Quizvragen films

494 resultaten

Amerikaanse superheldenfilm uit 2021
© IMP Awards / 2021 Movie Poster Gallery

Een strijder wordt verwelkomd door een oude Japanse clan, nadat hij het leven heeft gered van hun troonopvolger. Bij aankomst in Japan leert hij vechten als een ninja-krijger en biedt de clan hem een tweede thuis. Dat is in het kort het verhaal van een Amerikaanse superheldenfilm uit 2021 die is gebaseerd op Hasbro's G.I. Joe mediafranchise en die dient als een oorsprongsverhaal voor het titelpersonage. Hoe heet de film?

Goed zo !
acteur Stand by Me
© Alan Light

Deze acteur werd al op jonge leeftijd een ster door zijn rol in twee succesvolle films: Stand by Me en The Mosquito Coast. Op 17-jarige leeftijd werd hij genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in Running on Empty. Daarna was hij nog te zien in Indiana Jones and the Last Crusade waarin hij Indiana Jones als tiener vertolkte. Jammer genoeg stierf hij in 1993 reeds op 23-jarige leeftijd. We vragen de naam van deze acteur, die ook een broer heeft die eveneens een onderscheiden acteur is.

Goed zo !
film Lukas Dhont

Leo en Remi zijn twee dertienjarige jongens die een hechte vriendschap hebben. Plotseling wordt deze verstoord en Leo probeert te begrijpen wat er is misgegaan. Dit verhaal is geregisseerd door Lukas Dhont en kwam op het grote scherm in 2022. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
Daniel Craig
© The Royal Navy

In september 2021 kwam James Bondfilm No Time to Die uit, na meermaals uitgesteld te zijn. Het zal normaal gezien de laatste keer geweest zijn dat Daniel Craig de superspion vertolkte. In hoeveel Bondfilms speelde hij 007?

Goed zo !
Space Jam: A New Legacy
© Warner Bros.

In 2021 kwam het vervolg uit op Space Jam uit 1996. Space Jam: A New Legacy is een Amerikaanse liveaction / geanimeerde komische sportfilm. Welke basketbalspeler speelt hierin de hoofdrol?

Goed zo !
filmklassieker Michael Mann

We zoeken de titel van een filmklassieker uit 1995 van Michael Mann. De film gaat over een meesterdief, gespeeld door Robert De Niro. Zijn tegenspeler is Al Pacino. Welke titel zoeken we?

Goed zo !
computeranimatiefilm 2009

Wat is de naam van deze Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2009, geproduceerd door Pixar Animation Studios en gedistribueerd door Walt Disney Pictures. Het is de tiende lange speelfilm van Pixar.

Goed zo !
film over John Forbes

We zoeken een Amerikaanse film uit 2001 over het leven van de wiskundige John Forbes, die aan schizofrenie leed. Deze rol werd gespeeld door Russell Crowe. De film ontving in 2002 maar liefst vier Oscars. De film werd geregisseerd door Ron Howard. Welke film?

Goed zo !
Oscar beste film 2022

De oscars van 2022 zullen vooral in ons herinnering blijven door de slag van Will Smith aan Chris Rock. Smith won later op die avond zijn eerste oscar voor beste acteur. Voor welke film won hij deze oscar?

Goed zo !
ongeval filmset 2021

In oktober 2021 gebeurde er een tragisch ongeval op de filmset van ‘Rust’. Cameravrouw Halyna Hutchins werd er ‘per ongeluk’ neergeschoten toen de acteur die we zoeken een wapen liet afgaan, dat had moeten geladen zijn met losse flodders. Hoe heet de acteur die we zoeken?

Goed zo !
superheldenfilm 2018

Black Panther is een superheldenfilm die in 2018 door Marvel werd uitgebracht en zodanig goed werd onthaald dat hij als eerste film van dat genre genomineerd werd voor een Oscar voor Beste Film. Helaas overleed de acteur die de rol van The Black Panther op zich nam in 2020 aan een zware ziekte, waardoor het onduidelijk is of er nog een opvolger zal komen. Wat is de naam van deze acteur?

Goed zo !
verfilming Frank Herbert

In 1965 verscheen het eerste boek in wat later een hele reeks science fiction boeken zou worden. Deze boekenreeks, geschreven door Frank Herbert vertelt het verhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd en de toekomst van zijn volk veilig moet stellen. Wat is de naam van de recente verfilming die in september 2021 in België in première ging met Timothée Chalamet en Zendaya in de hoofdrol?

Goed zo !
Oscars 2021

In 2021 werden in Los Angeles voor de 93e keer de Oscars uitgereikt. Welke film won drie Oscars, waaronder die van beste film en regie?

Goed zo !
The Bridge on the River Kwai

De Engelse acteur die we zoeken was een van de meest geliefde acteurs van zijn generatie. Hij speelde onder andere mee in “The Bridge on the River Kwai”, “Doctor Zhivago” en “A Passage to India”. Wij zoeken de naam van deze Engelse acteur die de titel “Sir” kreeg en overleed in 2000.

Goed zo !
hollywooddebuut Van Groeningen

Het Hollywooddebuut van regisseur Felix Van Groeningen raakt zowel pers als publiek. Met dit op ware feiten gebaseerde verhaal van een vader en zijn zoon die wegglijdt in een alles verterende drugsverslaving sleepte de film reeds heel wat internationale prijzen in de wacht. Over welke film hebben we het hier?

Goed zo !