R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6R7: Ronde 7R8: Ronde 8R9: Ronde 9Andere quiz

Organisatie quiz: KBO Ename
Datum: 2019-01-11
Aantal ronden: 9
Aantal vragen: 130
Moeilijkheid quiz (100% = zeer moeilijk)
  • %
Quizvragen Economie 4513

Wat is de naam van deze man die 6 keer werd verkozen tot beste werkgever?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Kwisvragen Series 4514

Wat is de achternaam van de vader des huizes en schoenenverkoper in de serie ‘Married with children? Deze rol wordt gespeeld door Ed O’Neill.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvragen Literatuur 4515

In welk sprookje van Charles Perrault komt de Markies van Carabas voor?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Kwisvragen  4516

Welke voormalige First lady van de Filipijnen stond bekend vanwege haar obsessie met schoenen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvragen Kunst 4517

Welke kunstenares uit de Balkan was in de jaren 70 een belangrijk vertegenwoordigster van de body art? Van 1976 tot 1988 heeft ze samengewerkt met de kunstenaar Ulay, met wie ze ook samenleefde. Het doorstaan van langdurige lichamelijke pijn was onderdeel van hun werk. In de serie Nightsea Crossing zitten ze op verschillende plaatsen ter wereld urenlang zonder eten of drinken aan weerszijden van een lange tafel. Zij maakte later onder andere objecten van gesteenten zoals Shoes for departure waarin de toeschouwers konden gaan staan.

Toon de eerste letter
De eerste letter: A


Quizvragen Sport 4518

In het thema schoenen mag natuurlijk een vraag over de gouden schoen niet ontbreken. Wie won in 2000 de gouden schoen? Door haar opvallende verschijning ging zijn vrouw meer over de tongen dan de winnaar zelf.

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Kwisvragen Mode 4519

We zoeken de naam van een Frans e-commercebedrijf dat gespecialiseerd is in de online verkoop van schoenen en accessoires. Het bedrijf werd in 2005 opgericht en het hoofdkwartier bevindt zich in Parijs.

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvragen Mode 4520

Wat is het merk van deze schoenen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Kwisvragen Films 4521

Wat is de naam van deze film? Het is een Remake van 'Le Grand Blond avec une Chaussure Noire' uit 1972. Criminelen die op het vliegveld een koerier moeten ontmoeten, worden achtervolgd door de CIA. De criminelen slagen erin de CIA te doen geloven dat de onschuldige voorbijganger Richard, die toevallig opvalt door een ongelijk paar schoenen, hun koerier is, waarna de CIA hem intensief begint te schaduwen. Tom Hanks speelt er de hoofdrol.

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvragen Algemeen 4522

Wat is de naam van dit werktuig om vastzittende laarzen of schoenen uit te trekken.Het bestaat uit een houten plank die aan één zijde ondersteund is zodat ze enigszins scheef staat ten opzichte van het horizontale vlak. Aan de hoogste zijde is een inkeping gemaakt waarin men de hak kan plaatsen. Met de andere voet gaat men op de plank staan waarna de laars of schoen uitgetrokken kan worden.

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvragen Algemeen 4523

Wat is de naam van dit soort voetjes? Het heeft betrekking op het misvormen van de damesvoeten, een praktijk in het oude China die voetinbinding of Chinese voetinbinding wordt genoemd. Deze voeten werden gevormd door het omzwachtelen van de voeten met stroken stof. Dit dagelijkse procedé werd uitgevoerd bij jonge meisjes . De voet werd gehinderd in de groei en de vier kleine tenen werden naar binnen geplooid en braken uiteindelijk vanzelf waardoor ze nog verder onder de voet geschoven konden worden. De grote teen bleef recht. Het resultaat was dat de botten werden vervormd en dat de tenen naar binnen groeiden.

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Kwisvragen Films 4524

In de Belgische triller Loft delen vijf getrouwde mannen in het grootste geheim een loft waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en nieuwste veroveringen ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in een loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Wie speelde naast Koen de Bouw, Filip Peeters, Bruno Vanden Broecke en Koen de Graeve nog de rol van één van die vijf getrouwde mannen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvragen Literatuur 4525

Wie is de schrijver van de werken Tartuffe en L’Avare of de vrek?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Kwisvragen Mode 4526

Wat is de naam van deze Spaanse ontwerper en oprichter van het gelijknamige haute-couture schoenenmerk? Hij wordt geroemd om zijn uitbundige stijl en werd hij onderscheiden met verscheidene prijzen. Zijn schoenen werden bekend bij een groter publiek dankzij onder andere de serie Absolutely Fabulous. De komst van de populaire televisieserievSex and the City maakte van hem een begrip in de VS.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvragen Sport 4527

We zoeken de naam van een Belgische verzorger die in opspraak kwam door de Festina affaire tijdens de Ronde van Frankrijk 1998. Hij schreef ook twee boeken over doping: ’prikken en slikken‘ en ‘Leugens in het peloton’.

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Quizvragen Films 4528

Wat is de naam van deze Italiaanse dramafilm uit 1954 onder regie van Federico Fellini. Het verhaal gaat over Gelsomina een eenvoudig meisje dat door haar moeder wordt verkocht aan de krachtpatser Zampanò, die zijn brood verdient door als boeienkoning langs jaarmarkten te trekken. Hij maakt Gelsomina tot zijn hulpje en behandelt haar wreed. Door haar kinderlijke optimisme bezwijkt ze niet onder diens brutaliteit. Ze maakt vervolgens kennis met een opgewekte koorddanser, die haar laat zien dat er meer kan zijn dan een leven met Zampanò. Hij kan Gelsomina alleen niet overtuigen om haar meester te verlaten. Zampanò krijgt ruzie met de koorddanser en doodt hem tijdens een gevecht. Daardoor knakt er iets bij Gelsomina. Wanneer Zampanò jaren later ontdekt dat Gelsomina is gestorven, stort hij zelf in.

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Volgende ronde

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6R7: Ronde 7R8: Ronde 8R9: Ronde 9Andere quiz