewone ronde 1R9: Gewone ronde 2Andere quiz
Organisatie quiz Alexander Adams
Datum:
Aantal ronden9
Aantal vragen89
Moeilijkheid54.93%We zoeken de huidige naam van het stadion dat tot 1992 het Prater-stadion heette en in Wenen te vinden is. Behalve het Oostenrijkse nationale team speelt er geen voetbalploeg vast. Het stadion werd vernoemd naar een bekende voetballer/coach, die in 1992 stierf en die onder meer met Club Brugge 3 landstitels won.Quizvraag Geneeskunde en lichaam 2970Ben X is een dramatische film van Nic Balthasar over Ben Vertriest. De synopsis van de film besparen we jullie. De vraag luidt: aan welke stoornis lijdt het hoofdpersonage?Quizvraag Architectuur 2971Dit gebouw in hartje Londen werd in 2004 afgewerkt en is ontworpen door architect Norman Foster. De eigenlijke naam van dit gebouw is de 30 st Mary Axe, maar het is de bijnaam die het meest gebruikt wordt. Het is ook naar de bijnaam dat we nu vragen. Wat is de gangbare naam van dit gebouw?

We zijn op zoek naar een beweging voor mensen boven de 55 jaar waarin de universele democratische waarden van de mens en het evangelie centraal staan. Een blik op de activiteitenkalender leert ons dat er deze zomer vooral veel petanque werd gespeeld en af en toe een fietszoektocht


We zoeken een term uit het baanwielrennen. De term wordt gebruikt wanneer één renner vanuit het peloton naar de kop(groep) demarreert en halverwege blijft hangen. Indien deze zijn achtervolging volhoudt (of zelfs begint) – zonder uitzicht op aansluiting bij die kop(groep) – wordt die achtervolging met deze term benoemd.

In juni dit jaar (2017) ging deze staatsman ook de pijp uit. Het was een Duits conservatief politicus en was bondskanselier van Duitsland van 1982 tot 1998. Verder was hij ook voorzitter van de Christendemocratische Unie (CDU) van 1973 tot 1998.Quizvraag Kunst 2975Dit is een prachtig werk van de schilder John William Waterhouse uit 1888. De titel van dit werk is vernoemd naar een gedicht van Tennyson dat het noodlottig leven van een edelvrouw beschrijft. Het is losjes gebaseerd op de Arthurlegende en vormt in de 19e eeuw een veelgebruikt motief in de kunsten en literatuur. Hoe heet het gedicht en dus ook het werk?

Dit jaar (2017) verscheen de platste Antwerpenaar ‘Robbe de Hert’ terug op de televisie. Een beetje bleekjes verkondigde hij dat hij door belastingsproblemen al zijn geld verloor. Via crowdfunding kon hij toch geld inzamelen om een nieuwe film te verwezenlijken. Zijn meest geprezen film bracht hij echter al uit in 1989, een tragikomedie met in de hoofdrol Michael Pas. Hoe heette deze film nu weer?


Hij lijkt een beetje op Charles Manson, maar is eigenlijk een heel getalenteerd roman - en theaterschrijver. Voor zijn boek ‘Wil’ uit 2016 ontving hij in 2017 de prestigieuze Fintro literatuurprijs. Wat is de naam van deze schrijver?


Weinig woorden vuil te maken aan deze vraag. Wie is de uitvoerder van dit nummer?Volgende ronde

R1: Steden en gemeentenR2: AnatomieR3: KleurenR4: WoordenslangR5: ZeeslagrondeR6: DrietrapsrondeR7: Groenten en fruitR8: Gewone ronde 1R9: Gewone ronde 2Andere quiz