Quizronde 6: Drietrapsspecial

Organisatie quiz: TTC De Pinte

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 96

Moeilijkheid: 53.99 %

Uitleg ronde: Drietrapsspecial:

De volgende vragen bestaan elk afzonderlijk nog eens uit 3 vragen. Men mag de tweede vraag niet beantwoorden als de eerste niet is beantwoord. Wie de derde vraag wil oplossen, moet op de eerste 2 vragen een antwoord geformuleerd hebben. Een correct antwoord op de eerste vraag levert 1 punt op. Wie de eerste 2 vragen foutloos kan oplossen, krijgt 2 punten. De 3 vragen correct, levert 3 punten op. Van zodra 1 antwoord fout is, kunnen op de gehele vraag geen punten meer verdiend worden.

Hierna volgen een aantal mogelijke scenario’s om het voorgaande te verduidelijken. Indien u twee vragen juist heeft en geen antwoord weet op de derde vraag, vult u beter geen antwoord in op die derde vraag. Een fout antwoord zal immers gelijkstaan met nul punten voor de gehele vraag. Het derde antwoord niet invullen, zal u nog twee punten opleveren voor de eerste twee vragen, indien deze correct waren natuurlijk. Indien u enkel het antwoord weet op de eerste en de derde vraag, antwoordt u beter alleen op de eerste vraag. Om de derde vraag te beantwoorden moet u immers het antwoord op de tweede vraag kennen. Kent u het niet, loopt u het risico nul punten te halen voor de gehele vraag indien u gokt.

Cola Aldi

Het merk dat we zoeken, is de Aldi-cola. Zelfs het blikje lijkt tegenwoordig een kopie van Coca cola. Wij willen graag de naam van het huismerk dat Aldi gebruikt voor hun frisdranken.

Goed zo !

chips Aldi

Wat is de naam van het huismerk van de chips van Aldi?

Goed zo !

abdijbier Aldi

Bij de Aldi kan u ook abdijbier kopen. Het bier dat al in verschillende brouwerijen in opdracht werd gebrouwen haalde zijn naam bij een abdij in Heverlee, waarmee ze een exclusiviteitscontract hebben. Hoe heet dit bier?

Goed zo !


commercieel bedrijf maanvluchten

We gaan naar de maan! Niet enkel figuurlijk, maar NASA heeft te kennen gegeven om tegen 2025 weer een mens op de maan te willen zetten.
Voor deze maanmissies gaat NASA in zee met een commercieel bedrijf om de maanvluchten uit te voeren. Dat bedrijf bewees in 2020 al dat het in staat was om succesvol astronauten af te leveren in het Internationaal ruimtestation. Hoe heet dit bedrijf dat we ook kennen van de satelliettreintjes die regelmatig te zien zijn?

Goed zo !


ruimtevaartprogramma opnieuw naar de maan

NASA heeft te kennen gegeven om tegen 2025 weer een mens op de maan te willen zetten. Net zoals het ruimtevaartprogramma dat leidde tot de maanlanding in 1969 is ook dit project genoemd naar een Griekse godheid. Niet toevallig is het deze keer de tweelingzus van Apollo. Hoe heten project en godin?

Goed zo !


aantal mensen op de maan

De volgende mens op de maan wordt ongetwijfeld een held, maar hoeveel ruimtevaarders waren hem of haar voor en hebben reeds een voet op de maan gezet? U mag er bij deze vraag twee naast zitten.

Goed zo !


Deze gemeente in de Kempen heeft ruim 16 000 inwoners. Het heeft Gierle, Poederlee en Wechelderzande als deelgemeenten. Het is belangrijk om uw GPS goed in te stellen als u er naar toe rijdt, want in Noord-Frankrijk, ligt een stad met meer dan 200 000 inwoners die exact dezelfde naam heeft. Hoe heten gemeente en stad?

Goed zo !

