Gemiddelde quizvragen sport

51 resultaten

Quizvraag Zwemmen 8306
© Eva Rinaldi

Op 29/2/1964 verbeterde deze Australische zwemster voor de 9e en laatste keer haar eigen wereldrecord op de 100 m vrije slag. Ze geldt als de grootste zwemster in de geschiedenis van Australië. Ze was de eerste die onder de magische grens van 1 minuut dook op het koningsnummer van de zwemsport. Ze behoort tevens tot het selecte clubje van 3 zwemmers (naast Phelps en Egerszegi) die op 3 opeenvolgende Olympische Spelen de gouden medaille op dezelfde discipline wist te veroveren. Weliswaar was ze de eerste die dit voor mekaar kreeg. Voor zij haar haar niet kennen, maar wel iets weten van Australische aardrijkskunde: haar naam is tevens de naam van het grootste zandeiland ter wereld, aan de oostkust van Australië en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Hoe heet zij?

Goed zo !
Quizvraag Wielrennen Ronde van Frankrijk 7895
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

We zoeken een Wielrenner. Zijn palmares is vrij uitgebreid. In 2015 won hij de ronde van Vlaanderen, in 2017 het EK op de weg, in 2019 Gent Wevelgem en in 2020 won hij de eerste etappe van de ronde van Frankrijk. Welke coureur zoeken we hier?

Goed zo !

De oudste winnaar van de Ronde, is overleden in mei 2020. Hij won in 1952 de Ronde van Vlaanderen in hondse omstandigheden. Wat is zijn naam?

Goed zo !

't Is december en dan verschijnen niet alleen de cyclo-crossers op de buis. Ook de baanwielrenners of pistiers werken nu hun seizoen af. De Gentse zesdaagse in ’t Kuipke is nog maar net achter de rug. We zoeken de naam voor een discipline uit het baanwielrennen die ontstaan is in Japan. Hierin voeren 6 wielrenners achter een gangmaakmotor gedurende enkele ronden de snelheid op tot de derny zich opzij zet en zij verder sprinten tot aan de finish. HOe noemt deze discipline?

Goed zo !

Snelle wagens zijn voor de eerste vraag van belang. We zijn namelijk op zoek naar een franse F1 autocoureur. Het belangrijkste deel van zijn carrière reed hij voor het russische ‘Marrusia F1 team’. Veel potten brak hij niet in de sportwereld. Hij kwam in de belangstelling door zijn fatale ongeval in 2014 in Japan. Na een zware crash overleed hij in het ziekenhuis. Hij was daarmee de eerste piloot na Ayerton Senna in ‘94 die overleed aan de gevolgen van een Grand prix crash in Formule 1. Wat was de achternaam van deze autocoureur?

Goed zo !

Wat is de naam van de minder gekende wintersport die de voorloper was voor veld- en ijshockey? De sport wordt op ijs gespeeld in 2 teams van 11 spelers met een grote bal en sticks.

Goed zo !