Quizvragen 2016

124 resultaten

Quizvraag Vlaamse film 5231

Politici en doodsbedreigingen, ze lijken in deze tijden steeds meer hand in hand te gaan. In 2016 maakte Erik Van Looy nog een film over dit onderwerp. IN het verhaal wordt de Belgische eerste minister onder druk gezet om de Amerikaanse president te vermoorden, maar hoe heet deze film?

Goed zo !

We zoeken de excentrieke CEO van stellingbedrijf Kontrimo die in 2016 2 weken vermist was nadat zijn toenmalige vriendin Sofie hun relatie had stopgezet. De man is daarnaast bekend van het tv programma ‘The Sky is the limit’ en zijn obsessie voor snelle wagens.

Goed zo !

Deze dame werkte van 1984 tot eind 1989 als adviseur en woordvoerder op meerdere kabinetten. In 1990 maakte ze de overgang naar het bedrijfsleven en werkte ze onder meer voor Electrabel en Fluxys. Eind 2016 verliet ze haar zaak met Italiaanse delicatessen en werd ze door de federale regering geselecteerd als nieuwe CEO van de NMBS. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4969

We kennen Sergio Herman allemaal van het restaurant “The Jane” in Antwerpen of van “pure c” in het Nederlandse Cadzand-Bad. Beide hebben ze momenteel 2 Michelin sterren. Hoe heet echter de frituurketen die Sergio samen met 2 zakenpartners opende in 2016, waarvan 1 filiaal in het stadscentrum van Antwerpen? Op 1 maart opende hij trouwens zijn 6 de vestiging in Brussel.

Goed zo !
Quizvraag Marvel 4918

Tijd voor een origin story bij een comic. Deze ambigue Marvel Comics-superheld, die we ook wel eens zien opduiken als superschurk, is een product van het Weapon X-programma, met als doel om proefpersonen tegen hun wil in in levende wapens te veranderen (zie bv. het adamantium-skelet van X-Man Wolverine). Onze man, een voormalige huursoldaat die ook wel eens Dead Man Wade wordt genoemd, groeide van vijand van de New Mutants en X-Force uit tot een op zich staande superheld, met een eigen stripreeks vanaf 1997 tot gevolg. Handelsmerk: slapstickhumor en het doorbreken van de vierde wand, wat hij ook in de verfilmingen doet. Op dit moment werkt hij samen met Cable, nochtans de slechterik in de tweede verfilming van de comicreeks. Hoe heet deze quasi onsterfelijke, maar ook gruwelijk verminkte superheld?

Goed zo !

B. Andere mooie mannen zagen we in Callboys, de reeks uit 2016 van Jan Eelen over een gigolo-uitzendbureau. 3 stoere binken maken hierin het mooie weer. Maar we zoeken helaas niet de namen van Devon, Wesley en Jay, wel van hun begeleider en manusje-van-alles. In het echte leven kennen we hem als Bart Hollanders, in de reeks speelde hij als…?

Goed zo !

In 2016 scoorde Felix De Laet een monsterhit met 'Beautiful life' en 'What is love'. Onder welke artiestennaam is hij beter bekend?

Goed zo !

Tot op de dag twee jaar geleden, op 13 oktober 2016, overleed de toenmalige koning van Thailand op 88-jarige leeftijd. In gans het land ging een rouwperiode van maar liefst één jaar van start. Deze koning, die ook de koninklijke naam Rama IX droeg, was tot voor zijn overlijden het langst regerende staatshoofd met ruim 70 jaar heerschappij. Sinds zijn dood draagt Queen Elizabeth II deze titel. Onder welke naam stond deze Thaise koning internationaal bekend?

Goed zo !

Deze 21 jaar oude Amerikaanse gymnaste is met haar 19 medailles op Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen de meest gelauwerde Amerikaanse gymnaste aller tijden. 4 Gouden medailles haalde ze nog in Rio. Maar wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Brazilië Presidenten 4023

Een beetje politiek. De dame die we zoeken is een Braziliaans politica die tussen 2011 en 2016 de 36ste en tevens de eerste vrouwelijke president van Brazilië was. Ze werd in 2016 na beschuldigingen van corruptie afgezet. Nu is huidig president Temer nog steeds daar aan de macht. Wat was de naam van deze politica? We zijn enkel op zoek naar de achternaam.

Goed zo !