Quizvragen 2021

57 resultaten

In 2021 kwam een bedrijf in opspraak voor een vervuilende chemische stof. Het bedrijf inn Zwijndrecht moest meteen stoppen afvalwater waarin chemische stof FBSA zit in Schelde te lozen. Wat is de naam van dit bedrijf?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal Finland 8066

Deze Deen kreeg tijdens het EK 2020, in 2021, in de eerste groepswedstrijd van Denemarken tegen Finland een hartstilstand. De Deense voetballer kon gelukkig worden gereanimeerd. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Corona 8055

2021 is het jaar waar we massaal een vacinatie kregen tegen het Coronavirus. Een van de vaccins was gemaakt door het bedrijf dat we zoeken en bracht het RNA-vaccin Pfizer op de markt. Wat is de naam van dit Duits biotechnologiebedrijf?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8054

Sinds 19 mei 2021 wordt deze beroepsmilitair gezocht door de Belgische strijdmachten en de federale politie, nadat hij verdween met wapens die hij ontvreemd had op de militaire basis van Leopoldsburg. Wat is de naam van deze tereurverdachte?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7933

In maart van 2021 kwam de politie met het nieuws naar buiten dat ze 1 miljard aan berichten van criminelen hadden onderschept. De speurders onderschepten in de loop van het onderzoek ongeveer 1 miljard versleutelde berichten van een encryptiesoftware. Wat is de naam van deze operatie en de software?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7924

Wat begon als een 1 april grap, groeide al snel uit tot de nachtmerrie van de politie in Brussel. Wat is de naam van de bijeenkomst in het Ter Kamerenbos op 1 april 2021?

Goed zo !
Quizvraag Oscars 7923

Nomadland is een Amerikaanse dramafilm uit 2020. De film is geïnspireerd door het gelijknamig boek van schrijfster Jessica Bruder. In 2021 won deze film drie Oscars, waaronder die voor beste film. Welke Chinees-Amerikaanse regisseerde deze top film?

Goed zo !
Quizvraag Boten 7883
© Contains modified Copernicus Sentinel data

Op dinsdagmorgen 23 maart 2021 liep dit schip in het Suezkanaal aan de grond, ter hoogte van km 151. Het schip was onderweg van China naar Rotterdam. Het schip blokkeerde daardoor het scheepvaartverkeer volledig omdat het bijna dwars in het kanaal lag. Wat is de naam van dit schip?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 7881

In februari 2021 moesten de Knokkenaren afscheid nemen van hun burgemeester. Hij was van 1979 tot aan zijn dood burgemeester van de kustgemeente Knokke-Heist. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Ruimtevaart Planeten 7880

Na bijna zeven maanden onderweg te zijn, is deze robotjeep in februari 2021 netjes geland op Mars. De Marsverkenner stuurde daarbij al meteen de eerste beelden door. Wat is de naam van deze robot?

Goed zo !