Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz Quiz Team Kempen 2019

Quizronde 3: Europa

R1: Rode draadR2: VlaggenR3: EuropaR4: WoordzoekerR5: UrbanusR6: TurnhoutR7: De klas van ThomasR8: Ronde 8R9: Ronde 9Andere quiz
Organisatie quiz Team kempen
Datum: 2019-05-11
Aantal ronden9
Aantal vragen78
Moeilijkheid54.55%
Uitleg ronde Europa: De volgende 10 antwoorden zijn plaatsen in Europa. De bedoeling is dat je de geo-locatie van het antwoord op de kaart zet, en dan de antwoorden in volgorde verbindt tussen 1 en 4, en dan van 5 tot 10. Dit resulteert in een afkorting.... Deze afkorting levert extra punten op, alsook de betekenis van de afkorting.
Download extra blad

Quizvraag Aardrijkskunde 5481

© Andrew Dunn


We zoeken een universiteitsstad, gelegen aan de rivier Cam... ze willen er wel eens roeien, maar voor wedstrijdjes zoeken ze wel een bekendere rivier op.

Deze stad is zeer bekend voor zijn “messe” waar er jaarlijks talrijke beurzen plaatsvinden waarvan de IT beurs CEBIT misschien wel de bekendste is, deze werd opgestart sinds de jaren 80 als spin-off van de bekende industrie en technologie-beurs die iets na WOII van start is gegaan.Deze foto doet je allicht aan een stad denken... moest je er meerdere in gedachte hebben, we bedoelen die waar Karel Appel geboren is.Quizvraag Aardrijkskunde 5484Deze stad wordt ook weleens met zeep geassocieerd. Maar eigenlijk kennen we de stad vooral van de sportieve successen van Raymond 'de tovenaar' Goethal. Ook staat de stad bekend voor zijn grote haven en dus belangrijke handelspositie doorheen de geschiedenis.


Deze foto zou eigenlijk genoeg moeten zeggen, maar als tip kunnen we nog melden dat Hertha er niet enkel een merk van vleeswaren is, maar ook de naam van een voetbalploeg.

Als extra tip bij deze foto nog even zeggen dat de stad die we zoeken op 7 heuvels ligt.Quizvraag  5487We zijn op zoek naar deze stad, tevens ook de geboortestad van Mozart.

Naast deze foto kunnen we nog vermelden dat de stad zo goed als volledig verwoest was na WOII en nadien hersteld in de oude stijl, en ondertussen op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.
Quizvraag Sport 5489

© Martijn Mureau


Voor vele zegt de foto van dit stadion genoeg. Misschien nog even meegeven dat in de voorganger van dit stadion, onze oranje buren Europees kampioen zijn geworden in 1988.Quizvraag Aardrijkskunde 5490

© Pudelek


Naast het feit dat deze stad wordt bezongen in het alom bekende liedje “a far l’amor comincia tu”, kennen we deze stad ook als de geboorteplaats van moeder Theresa. Om het echt makkelijk te maken is het ook de hoofdstad van een land dat in de recente geschiedenis nog van naam is veranderd.Volgende ronde

R1: Rode draadR2: VlaggenR3: EuropaR4: WoordzoekerR5: UrbanusR6: TurnhoutR7: De klas van ThomasR8: Ronde 8R9: Ronde 9Andere quiz