Quizvragen 2015

83 resultaten

Quizvraag Algemeen 3669

Hoe wordt iemand die in opleiding aan de militaire school volgt genoemd? Het is tevens ook de naam van de tweede kinderzender die de groep Medialaan lanceerde in december 2015.

Goed zo !
Quizvraag Banken 3426

In 2015 en 2016 maakt de bank Nagelmackers heel wat reclame met spotjes. Deze naam van de bank wordt terug gebruikt sinds eind 2015, dus konden ze wel wat naambekendheid gebruiken. Wij willen graag de vorige naam van de bank.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 3232

Sinds 1 januari 2015 zijn brandstofhandelaars verplicht hun brandstoffen te verhandelen aan een welbepaalde temperatuur. In het verleden kon je zo soms bedrogen uitkomen wanneer je stookolie in de zomer bestelde. Maar sinds 2015 wordt dat volume dus altijd gemeten bij een welbepaalde temperatuur. Deze temperatuur is ook altijd zichtbaar wanneer je gaat tanken aan het tankstation.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 3070

Deze film opende het Gentse filmfestival dit najaar. Het is een Belgische thriller in een regie van debutant Robin Pront. In tegenstelling tot wat de titel van de film doet vermoeden, speelt het verhaal zich voor een groot deel in het Antwerpse misdaadmilieu af. Onder meer Kevin Janssens, Veerle Baetens en Jeroen Perceval maken deel uit van de indrukwekkende cast in deze prent. Wij krijgen van u graag de titel van deze film.

Goed zo !
Quizvraag Marvel 3037

Marvel is een Amerikaanse uitgever. Het bedrijf heeft als bijnaam The House of Ideas (het ideeënhuis). Iedereen kent onwaarschijnlijk the avenger films van Marvel. Maar van welke film zien we hier de affiche?

Goed zo !

Tijd voor een beetje film. We geven de synopsis en het verhaal vanuit de hoofdpersonage. Ojo tis hier wel koud, en ojo we worden aangevallen door indianen. Vluchten dan maar. Hier nen beer, kga hem doodschieten, ahnee hij valt mij aan. Ahnee ik ben verlamd. Ojo iemand vermoord mijn zoon terwijl ik verlamd er op kijk. Kben wel nog verlamd maar kga die persoon proberen vermoorden. Ondertussen haal ik wat slaap in binnenin een paard. Hopelijk krijg ik hiervoor een Oscar.

Goed zo !

Snelle wagens zijn voor de eerste vraag van belang. We zijn namelijk op zoek naar een franse F1 autocoureur. Het belangrijkste deel van zijn carrière reed hij voor het russische ‘Marrusia F1 team’. Veel potten brak hij niet in de sportwereld. Hij kwam in de belangstelling door zijn fatale ongeval in 2014 in Japan. Na een zware crash overleed hij in het ziekenhuis. Hij was daarmee de eerste piloot na Ayerton Senna in ‘94 die overleed aan de gevolgen van een Grand prix crash in Formule 1. Wat was de achternaam van deze autocoureur?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 2809

In de film van Jaco Van Dormael die in 2015 in de zalen kwam, leeft god nog. Hij is niet de meest toegewijde vader, waardoor zijn dochter Ea zijn computer hackt en aan mensen in de hele wereld berichtjes lekt over hun eigen sterfdag. Hierdoor gaan de poppen natuurlijk aan het dansen. ‘Le tout nouveau testament’ is de titel van deze film. Wij willen echter weten wie de rol van god, en dus meteen ook de hoofdrol in deze film, voor zijn rekening neemt.

Goed zo !
Quizvraag Media 2807

Op 20 mei 2015 kwam een einde aan een tijdperk. Dan zond de Amerikaanse zender CBS de laatste aflevering van de Late Show uit, die gepresenteerd werd door de man op de foto. Met 6028 afleveringen van de Late Night en Late Show op zijn palmares, is deze man de langst dienende Amerikaanse talkshowpresentator. Zijn naam graag.

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 2794

Deze Britse acteur overleed in juni van dit jaar. Hij speelde mee in meer dan 270 films, vaak als stevig vermomde slechterik. Zijn bekendste rollen zijn ongetwijfeld graaf Dracula, het monster van Frankenstein en graaf Dooku in de Star Wars films. Hij vertolkte de rol van Saruman in de trilogie The Hobbit op zijn 92ste. Wat is de naam van deze geridderde acteur?

Goed zo !