Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz Quiztet 2019

Quizronde 5: Bezittelijke voornaamwoordenronde

R1: 1-2-3 rondeR2: Magische sprookjesrondeR3: Smerige rondeR4: Voor of na de komma?R5: Bezittelijke voornaamwoordenrondeAndere quiz
Organisatie quiz Steinerschool Gent
Aantal ronden5
Aantal vragen64
Moeilijkheid57.29%

Ik geef de hoofdpersonages van een boeken -en filmtrilogie waarvan het eerste boek in 2008 verscheen: Katniss Everdeen, Peeta Mellark, Haymitch Abernathy, Gale Hawthorn en President Coriolanus Snow. Jullie antwoorden in het Engels om de link te kunnen vinden.

Een korte sportvraag: Wat is de naam van deze Nederlandse wielrenner en veldrijder. Bij het baanwielrennen kon hij nog niet veel potten breken maar ter velde staat hij zijn mannetje. In 2017 begon hij bij Telenet Fidea Lions, waar hij gecoacht wordt door Sven Nys. In zijn persoonlijk leven zit hij op een tandem met zijn geliefde Lucy Garner, een Britse Wielrenster. Welke fietser?

Deze vlinder behoort tot de familie van de Nymfalidae. Spanwijdte van de vleugels ligt tussen de 22 en de 25 millimeter. De vlinder komt in vrijwel heel Eurazië voor. Zijn waardplant is de grote brandnetel. Genoeg informatie: welke vlinder is dit?

In Winterslag, nabij Genk vinden we een vrij nieuw cultureel centrum. Winterslag doet vast bij velen een belletje rinkelen want inderdaad daar was vroeger een steenkoolmijn. Rond en in die steenkoolsite heeft men dit project opgestart. Vanaf 2008 vestigde zich daar een bioscoop, een academie voor media en design en een polyvalente hal waar er geregeld exposities zijn. Zo ging er gisteren een tentoonstelling open over de Kiekeboes in Limburg. Hoe heet dit geprezen ontwikkelingsproject?


Een korte politieke vraag: Wie is er sinds 1 februari 2012 de gouverneur van West-Vlaanderen?Quizvraag Wetenschap 4752We zijn op zoek naar een oude maateenheid van massa. In het tegenwoordige spraakgebruik is het gelijk aan 100 gram, 1 hectogram of 0,1 kilogram. Voor de invoering van het metriek stelsel stond deze maateenheid meestal voor ca. 30 gram en was het 1/16 van een pond (ca. 480 gram) of 1/12 van een medicinaal pond (ca. 375 gram). Zelf was deze maateenheid onderverdeeld in acht drachmen. Welke maateenheid?

Het is tijd voor de gênante kennis. We zijn op zoek naar de dochter van Mark Vereken uit thuis. Haar moeder is reeds gestorven en nadat ze vroegtijdig zwanger werd -hoe kan het ook anders in thuis- ging ze weg bij haar vader. Op liefdesvlak wil ze zich eerder niet binden aan iemand. Na een onenightstand met Toon Vrancken blijkt ze zwanger te zijn. Ze maakt echter de moeilijke keuze om het kind te laten weghalen. Daarna belandt ze ook in bed met Ruben Huisman. Wat begint als een speels experiment met Bob Sleeckx eindigt in een vaste relatie. Hoewel ze het moeilijk heeft met de sterke principiële Bob lijkt hij haar toch voor zich te winnen. Ze krijgt het gevoel dat Bob andere dingen boven haar blijft primeren en maakt daarom een einde aan de relatie. Wanneer ze hoort dat Bob plannen maakt om naar Frankrijk te vertrekken krijgt ze spijt en verzoent ze zich met hem. Als blijkt dat ze zwanger is van Bob komt hun relatie opnieuw op de wip te staan en gaat ze weg bij Bob, nadat die slecht op het nieuws reageert. Haar achternaam is Vereken, maar wat is haar voornaam?

We volgen een Franse rivier langs enkele steden. Ik vernoem niet alle steden. We vertrekken in het plateau van Langres via Troyes, Rouen richting het kanaal onze rivier uitmondt bij ‘Le Havre’. De voornaamste zijrivieren zijn de Yonne, Marne en de Oise. Welke rivier?
Quizvraag Wetenschap 4755Wetenschap: Deze knappe man was een Duitse natuurkundige die vooral bekend werd door zijn ontdekking van radiogolven. Hij moest één of ander geniaal wezen zijn dat naast sanskriet en arabisch een voorliefde had voor de exacte wetenschap. Elektromagnetisme en Foto-elektrisch effect behoorden ook tot zijn domeinen van expertise. Zijn ontdekking van elektromagnetische golven vormde een directe bevestiging van Maxwells theorie. In 1890 werd hij hiervoor onderscheiden met de Rumford Medal van de Royal Society of London. Zoals zoveel wetenschappers uit die tijd zag ook hij geen praktische toepassing voor zijn ontdekking. Zo zei hij eens:

"Het is van geen enkel nut... Het is slechts een experiment dat bewijst dat Maestro Maxwell gelijk had. We hebben slechts deze mysterieuze elektromagnetische golven die we met het blote oog niet kunnen zien, maar ze zijn er wel." Toen een van zijn studenten hem vroeg: "Wat nu?" antwoordde hij: "Niets, denk ik." Dit veranderde in 1894, toen de jonge Italiaanse ingenieur Marconi met deze 'golven' ging experimenteren voor draadloze communicatie.R1: 1-2-3 rondeR2: Magische sprookjesrondeR3: Smerige rondeR4: Voor of na de komma?R5: Bezittelijke voornaamwoordenrondeAndere quiz