Quizvragen 2020

46 resultaten

Quizvraag  7851

Begin 2020 was er opnieuwe een ware internethype. Een combinatie van (profiel)foto's voor verschillende socialemediaplatformen waarbij je telkens het beste van jezelf laat zien. Professioneel opgekleed om de droomjob te krijgen via LinkedIn, vriendelijk familiaal op Facebook, hip vintage op Instagram en een tikkeltje uitdagend voor afspraakjes via Tinder. Hoe heette deze challenge?

Goed zo !
Quizvraag Media 7844
© Mushlack

Natalia, een Vlaamse zangeres, bekend geworden door tijdens het VTM-programma Idool 2003, waarin ze op de tweede plaats eindigde. Haar achternaam, Druyts, kon ook een quizvraag zijn. Wij zoeken echter wat de naam is van haar dochtertje waarvan ze in 2020 beviel?

Goed zo !
Quizvraag Basketbal 7842

De LA Lakers zijn na 10 jaar opnieuw de beste basketbalclub ter wereld. MVP LeBron James droeg de titel op aan Kobe Bryant, de betreurde Lakers-legende, die 10 jaar geleden voor de vorige titel zorgde en begin 2020 omkwam in een helikoptercrash. Tegen wie wonnen de LA Lakers de finale?

Goed zo !
Quizvraag Nobelprijs 7837

Deze Amerikaanse dichteres won in 2020 de Nobelprijs voor Literatuur omwille van "haar onmiskenbare poëtische stem die met sobere schoonheid de individuele existentie universeel maakt". Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Media 7835

In het najaar van 2020 ontstond er heel wat ophef rond naaktbeelden van enkele BV's. Een Gentse twintiger heeft bekend dat hij van die BV’s naaktbeelden heeft afgetroggeld. Hiervoor gebruikte hij de app Kik en een alias. Welke?

Goed zo !
uitvoerder Jerusalema

Het Zuid-Afrikaans nummer Jerusalema is ondertussen een wereldhit dankzij het aanstekelijk dansje. Het is super populair op TikTok. Weet jij van welke Zuid-Afrikaanse DJ dit nummer is?

Goed zo !
Quizvraag Presidenten 7832
© Serge Serebro

Op 14 augustus 2020 beweerde Svetlana Tichanovskaja dat ze de presidentsverkiezingen had gewonnen met 60-70% van de stemmen in Wit-Rusland. In de dagen ervoor en erna waren er hevige protesten tegen de herverkozen president van Wit-Rusland. Hij wordt wel de "laatste dictator" van Europa genoemd, omdat hij bij de voorgaande vijf verkiezingen geen serieuze uitdager had gehad. wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7831

In augustus 2020 werd bekend dat een Nederlandse schoenwinkelketen 43 winkels overneemt van de failliete Belgische winkelketen Brantano. Wat is de naam van deze Nederlandse keten?

Goed zo !
zanger

Op 11 augustus 2020 moesten we afscheid nemen van deze Amerikaanse zanger. Zijn grootste succes had hij met het liedje 'If I had a hammer'. Wat is de naam van deze zanger?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 7825

Op 4 augustus 2020 vonden er twee explosies plaats in een haven. De kracht van de tweede explosie resulteerde in een ramp die minstens 181 doden en ruim 6.000 gewonden eiste en grootschalige schade door de hele stad aanrichtte. In welke stad vonden deze twee explosies plaats?

Goed zo !