Moeilijke quizvragen algemeen

21 resultaten

mijlpaalarrest van het Amerikaanse Hooggerechtshof

Eén van de meest geruchtmakende processen van 2022 vond zijn oorsprong in 1973. Toen deed persoon A persoon B in DE VS een proces aan. Het was een mijlpaalarrest van het Amerikaanse Hooggerechtshof uit 1973, waarin dit hof een oordeel uitsprak over de toenmalige abortuswetgeving in de Verenigde Staten. Geef beider namen?

Goed zo !
Chinese EV-only autofabrikant

Wat is de naam van deze Chinese EV-only autofabrikant die opgericht werd in 2017? Door de unieke samenwerking met Cardoen en een klantgerichte werkwijze zonder peperdure showrooms van het merk zelf, biedt het automerk maximale waarde voor haar Belgische klanten. In het design en de productie van de U5 ging er veel aandacht naar innovatie en kwaliteit. Daarom worden bijna maandelijks nieuwe Europese landen aan het lijstje toegevoegd.

Goed zo !
merk Fritz
Neumeyer

Na een bezoek aan de Berlijnse autobeurs in 1921 besloot Fritz Neumeyer om zijn fabrieksbezigheden in Nürnberg om te gooien: hij besloot om motorfietsen te gaan bouwen die toegankelijk waren voor iedereen. Dat laatste is belangrijk omdat alles wat er op dat ogenblik te koop was, ofwel dure, zware, onbetrouwbare viertakten waren, ofwel een soort lichte, breekbare fietsen met hulpmotor. In de aanloopjaren naar de Tweede Wereldoorlog besefte de Wehrmacht dat er behoefte was aan een licht, terreinvaardig voertuig dat zowel voor verkenningsopdrachten als het snelle vervoer van personen gebruikt kon worden. Hierop begon het bedrijf volop te produceren voor de Wehrmacht, waaronder deze KS 750. Ondertussen kent u het merk misschien ook van naaimachines of grasmachines. Welk merk zoeken we?

Goed zo !
Chinees nieuwjaar 2023

Welk dier staat centraal in het Chinese nieuwjaar van 2023? Het is het vierde dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender.

Goed zo !
doodgeschoten Iraanse vrouw

Deze Iraanse vrouw overleed nadat zij op 21 september 2022 in Mehrshahr, Karaj, door geweervuur werd getroffen tijdens de Iraanse protesten van 2022. Haar dood werd breed uitgemeten in de internationale media, en is zo een symbool geworden van vrouwenemancipatie in Iran. Wat is haar naam?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 8090

Wij zeggen gewoon 2e Kerstdag. Maar welke naam gebruiken de Britten voor deze dag?

Goed zo !