Een tiental jaar geleden kreeg La Vilette Charleroi in de superdivisie van het tafeltennis een forfaitnederlaag aan de broek. De reden was dat ze net niet in Nederland waren toen ze zich realiseerden dat ze hopeloos verkeerd waren gereden. Ze speelden immers tegen Knal Deinze, maar hadden hun GPS ingesteld op een gelijknamig dorp in Nederland. Wij willen graag weten in welke deelgemeente van Deinze ze eigenlijk moesten zijn.

Goed zo !

Ook in West-Vlaanderen treedt er soms zodanige spraakverwarring op dat de desbetreffende gemeentes vragen om goed te articuleren als men naar de hulpdiensten belt. Er liggen immers twee gemeenten met een heel erg vergelijkbare naam op een boogscheut van elkaar. De ene is een afzonderlijke gemeente met 11 000 inwoners en Dadizele als deelgemeente. De buurgemeente grenst aan Wevelgem en heeft iets meer dan 6000 inwoners. Om het niet te moeilijk te maken zijn wij tevreden met de naam van één van de twee gemeentes.

Goed zo !

app waarschuwen voor flitspalen en snelheidscontroles

Dit toestel was enkele jaren geleden, voor Waze en andere smarthphone-apps hetzelfde deden, heel populair voor de snelheidsduivels onder ons. Officieel is het een rijhulpsysteem. In de praktijk wordt het vooral gebruikt om leden van de community te waarschuwen voor flitspalen en snelheidscontroles. De ontwikkelaar bestaat nog steeds en heeft uiteraard de functionaliteiten inmiddels overgebracht naar een app. Hoe heet dit bedrijf?

Goed zo !


snelheid in Hasselt

Vanaf augustus 2022 werd bijna de hele binnenstad van Hasselt een woonerf. Een maatregel waarmee men de binnenstad nog aantrekkelijker, verkeersveiliger en comfortabeler wil maken voor alle weggebruikers. Al betekent dit ook dat er nieuwe specifieke verkeersregels gelden. Zo mogen voetgangers de volledige breedte van de openbare weg gebruiken Fietsers en auto’s hebben toegang tot een woonerf, maar hun snelheid wordt beperkt. Wij willen graag weten wat de maximumsnelheid is in een woonerf?

Goed zo !

Al meer dan een kwarteeuw is deze rechter uit Dendermonde de vrees voor alle wegpiraten. Als u voor de man moet verschijnen in de politierechtbank, dan mag u immers, naast een preek ook een fikse straf verwachten. Wat is zijn naam?

Goed zo !

oprichter-huisauteur van het
© Instagram

Deze man is oprichter-huisauteur van het 'Echt Antwaarps Teater'. Daarnaast is hij bekend van populaire komedies op televisie zoals Chez Bompa Lawijt en Bompa. In deze laatste serie speelde hij zelfs samen met zijn vrouw en twee kinderen. Eén van deze twee kinderen, die tegenwoordig niet zo goed meer overeenkomt met zijn vader, is momenteel nog steeds een bekend Vlaams acteur. Wat is de familienaam van vader en zoon?

Goed zo !


wie in 2004 Parijs- Roubaix won
© Nicola

Deze Britse wordt als één van de grote talenten van haar generatie gezien. Dit jaar werd ze voor het tweede jaar op rij wereldkampioen bij de junioren, nadat ze ook al het WK tijdrijden gewonnen had. De wielermicrobe kreeg ze mee van haar Zweedse vader, die in 2004 Parijs- Roubaix won. Wat is haar naam?

Goed zo !


echte familienaam van Nicolas Cage

Ook bij deze man zit het in de familie, al kan je niet zeggen dat hij er van geprofiteerd heeft. Hij veranderde immers vroeg in zijn carrière zijn naam en koos voor de artiestennaam Cage, naar stripboekheld Luke Cage. Hij wou er niet van beschuldigd worden dat hij zou profiteren van zijn bekende familienaam. Zijn nonkel is immers een bekend regisseur die verschillende Oscars won. Wat is de echte familienaam van Hollywoodacteur Nicolas Cage?

Goed zo !